Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A Mazda csatlakozott az eFuelAlliance-hoz

2021. február 05. - Antalfy Krisztina

A Mazda ma bejelentette, hogy első autógyártóként csatlakozott az eFuelAlliance-hoz. A szövetség olyan szervezeteket és érdekeltségeket tömörít, melyek a CO2-neutrális üzemanyagok és hidrogén gyártását és terjesztését célozzák, és valós hozzájárulást nyújtanak az emisszió-csökkentéshez a személyszállítási szektorban.
1536-1024_1.jpg

A Mazda mindig is a többmegoldásos megközelítést hangoztatta, amely ötvözi a különböző technológiákat, a gyár szerint ez a leghatékonyabb útja a CO2-csökkentésnek. A Mazda többmegoldásos stratégiájának egyik fő pillére az elektromos hajtás, mely 2030-ra mindegyik modell hajtásláncának része lesz, de emellett sok autóban megmarad még a belső égésű motor.

A Mazda történetében hű maradt az elvhez, hogy olyan autókat és hajtásláncokat fejleszt és épít, mely megfelel a vásárlói igényeknek, és ez a szenvedély máig megmaradt. Ez a megszokott hajtásláncok tökéletesítését, az elektromos megoldások felhasználását jelenti, valamint az új irányokba történő lépést is, legyen szómegújuló üzemanyagokról, vagy a digitális és kapcsolódó eszközök használatáról, melyek javítják az üzemanyag-hatékonyságot. 1536-1024.jpgAz eFuelAlliance-szal és annak tagjaival együtta Mazda egy olyan mechanizmus létrejöttét támogatja, mely a személyautók esetében figyelembe veszi a megújuló és alacsony CO2-tartalmú üzemanyagok[1] hatását az emisszió csökkentésére, és hozzájárul egy olyan szabályzáshoz, amelyet az EUszem előtt tart a klímát érintő törvényeinek megfogalmazásakor.

A szövetséghez első autógyártóként csatlakozva WojciechHalarewicz, a Mazda Motor Europe kommunikációs alelnöke a következőket mondta: „Az autóiparnak jelentősen csökkentenie kell a CO2-kibocsátást. S ahhoz, hogy ezt elérjük, nem szabad figyelmen kívül hagynunk egyetlen irányt sem, amely rendelkezésünkre áll. Az üvegházhatás csökkentése és a klímaváltozás olyan összetett dolgok, melyek integrált megoldásokat kívánnak. Minden szektornak és ágazatnak hozzá kell tenni a magáét, és mindenek felett meg kell, hogy osszuk egymással a legjobb példákat, hogy a klímacélok közösen elérhetővé váljanak.”

„Hiszünk abban, hogy a szükséges lépéseket megtéve a CO2-neutrális üzemanyagok és a hidrogén használata hitelesen és valósan csökkentik az emissziót, nem csak az újonnan regisztrált autók, hanem a már futó autók esetében is. Ez megnyitna egy második, gyorsabb utat - kéz a kézben az elektromossággal – a személyszállítás klímasemlegességének elérésében. Az EU idén újra áttekinti CO2-szabályzását a személyautókra és kishaszonjárművekre vonatkozóan, így pont időben vagyunk, hogy az új szabályzásban biztosítsuk az elektromos autók szerepvállalása mellett a CO2-neutrális üzemanyagot használó autók hozzájárulását is.”

Ole von Beust, az eFuelAllianceügyvezetője hozzátette: „Az eFuelAlliance célja, hogy biztosítsa a különböző technológiák közötti tisztességes versenyt, miközben támogatja és irányítja a klímavédelemmel kapcsolatos szabályzások megértését. Az elkövetkező két év különösen fontos lesz, hiszen az Európai Bizottság áttekinti a klímavédelemmel kapcsolatos főbb irányelveit. Ezeknek tartalmaznia kell az autókra vonatkozóan egy olyan részt is, mely elismeri, hogy az alacsony karbontartalmú üzemanyagok hatékonyan segítik az emisszió-csökkentési célok elérését. Akülönböző érdekcsoportok és szervezetek szektorokat átívelő összehozása döntő tényező lehet. Ezért várjuk a Mazdával, mint az innovációban nagy hagyománnyal rendelkező autógyártóval való együttműködéstaz eFuelAlliance keretein belül.”

További információ:
Mazda Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

[1]szintetikusan gyártott CO2-neutrális folyékony üzemanyagok, melyek alapja hidrogén és olyan bioüzemanyagok, melyek megfelelnek a fosszilis üzemanyagok minőségi előírásainak és cseppekben üzemanyagba keverhetőek

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2916420060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása