Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A Lexus LS tökéletesebb, mint valaha

2021. február 09. - Antalfy Krisztina

A Lexus fejlesztőmérnökei a legapróbb részletekig megvizsgálták a világ legzöldebb luxusautógyártójának zászlóshajója, az LS felsőkategóriás csúcslimuzin menettulajdonságait, kényelmét és csendjét befolyásoló tényezőket. Az ezt követően általuk eszközölt finomítások jóval túlmutatnak a felfüggesztés és a csillapítóelemek finomhangolásán: a módosítások a gumikat és az üléseket is érintették, így a már eddig is a kézműves kidolgozás, a kifinomultság, a luxus és a precizitás legmagasabb szintjét nyújtó Lexus LS tökéletesebb lett, mint valaha. uj_lexus_ls_1_1.jpg

A Lexus LS sorozatának harminc évvel ezelőtti megjelenése óta a menetkényelem az autó egyik kiemelten fontos és meghatározó jellemzője. Az első LS eleve magas általános műszaki és minőségi színvonala arra ösztönözte a fejlesztőket, hogy minden egyes újabb generáció bevezetésekor még tovább növeljék a modell kényelmét és finomítsák műszaki részleteinek kidolgozottságát. Ez az elkötelezettség vezetett el mára a 2021-es LS kivételes menetkényelméhez úgy, hogy a fejlesztők nem vezettek be alapvető szerkezeti újításokat, azonban a részleteket és az egyes alrendszereket tovább finomították.uj_lexus_ls_4_1.jpgA változtatások jóval túlmutatnak a szerkezeti alapokon, például a futómű finomhangolásán és a lengéscsillapítók újrakalibrálásán. A tervezőgárda a gumikkal és az ülések szerkezetével, gyártástechnológiájával és anyagaival is sokat foglalkozott. Munkájuk eredményeként az LS menetkényelmi jellemzői minden korábbit felülmúlnak, ugyanakkor a modell jellegzetes dinamikus karaktere változatlan maradt. Az LS ötödik generációja 2018-ban érkezett, a Lexus GL-A padlólemezének első modelljeként. A friss padlólemez nemcsak a karosszéria merevségét növelte meg jelentősen, de alacsony súlypontjával a menetdinamikai jellemzőkre is komolyan hatott. A multilink szerkezetű futómű megújult, a változó csillapítású adaptív felfüggesztés rendszere pedig forradalmi átalakuláson ment át, hiszen a korábbi kilencféle alapbeállítás helyét egy lényegében fokozatmentesen szabályozó rendszer vette át, amely 650 beállítási lehetőség közül választja ki az adott pillanathoz és járműdinamikai helyzethez éppen leginkább megfelelőt. E módosítások összessége alkotja a jellegzetes, kifinomult és kényelmes, egyedi Lexus vezetési élményt.uj_lexus_ls_2_1.jpg

“Az évek során folyamatosan finomítottuk és fejlesztettük a márka zászlóshajóját, az LS-t. A vezetési élmény kérdésében úgy döntöttem, álljon a kifinomultság a központban, hiszen ez az LS, sőt a teljes Lexus márka egyik legfontosabb, legmeghatározóbb vonása. Így aztán az alapoktól elindulva finomra hangoltuk a teljes rendszer működését.” – avat be az LS főkonstruktőre, Toshio Asahi.

A csillapítási jellemzők a kényelem alapvető elemei, hiszen a fő cél, hogy az útfelületi egyenetlenségéből a lehető legkevesebb jusson el az utasokig. A kifinomult AVS rendszert tovább finomhangolták a mérnökök, új lineáris karakterisztikájú mágnesszelepeket alkalmazva, és megnövelve a szabályozószelepek áteresztő képességét. A változások hatására nem csupán a menetkényelmi jellemzők módosultak, hatásuk a kormányzáson és a menetstabilitáson is érezhető.uj_lexus_ls_3_1.jpgA rezgések még hatékonyabb kiszűrése érdekében az LS motortartó bakjai és hátsó felfüggesztésének szilentblokkjai is folyadéktöltésűek. Az első-hátsó kanyarstabilizátorok vastagsága megnőtt, ez tovább csökkenti a kanyarodási oldaldőlést. Mivel az autó a gumiabroncsokon keresztül kapcsolódik az úthoz, azok anyaga és jellemzői jelentősen befolyásolják a menetkényelmet. Az LS valamennyi változatához alapfelszerelésként jár a defektmentes kerékkészlet. Az ilyen felépítésű abroncsok oldalfalai eleve jelentősen merevebbek a hagyományosakénál. Az új LS abroncsai azonban puhább oldalfalakkal készülnek, és gumikeverékük összetétele, valamint belső szerkezetük is megváltozott, kifejezetten a nagy frekvenciájú rezgések tökéletes kiszűrése érdekében. Az utasok komfortérzetében az ülések szerepe kiemelten fontos.uj_lexus_ls_5.jpgAz LS ülései a márka legkifinomultabbjai, többféle állítási lehetőséggel, fűtéssel, szellőzéssel, és finoman beállítható, szabályozható masszázsfunkcióval. Az új LS üléseinek megformálásakor a komfortérzet fokozása volt a legfőbb cél, a vastagabb párnázás a korábbinál egyenletesebben veszi fel és osztja el a test tömegét. A fejlesztőcsapat többféle habanyagot is kipróbált annak érdekében, hogy megtalálja azt, ami a legjobban tart, és mindenféle hőmérsékleti viszonyok közepette egyaránt kiválóan teljesít. Az ülések varrásai is mélyebbek a korábbiaknál, ennek hatására a párnázat puhább, ugyanakkor rezgéselnyelő képessége is javult. A Takumi kézművesség iránymutatásai alapján megtervezett és kivitelezett varrások kialakítása olyan, hogy a bőr szerkezete ne károsodjon, felülete pedig ne ráncosodjon.

Továbbii információ:
Lexus Magyarország 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

christine_1_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7616420056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása