Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Aktuális ARCÁPOLÁSI rutinom tavaszi reggeleken

2021. március 17. - Antalfy Krisztina

Szeresd önmagad, és figyelj jobban magadra!

A bőrápolási rutin nagyon személyes, mindenkinél más és más, mivel nem vagyunk egyformák, így egyszerűen nincs két egyforma arcbőr sem. S ahogy a bőrtípusunk eltér másokétól, úgy a bőrproblémáink sem lehetnek azonosak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig a bőrtípusunkhoz illő arcápolási rutint állítsunk fel magunknak, amely a jó idő beköszöntével felfrissít, megszépít és segít felszínre hozni a bennünk rejlő ragyogást.
brown_beauty_makeup_skincare_photo_collage_13.jpg

Évszakváltáskor bőrünknek speciális ápolásra van szüksége, amely megkönnyíti az átállást. Mindemellett, ha van rá lehetőség, igyekezzünk beiktatni egy arckezelést.

A tavasz beköszöntével bizony nem csak a ruhatárunkat kell lecserélni. Nem árt, ha időben felkészítjük az arcbőrünket, és rendet teszünk a kozmetikai termékeink között is. Tavasszal ugyanis a bőrünk igényei megváltoznak, egészen más ápolást igényel télen, a hideg napokon, mint tavasszal. Emiatt érdemes kissé módosítani az eddigi termékeinken, és az évszaknak megfelelően kialakítani a mindennapos arcápolási rutinunkat.

A jó hír azonban az, hogy ma már számtalan szépségápolási termék áll rendelkezésünkre, amivel felfrissíthetjük és szebbé varázsolhatjuk arcbőrünket. Így kilépve a tél fogságából, máris lecserélhetjük a télen jó szolgálatot tevő nehéz, zsírosabb tápanyagban gazdag krémeinket, a könnyedebb textúrájú hidratálókra, tisztítókra és szérumokra.pexels-photo-4946942.jpegÁm mielőtt bármilyen terméket is választanánk magunknak a boltok polcairól, nem árt ha kiderítjük milyen a bőrtípusunk! A bőrtípus a bőrünk száraz-zsíros skálán való elhelyezését jelenti, és azért nagyon fontos, mert ez határozza meg, hogy az alapápolást (lemosó, hidratáló, fényvédő) ellátó termékeknek milyen legyen az állaga. Ez alapján négy bőrtípust különböztetünk meg: száraz: a bőröd feszül, húzódik, néhol akár foltokban hámlik is; normál: szerencsés vagy, nincs száraz, sem zsíros érzet, a bőröd sima és kellemes tapintású; kombinált: a bőröd helyenként zsíros (főleg T-vonalban), máshol szárazabb; zsíros: a bőröd csaknem mindenhol zsíros és csillogó.

Amennyiben nincs még kialakult bőrápolási rutinod, az alábbiakban mutatok egyet, amit a saját, kombinált bőröm igényeihez igazítottam...


Az én bőröm sajnos kombinált, és gyakran elég problémás – arcom két része normál, finom, puha tapintású, ám a T-vonalban: homlokom, állam körül a bőröm zsírosodásra hajlamos. Az első számú bőrproblémám az apróbb rácok mellett, azok az undok pattanások, melyeket ha nem kezelek rendszeresen, totálisan ellepik az államat, főleg azokon a bizonyos napokon. A megfelelő arcápolási rutinnal azonban igyekszem az arcbőröm természetes egyensúlyát helyreállítani, a pórusokat kitisztítani és megszabadulni az elhalt hámsejtektől.

A hozzám hasonló bőrtípus esetében tilos az alkohol tartalmú tonikok, krémek használata. Helyette a könnyedebb textúrájú, tápláló, könnyen felszívódó krémeket, arclemosókat és szérumokat kell használni, melyek nem tömítik el a pórusokat és megfelelően hidratálnak.
pexels-photo-3754678.jpeg

Tudtad?
A reggel kulcsfontosságú a bőr számára. 

#1 Jöhet az arcmosás...

Nagymamám gyakran mondta, hogy ébredést követően mindig hideg vizes arcmosással indítsam a reggelt. A hideg víznek köszönhetően összehúzódnak a pórusok, a keringés pedig felgyorsul, aminek köszönhetően bőrünk kötőszövetei feszesebbé válnak. A tág pórusú, zsíros arcbőr esetén különösen hasznos, hiszen minél kisebbek a pórusok, annál kevésbé tud bennük megülni a kosz és por.

healthy-skin-tips.gif #2 Ne feledkezz meg a reggeliről...

Bár a reggeli rohanásban nem mindig van időnk a reggelire, fontos, hogy indulás előtt ellássuk szervezetünket értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, amelyekre szükségünk lesz, hogy jól induljon a napunk, és kibírjuk estig. Ehhez ideális választás, ha gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztunk, esetleg megiszunk egy nagy pohár smoothiet vagy elkanalazunk egy tálka zabkását még munka előtt.
pexels-photo-3892067.jpeg
#3 Iktasd be a hideg-meleg váltózuhanyt...

A váltózuhanynak számtalan pozitív hatása van a testünkre. Egyik a vérkeringés szabályozása, mely kihatással van az anyagcsere működésére, a méregtelenítésre, az immunerősítésre, és jó hatással van a narancsbőr kezelésére. Persze egy zuhanyzás sem az igazi, ha nem a kedvenc tusfürdőddel fürdesz. 

mi-zajlik-a-zuhany-alatt_8d67e0ac8a17589c463701daf4bea023.gif

És most lássuk az én jól bevált kedvenceimet!

Kleopátra óta tudjuk, hogy a kecsketej legendás bőrszépítő hatással bír, mégis, a mindenki által elérhető, kecsketej-alapú termékekre sok-sok évszázadot várt a világ. Mára viszont a kecsketej az egyik legtrendibb alapanyag a természetes kozmetikumok területén.152686712_1660354024171676_2324814494753425811_n.jpg1. ARCTISZTÍTÁS /LEMOSÁS

Az arcunkat reggelente is alaposan meg kell mosni arctisztítóval, amihez mindig a bőrtípusunknak megfelelő terméket használjunk - de szappant soha! Az én személyes kedvencem tavaszi reggeleken a Ziaja kecsketejes krémes arcmosó tej, mely gyengéden tisztítja az arcbőrt, eltávolítja a szennyeződéseket, megakadályozza a bőr kiszáradását és a pórusok eltömődését.

Termékről:

Minden bőrtípusra ajánlott. Gyengéden megtisztítja és simítja az arcbőrt, eltávolítja a szennyeződéseket, megakadályozza a bőr kiszáradását. Biztosítja az egészséges, ápolt és friss bőr érzését. Használata közben nem képződik hab. Kontaktlencsét és műszempillát viselők számára is ajánlott. Használható leöblítés nélküli arctisztítónak is. 
Én csak ajánlani tudom! 
161252877_792658948326426_4331395358670743582_n_1.jpg2. HÁMLASZTÁS

A szép és a ragyogó arcbőr között a különbség a hámlasztás. Ez a szépítő eljárás ahogy idősödünk, úgy válik egyre fontosabbá. Mindegy, hogy glikolsavas krémet (a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal kisimítja a bőrt), retinoidot (hatásos a pattanások és pigmentfoltok kezelésében is) használunk, a lényeg, hogy valamilyen módon "szedjük le" a bőr elhalt, megvastagodott felső rétegének felszínét, melynek köszönhetően bőrünk nem csupán fellélegzik, de a hidratáló-tápláló krémek is jobban felszívódnak. Személyes kedvencem a Ziaja kecsketejes enzimes peeling, az arc és nyak bőrének finom hámlasztására.

Termékről:

Minden bőrtípusra ajánlott. Gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket. Puhítja, hidratálja és tökéletesen simítja a bőrt, helyreállítja fiatalos frissességét és rugalmasságát. Aktív tápláló összetevőt tartalmaz. Előkészíti a bőrt a további kozmetikai kezelésekre.
161301981_461824191637174_3495804659528572285_n.jpg3. SZÉRUM

Bár nem feltétele a reggeli rutinnak a szérum használata, de számos pozitív hatása miatt szinte bűn lenne kihagyni. Ezekből a kis csodaszerekből ugyanis hiányoznak a hidratáló krémekben fellelhető zsíros összetevők, viszont nagyobb koncentrációban tartalmaznak olyan értékes hatóanyagokat, mint amilyen például a hialuronsav, vagy a C-vitamin. Míg a arckrémek csupán a felszínt hidratálják, addig a szérumok, koncentrált összetételüknek köszönhetően a bőr mélyebb rétegeibe is képesek bejutni, ezáltal sejtszinten fejtik ki hatásukat. Személyes kedvencem a Ziaja kecsketejes energizáló-simító szérum.

Termékről:

Minden bőrtípusra ajánlott. Krém-gél állagának köszönhetően azonnal beszívódik. Kollagén szintézist aktiváló összetevőt tartalmaz. Láthatóan simítja és aktívan hidratálja az epidermiszt. Visszaállítja a bőr rugalmasságát, korrigálja az egyenetlenségeket, csökkenti a bőrön a fáradtság jeleit. Egészséges és sugárzó kinézetet biztosít. Használata sminkalapként is ajánlott.

20210316_153416-01.jpeg

4. HIDRATÁLÓ

A jól megválasztott krémek folyadékelnyelő részecskéket tartalmaznak, melyek ezáltal nedvességet visznek a bőrbe, és folyadékmegkötő összetevőjüknek köszönhetően magukhoz vonzzák a nedvességet. A hidratálás minden bőrtípusra jó hatású. Bőrtípusunknak megfelelően használhatunk száraz bőrre sűrűbb, gazdagabb textúrájú krémet, zsíros bőrre olajmentes hidratálókat. Személyes kedvencem a Ziaja kecsketejes nappali krém.

Termékről:

Erőteljesen hidratálja a bőrfelszínt és a mélyebb rétegeket egyaránt. Pótolja a bőr természetes tápanyagait. Revitalizáló hatású és kisimítja a kisebb ráncokat. Hatékonyan csillapítja a bőr irritációit.20210316_153607-01.jpeg5. NAPVÉDŐ

A bőr saját védelmi rendszere sajnos csak rövid ideig képes ellenállni a káros hatásoknak, ezért nem árt ha segítesz neki, ezért minden nap használj arcodra, nyakadra, dekoltázsodra napvédő krémet, akkor is ha nem süt a nap, és egész nap csak esik az eső. A nap káros sugarai ugyanis a felhőkön át, de még az ablak üvegén keresztül is áthatolnak. A nap ráncokat, foltos elszíneződéseket, megereszkedett bőrt is okozhat, súlyosabb esetben hozzájárul a bőrrák kialakulásához.  161259952_1094609377711259_1214663298261960344_n.jpg6. ACTORNA

Hiszed vagy sem, de az arctorna csodákra képes. Az arctorna gyakori alkalmazásának köszönhetően erősödnek az arcizmok, feszesebb lesz a bőr és rugalmassá  válik a kötőszövet. Hatására kisimulnak a ráncok a homlokon, a szem és a száj körül, mindemellett visszahúzódik az a fránya toka is. 

Neked miből áll a reggeli rutinod?

További információ:
https://www.ziajashop.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6216466332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása