Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Megérkezett a NESPRESSO új generációs kávégépe, a VERTUO

2021. március 18. - Antalfy Krisztina

Az innovatív technológia a kézműves kávézók élményét idézi meg otthonunkban

Forradalmi változást hoz a kávézás történetébe a Nespresso által kifejlesztett Vertuo rendszer, amely nemzetközi sikere után Magyarországra is megérkezett. A Vertuo minden eddiginél sokoldalúbb teljesítményre képes és különleges kávéélményt tesz lehetővé az espressótól kezdve a hosszú kávékon át az egészen nagy csészeméretig — mindezt az újhullámos, kézműves kávézók stílusában. Az intelligens vonalkód leolvasóval felszerelt kávégép automatikusan kiválasztja az adott kávékapszulához leginkább illő paramétereket, innovatív Centrifusion™ technológiájának köszönhetően pedig selymes, rendkívül gazdag cremaréteggel koronázza meg kávénkat.
nespresso_vertuo_hangulat_2.jpg

A Nespresso 1986-ban hozta létre az ikonikus Nespresso Original kapszulás rendszert, mely igazi áttörést hozott az otthoni kávézás történetébe. Több mint harminc év elteltével a márka forradalmi újítással állt elő: a Vertuo rendszer minden eddiginél sokoldalúbb teljesítményre képes, innovatív kivonatolási technológiájának köszönhetően pedig páratlan minőségű, de a korábbitól merőben eltérő kávéélményt nyújt.

Vertuo kávégép 27 féle teljesen új típusú, más formájú és méretű kapszulával működik, amelyekkel négy különböző hosszúságú kávétípus készíthető. A közkedvelt ESPRESSO (40 ml) és DOUBLE ESPRESSO (80 ml) mellett a Vertuo amerikai stílusú hosszúkávék elkészítésére is képes, amivel a lehető legszélesebb választékú kávépalettát kínálja az otthoni kávéfőzők piacán. A rövidebb változatok mellett a GRAN LUNGO (150 ml) és a MUG (230 ml) kapszulák is különböző aromájú és intenzitású variánsokkal rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja köztük az ízlésének leginkább megfelelőt.
nespresso_vertuo_rendszer_6x4_small.jpg
A lézeres leolvasó rendszer felismeri a gépbe helyezett kapszulák vonalkódját, és azonosítja a bennük található kávéblend összetételét és pörkölési sajátosságait. Ezt követően minden, — a kávémesterek hosszas tesztelése után, a kávéhoz leginkább illő — paramétert (vízmennyiség, hőfok, kapszula forgatási sebesség, előáztatási idő) úgy állít be, hogy a legjobb kávét készítse el. A világon egyedülálló Centrifusion technológiának köszönhetően a kávégép akár percenkénti négyezres fordulatszámon képes átpréselni a vizet a kapszulán, ezáltal maximálisan kibontakoztatja az őrlemények ízeit és aromáit. Az eljárás selymes cremaréteget alkot a kávé tetején, akár egy espresso, akár egy nagyobb csészéhez illő kapszulatípus esetén is.

Vertuo mellett továbbra is elérhetők maradnak az eddig ismert Nespresso Original kávégépek és kapszulák, a két rendszer párhuzamosan fog futni egymás mellett.

nespresso_vertuo_hangulat_1.jpgNespresso mindig is élen járt a technológiai fejlesztések terén, hiszen a kezdetektől fogva arra törekedtünk, hogy elvigyük a kávérajongók otthonába a tökéletes espresso-élményt. A Vertuo egy újabb lépés a kávézás jövője felé, amelyben az összes létező kávétípus egy gombnyomásra elérhetővé válik a márkától megszokott csúcsminőségben” - mondta Alberto Vercelli, a Nespresso magyarországi vezetője.

Az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult a hazai kávékultúra, és a kézműves kávézók elterjedésével megnőtt a fogyasztói igény arra, hogy az otthoni készülékek is reprodukálni tudják azt a minőséget és ízélményt, amit kedvenc kávézójukban tapasztalnak. A Nespresso Vertuo a világ leghíresebb kávékultúráinak széles választékát kínálja, emellé pedig egy szakértő barista tudásával rendelkezik, aki pontosan tudja, hogy miben rejlik a különböző kávétípusok elkészítésének titka” - mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete.nespresso_vertuo_hazelnut_reverso_recept.jpg

A jelenlegi korlátozások ellenére sem kell lemondanunk kedvenc kávékülönlegességeinkről. Az alábbi recepttel otthon is megidézhetjük a kézműves kávézók hangulatát:

HAZELNUT GOURMET REVERSO

Hozzávalók:

  • Nespresso Vertuo Hazelino Muffin kávékapszula (230 ml)
  • 50 ml hideg tej (3,5%)
  • 1,5 evőkanál juharszirup
  • kakaópor/kakaóbabtöret (opcionális)

Elkészítés:

Egy nagy csészébe öntsd bele a tejet, és tegyél hozzá 1,5 kanál juharszirupot. Opcionálisan szórd meg kakaóbabtörettel/kakaóporral, hogy a tej egész felületét elfedje. A tetejére készíts egy mogyorós ízű kávét.

Nespresso Vertuo alumíniumkapszulái tökéletesen megőrzik a frissen pörkölt, őrölt kávék frissességét egészen az elkészítés pillanatáig. A vállalat által visszagyűjtött Nespresso Original és Vertuo kapszulák 100%-a újrahasznosítható, és jelenleg a hazai fogyasztók 99%-a számára elérhető valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőség. A Nespresso célja, hogy 2021 végére az összes Original kávét 80%-ban, illetve az összes Vertuo kávét 85%-ban újrahasznosított alumínium felhasználásával készült kapszulákba csomagolják. Mindez része a márka nagyszabású vállalásának, amely szerint 2022-ben minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges lesz.  A Vertuo kávégépek műanyag alkatrészeinek több mint 50%-a újrahasznosított műanyagból, papírcsomagolásuk 99,5%-ban újrahasznosított anyagokból készül, műanyagmentes és 100%-ban újrahasznosítható.
nespresso_vertuo_next_meggypiros.jpg

További információ:
www.nespresso.com

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7616469526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása