Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Várhatóan az Ariya lesz az eddigi legáramvonalasabb Nissan crossover

2021. március 23. - Antalfy Krisztina

Az elektromosautó iparágban és a Crossover innovációban szerzett évtizedes mérnöki szakértelemre építve az Ariya, a szegmens 2007-es megalakulása óta várhatóan a vállalat legáramvonalasabb Crossovere lesz a 0.297-es légellenállási tényező (Cd) megcélzásával*. A precizitással kialakított karosszériavonalak és a stratégiai elhelyezésű légbeömlők mellé egy továbbfejlesztett, elektromos hajtáslánc társul. Mindezek, a világszintű mérnök csapatok által tett erőfeszítések, a hatótávban növekedést fognak eredményezni.ariya_2021_dynamics_59_-1200x800.jpg

Az év későbbi időszakában, a Nissan Ariya hivatalos harmonizálását követően az 500 km-es*, a 2020-as világpremieren közölt hatótáv várhatóan javulni fog. Ez nagyobb hatékonyságot és magabiztosságot fog kölcsönözni az autóvezetők számára annak érdekében, hogy nagyobb távolságot tudjanak megtenni egy töltéssel.” – mondta Marco Fioravanti, A Nissan Európai Termékfejlesztési Alelnöke.nissan_ariya_dynamic_3_2021_jpg-1200x800.jpgAz Ariya formájának minden egyes alkotóeleme mikroszkopikus részletességgel a Nissan Európai Mérnöki Központjában dolgozó mérnökök által lett megálmodva az Egyesült Királyságban. Az Ariya lapos alváza stabil és kiszámítható utazási élményt biztosít, míg az „előre irányuló intelligens aerodinamikai pajzs” és a tiszta vonalvezetésű karosszéria csökkentik a légellenállást. A Japánban és az Egyesült Királyságban dolgozó dizájn csapatok finomításai által, az eredmény egy tiszta vonalvezetésű forma, mely segít a járműnek hasítani a levegőt, ezáltal pedig kiemelkedően hatékony vezetésre optimalizálja azt.ariya_aerodynamics_hero_campaign_image_1-1200x800.jpg

Jelenleg egy meghatározó átalakulás zajlik az autóiparban, és ebben az időszakban az aerodinamikai tesztelés fontossága jelentősen nő. Az elektromos járművek áramvonalassága közvetlen összeköttetésben van a jármű mozgásának hatékonyság0ával.” – mondta Sarwar Ahmed, A Nissan Európai Mérnöki Központjának Aerodinamikai és Aeroakusztikai Mérnöke.

A sofőrök szükségeinek kielégítésére való törekvés volt a Nissan Ariya fejlesztésének a fő mozgatórugója. A fejlett elektromos Crossover coupé készen áll a holnap sofőreinek fogadására és a Nissan elektromos járműveinek új korszakát jelöli, azáltal, hogy a vásárlóinak egy új szintű vezetési hatótávot biztosít.ariya_aerodynamics_hero_campaign_image_4-800x1200.jpgHelen Perry, a Nissan Europe Elektromos Személyautók és Infrastruktúra Vezetője a következőt nyilatkozta: „A Nissan Ariya egy valóságos globális erőfeszítés eredménye. Azon dolgoztunk közös erővel, hogy új, kreatív aerodinamikai tulajdonságokat építsünk az Ariya-ba, ami a dinamikus gyorsulásával, online technológiáival és forradalmian új elektromosautó dizájnjával minden kétséget kizáróan sok vásárló kegyeit nyerje el.

Az Ariya aerodinamikai teljesítményével kapcsolatos szakértelmet leleplező kulisszák mögötti videó:


Aki szeretne elsőként értesülni a legfrissebb hírekről az Ariyaval kapcsolatba, az itt iratkozhat fel. Eddig 30 000 ember fejezte ki érdeklődését.

További információ:
Nissan Hungary

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode

*Jelenlegi becslés, a Nissan számításai alapján. A végleges értékek a homologizációt követően lesznek elérhetőek.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6416475814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása