Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Az illat, ami emléket idéz fel benned és a jövőbe repít

2021. április 19. - Antalfy Krisztina

Legyél te az életed parfümőre!

Tavaly úgy röpült el a tavasz a maga bájával és megannyi szépségével, hogy szinte ki sem tudtuk élvezni az ébredő természetet. Valószínűleg már te is megtapasztaltad, mennyivel jobban érzed magad egy könnyed séta után, amikor gyönyörködhetsz a természet színeiben. Mentális jólétünk sokban függ attól, milyen színek és illatok vesznek körbe minket, ezen pedig akkor is változtathatunk, ha éppen olyan időket élünk, hogy a szabad levegőn kevesebb időt tölthetünk.
pastel_photo_sale_retail_stores_photo_collage_1.jpg

Te egy nap hányféle illatot érzel magad körül?

Valószínűleg ezen még sosem gondolkodtál el. A szmog, a minket körülvevő kémiai anyagok és az életmódbeli szokások miatt egyre csökken szaglásunk jelentősége. Ha benyúlunk a hűtőbe, hamarabb nézzük meg a joghurt lejárati idejét, mint hogy megszagolnánk - már dobjuk is ki a kukába. Vagy szánsz arra időt, hogy a kávéd illatára is figyelj? Mikor álltál ki csak úgy az erkélyre vagy az erdőben megpihenni, hogy becsuktad a szemed és beleszagoltál a levegőbe? Sajnos, egy akár szaglásvesztéssel is járó vírus kellett ahhoz, hogy rádöbbenjünk, milyen fontos a szaglásunk, és még a mentális állapotunkat is jelentősen befolyásolhatja annak normális működése.

Ki dönt: az agy vagy az orr?

Az átlagember legalább tízezer illatanyagot képes felismerni, bár az más kérdés, mennyire tudja azokat beazonosítani. Azt korábbi tapasztalásaink, emlékeink határozzák meg, hogy mely illatokat tartjuk kellemesnek és melyeket visszataszítónak. Ennek persze biológiai okai is vannak, hiszen a szaglógumó az agy érzelmekért és memóriáért felelős limbikus rendszerében helyezkedik el, így az illatok befolyásolják az örömre való képességünket, hozzájárulhatnak a társas élményeinkhez, vagy éppen felerősíthetik az egyedüllétet. Ugyanakkor segíthetnek abban is, hogy különlegesnek érezzük magunkat, vagy csak rádöbbenjünk, az élet mennyi szépséget tartogat. Ne csodálkozz azon sem, ha nemcsak ételt és italt, virágot, hanem – tudat alatt - még párt is illatok alapján választasz.166567280_764394314470371_5573219225401488210_n.jpgIsmét tiéd lehet a világ

A koronavírus miatt bizonyára nálad is voltak olyan időszakok az elmúlt egy évben, amikor azt érezted, még az ágyból sincs kedved kikelni. Pedig néha egy apróság is elég ahhoz, hogy kimozdítsuk magunkat a letargikus állapotból. Itt az idő, hogy kiélvezd, hogy különösebb erőfeszítések nélkül is igazi oázist alakíthatsz ki az életedben, még ha éppen a világban nem is úgy mennek a dolgok, ahogy azt szeretnéd. Játssz az illatokkal, legyél az életed parfümőre! Vedd magad körbe olyan illatokkal, amelyek növelik az önbizalmad, mosolyt csalnak az arcodra, vagy csak megnyugtatnak. Gyújts meg egy illatgyertyát, szagolj bele a kedvenc fűszeredbe, vagy vegyél egy illóolajos fürdőt. A fahéj, a bazsalikom, a citromfű, a levendula és a vanília például mind olyan illatok, amelyek könnyedséget visznek a mindennapokba és bizonyítottan nyugtatóak. Az egyik leghatásosabb „aromaterápia” lehet emellett, ha magadra fújsz egy érzéki parfümöt, amely már önmagában is öltöztet, így akkor is nőiesnek érezheted magad, amikor éppen nincs kedved kiöltözni. Az pedig nemcsak a környezetednek, hanem neked is örömet okoz, ha illatod belengi a szobát.externalimage_1.JpegA virágillatok gyógyító ereje

Szakértők szerint a virágos illatok, különösen a jázmin, a rózsa és a frézia okoz a legtöbbünknek boldogságérzetet. Az Oriflame idén 45 éves Giordani Gold illatcsaládjának legújabb ékességében, az Essenza Blossom parfümben a Rose Gold Akkordot alkotó fehér virágok – a kifinomult kamélia, az érzéki narancsvirág és a nőies jázmin –, továbbá a zöld és édes körte, a lédús mandarin, a vanília és a pézsma elegye adja az új illatkreáció eleganciáját és könnyedségét. A kamélia éppolyan érzékeny, mint a nők többsége, míg a narancsvirág visszafogott, ugyanakkor az elegáns virágok egyike: nem véletlen, hogy Viktória királynő, Nagy-Britannia és Írország királynője 1840-es esküvőjén Albert herceggel narancsvirággal díszített ruhát és csokrot viselt, de még a haját is ez a páratlan szépségű virág emelte ki.

A Giordani Gold Essenza Blossom formatervezett, ikonikus üvegének kupakját valódi rose gold bevonat díszíti és maga a parfüm is rose gold tónusú, így egyedi és kifinomult megjelenése miatt olyan, mint egy ragyogó ékszer, amely kiemeli a személyiségedet. Ráadásul minden Giordani Gold illat a legmagasabb koncentrációval rendelkezik, így ez a parfüm is tartós hatást nyújt. Fújj belőle a pulzuspontjaidra, a nyakadra, valamint a csuklódra, és tapasztald meg, hogyan képes elvezetni a parfüm az illatok érzéki birodalmába!38534_lifestyle_1-1024x1024.jpgA Giordani Gold Essenza Blossom parfüm elérhető a 2021/ Oriflame katalógusban

  • Giordani Gold Essenza Blossom parfüm – 50 ml, 13 999 Ft

A Giordani Goldról:

A Giordani Gold története 1976-ban kezdődött. Az egyedi kifejezés és a merész divatstílusok gazdag öröksége a Giordani Gold, amelynek ikonikus termékei generációk kedvencei. A luxus illatoktól a kifinomult dekorkozmetikumokig, a prémium termékek gondosan válogatott összetevőket tartalmaznak a részletekre összpontosítva, világhírű szakértők közreműködésével. Az eredeti Giordani Gold Essenza parfümöt és a narancsvirágos luxus eszenciát Fabrice Pellegrin alkotta meg, akit 2017-ben az év parfümőrének választottak. A francia szakember az új parfümöt a luxus illatairól ismert Daphne Bugey parfümőrrel együtt álmodta meg, akinek ösztönös megérzései és spontaneitása hozzájárult az illat varázsához.
externalimage.JpegAz Oriflame-ről:

Mivel Svédországból származunk, másoktól eltérő módon tekintünk a szépségre. Számunkra a szépség nemcsak a külső megjelenésről szól, hanem arról, ahogyan élünk és cselekszünk. A szépség egy életstílus: az egészség, a csodálatos bőr élvezete, önmagunk kifejezése és szórakozás. Lényege, hogy bízzunk magunkban és megtaláljunk az egyensúlyt az életünkben. Azt a külső-belső harmóniát, amely - bármilyen kihívás elé is állít az élet - iránytűként vezet el minket a boldogság és siker felé.

Emellett hiszünk a felelősségteljes szépségben, és olyan, biztonságos termékek megalkotásában, melyeket a természet ihlet és a tudomány hív életre. Megbízható, öko-etikai szempontból vizsgált összetevőket használunk. Ez a Beauty by Sweden – a mi válaszunk az egészségesebb és szebb életre.

#BeautyBySweden

További információ:
https://hu.oriflame.com/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5116507082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása