Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ünnepeljük együtt a múzeumi világnapot a Nemzeti Múzeummal!

2021. május 18. - Antalfy Krisztina

A múzeumi világnapról 1977-ben döntött a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa, az első ünnepre 1978. május 18-án került sor.  Ebből az alkalomból Magyarországon negyed évszázadon keresztül a Múzeumkertben gyűltek össze a különböző muzeális intézmények, közgyűjtemények, kiállítóhelyek, hogy a Múzeumok Majálisának két napos fesztiválján együtt ünnepeljenek látogatóikkal. Éppen ezért pótolhatatlan űr, hogy a koronavírus világjárvány miatt már másodszor marad el ez a tízezreket vonzó esemény.unnamed_103.jpg

2020-ban - a hiányt némileg ellensúlyozva - ​a 25. Múzeumok Majálisa alkalmából a Nemzeti Múzeum dolgozói arra kérték a résztvevőket és a közönséget, hogy csatlakozzanak az ebből az alkalomból létre hozott Facebook-csoporthoz, és osszák meg emlékeiket. Mindannyian bíznak abban, hogy idén is lesznek olyanok, akik régi fényképekre, felvételekre bukkannak, és közkinccsé teszik azokat.

A Magyar Nemzeti Múzeum 2021. május 18-án is várja a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat. Akik pedig nem tudnak ezen a napon múzeumba látogatni, arra biztatja, hogy tekintsék meg online tartalmakat: 
- Játékos kvíz a Magyar Nemzeti Múzeumról

tkcs_fgy_415_0.jpgA Magyar Nemzeti Múzeum Kincsei

Témakör: 1848, forradalom és szabadságharc, adatbázis használat
Korosztály: középiskola, felnőttek
Ha kíváncsi vagy a Nemzeti Múzeum gyűjteményének izgalmas és egyedi tárgyaira, ha szeretnéd tudni egy-egy témához milyen tárgyakat találsz a múzeumi gyűjteményre alapuló adatbázisban, akkor használd a feladatban bemutatott adatbázist. A feladat IDE kattintva érhető el.

Időutazós kaland és nyomozós játék a dualizmus időszakából
Egy hosszú ideje lezárt láda, két kíváncsi gyerek és egy régen elfeledett családi örökség, ami megfejtésre vár.

További információ:
Virtuális kiállítások
Online tárlatvezetések, programok

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3016564788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása