Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Környezetbarát fényárban ragyog az Eiffel-torony

2021. május 26. - Antalfy Krisztina

Az Eiffel-torony különleges kivilágításhoz az áramot a Toyota üzemanyagcellás technológiájával működő EODev GEH2 generátor termeli: a zöld fények a karbonmentes, megújuló hidrogén használatát szimbolizálják. A melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás technológia vezető fejlesztőjeként és a Hidrogén Tanács egyik alapító tagjaként a Toyota arra törekszik, hogy széles körben elterjedjen az üzemanyagcellák alkalmazása, ami csökkenti a karbonkibocsátást, és közelebb hozza a hidrogénalapú társadalom létrejöttét.toyota_hidrogen_uzemanyagcella_eiffel_torony_3.jpg

Az első magyarországi hidrogén üzemanyagcellás elektromos személyautót, egy vadonatúj Toyota Mirait nemrégiben forgalomba helyező japán autógyártó ennek elősegítésére korábban mintegy 5700 a technológiával kapcsolatos szabadalmat osztott meg ingyenesen versenytársaival. A technológiát már targonca, személyautó, busz, kisteherautó, kamion, hajó, vonat és mobil áramfejlesztő egység (sőt, a Japán első Hold missziójához épülő holdjáró) meghajtáshoz is használó Toyota példája jól mutatja a jövő abszolút zöld energiaforrásában rejlő potenciált.toyota_hidrogen_uzemanyagcella_eiffel_torony_2.jpgAkik tegnap este az Eiffel-torony környékén jártak, láthatták, hogy Párizs híres jelképe zöld fénybe burkolózott. A különleges megvilágítás az Energy Observer által szervezett „Le Paris de l’hydrogène” rendezvénysorozat egyik szimbolikus eleme. A szervezők azért választották éppen a zöld színt, mert ez érzékletesen szimbolizálja, hogy a világításhoz szükséges áramot az EODev (Energy Observer Developments) által kifejlesztett, a Toyota üzemanyagcellás technológiájával működő GEH2 generátor termeli, amit igazoltan megújuló forrásból származó hidrogén hajtott.

“Megoldásunkkal az Eiffel-torony megvilágítása új korszakba lépett: a fenntartható műszaki haladás korába. Biztosak vagyunk abban, hogy ezt a kezdeményezést sok hasonló követi majd, ahol az emberek megismerhetik a tiszta energiát. Azt szeretnénk, ha Franciaország és más helyek legszebb műemlékeit fenntartható áramforrásokkal világítanák meg. Szimbolikus jelentőségükön túl ezek az kezdeményezések – például az EODev által kifejlesztett GEH2® – ráirányítják a figyelmet a nulla károsanyag-kibocsátású megoldásokra, amelyek már ma is működőképesek.” – avat be Jérémie Lagarrigue, az EODev vezérigazgatója.

toyota_hidrogen_uzemanyagcella_eiffel_torony_4.jpg

A GEH2 generátor látja el árammal az Energy Observer falut is, amit az Eiffel-torony lábánál építettek fel a rendezvény idejére. Itt mutatja be számos, hidrogén-energiára és mobilitási megoldásokra szakosodott vállalat azokat a járműveket és alkalmazási lehetőségeket, amelyek fenntarthatóvá tehetik majd a jövő városait. A nagyközönség megtekintheti a Toyota üzemanyagcellás technológiájának számos felhasználási lehetőségét, többek közt az új Mirai modellt, a CaetanoBus városi autóbuszát, valamint az EODev által kifejlesztett REXH2 hajómotort és GEH2 generátort. Ezek a termékek már ma is megvásárolhatók, így valódi, elérhető megoldást kínálnak, amit egyre nagyobb érdeklődéssel követnek a kormányok, az ipari szereplők, a sajtó, a vásárlók és a közvélemény.

“A hidrogén üzemanyagcellás technológia fontos szerepet játszik abban, hogy a Toyota elérje célját, és 2050-re karbonsemlegessé váljon. Ezt még 2015-ben vállaltuk, amikor közzétettük a 2050-es Környezetvédelmi Kihívásunkat, majd megalkottuk a Mirait, a világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás autóját. Meggyőződésünk, hogy a hidrogén lesz a kulcs a globális közlekedési rendszerek karbonsemlegessé formálásában – méghozzá nemcsak az autók tekintetében, hanem az autóbuszok, a teherautók, a vonatok, a repülés, a hajózás és a telepített áramfejlesztők működésében is.” – fogalmaz Matt Harrison, a Toyota európai elnök-vezérigazgatója.

toyota_hidrogen_uzemanyagcella_eiffel_torony_5.jpgAz Olimpiai és Paralimpiai Játékok hivatalos mobilitási partnereként a Toyota számára kiemelt fontossággal bír Párizs. A játékok ideje alatt a Toyota nulla károsanyag-kibocsátású járművei és fejlett mobilitási termékei felhívják majd a figyelmet a vállalat zéró emissziójú megoldásaira és a “Mobilitást mindenkinek!” jelszó fontosságára.

„Le Paris de l’hydrogène”

A „Le Paris de l’hydrogène” rendezvényt az Energy Observer szervezte Párizs városának támogatásával. Az Energy Observer eredetileg a világ első önjáró hidrogénhajtású, nulla károsanyag-kibocsátású hajójának a neve, ami egyben egy energia-átalakítási laboratórium is. A párizsi Mars-mezőn 2021. május 20-30. között látogatható rendezvényen az Energy Observer megnyitotta vadonatúj kiállítási faluját, amelynek vezérlő elve az ökológiai átmenet, a megújuló energia és a hidrogén.

A kiállítási területen számos energiaipari szereplő és hidrogén-mobilitásra szakosodott cég mutatja be járműveit és rendszereit, hogy pozitív, optimista és innovatív perspektívát kínáljon a holnap városai számára. A rendezvénysorozat idején az Eiffel-tornyot most először világították meg igazoltan megújuló forrásból származó hidrogénnel, amit az EODev (az Energy Observer hajón végzett kutatásból és fejlesztésből született startup-cég) által kifejlesztett, nulla károsanyag-kibocsátású generátorhoz használtak üzemanyagként.

További információ:
Toyota

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8116572464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása