Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Tíz dolog, amit könnyű megfogadni, de nehéz betartani

2021. május 26. - Antalfy Krisztina

Tízpontos cselekvési tervet hirdetett meg az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom

Az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom azért jött létre, hogy párbeszédet indítson napjaink legégetőbb kérdéseiben. A politikamentes mozgalomhoz tudósok, vállalkozók, művészek és sportolók csatlakoztak már. Szerepet vállalt az EHTM munkájában például Liptai Claudia médiaszemélyiség, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Management alapítója, motivációs tréner, Homor Fatima, a Corvinus Egyetem "Tanulj Magyarország program" vezetője, Kitanics Márk pszichológus, igazságügyi orvosszakértő és Krisán László, a KAVOSZ Zrt., a Széchenyi Kártya Program irányítását végző szervezet vezérigazgatója.
pexels-photo-5259418.jpeg

„Új lendületet adunk a Mozgalomnak, kihirdetjük az ÉHTM 10 pontját, amelyek fókuszában a környezetvédelem, a testi és lelki egészség, a tudatosabb és lassabb életmód fontossága áll. Célunk továbbra is egy élhetőbb világ megteremtése, a párbeszédet pedig a szakértői diskurzusok mellett többek között sajtótájékoztatókkal, mini-kampányokkal, elemző podcast-sorozattal, és amint a járványhelyzet engedi, road show-val pörgetjük fel. A mostani helyzetben még nagyobb szükség van arra, hogy segítsük a társadalmat a felelősségteljes döntések meghozatalában” – mondta Oláh Zsuzsanna, a Mozgalom elnöke és társalapítója. olah-zsuzsanna_1.jpgAz eddigi panelbeszélgetéseken különböző területek hiteles szakértői vitattak meg olyan témákat, mint a járványhelyzet utóhatásai, vagy az online világ térnyerése a karantén alatt. A beszélgetéseken megosztotta gondolatait például Almási Kitti klinikai szakpszichológus, Tóth Vera énekesnő, Fodor Rajmund olimpiai bajnok vízilabdázó.  

A Mozgalom 10 főbb témakörében olyan társadalmi kérdések kerülnek terítékre, mint az ételpazarlás, a műanyagmentesség, a füstmentes élet, a tudatos táplálkozás – ez utóbbi két témában országos roadshow-t is szervez az ÉHTM.  
ehtm_10_pont.png
A 10 pont:  

  1. Ne pazaroljunk!  
  2. Vigyázzunk a levegőre, és a tüdőnk egészségének egyensúlyára! Éljünk füstmentesen! 
  3. Szelektíven gyűjtsük a szemetet!  
  4. Inkább édesvízi halat fogyasszunk, mint tengerit! 
  5. Amit tudunk, piacon, magyar termelőktől vegyünk meg, hogy csökkentsük a termékek ökológiai lábnyomát 
  6. Amennyire csak tudunk, éljünk műanyagmentesen!  
  7. Éljünk lassabban, tudatosabban! Vigyázzunk a saját és környezetünk mentális egészségére! 
  8. Figyeljünk az felesleges energiafelhasználásra!  
  9. Figyeljünk testünk egészségére és a napi rendszeres testmozgásra! 
  10. Ne felejtsük a mondást: Az vagy, amit megeszel! Táplálkozzunk tudatosan!

Te be tudod tartani?
https://www.ehtm.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9316572648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása