Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Íme az új Jeep® Wrangler 4xe

2021. május 28. - Antalfy Krisztina

Minden csúcs elérhető, minden határ kitolható. Mindig is ez a szemlélet határozta meg a Jeep® Wrangler létezését – az autóét, amely mértékadó funkcióinak és technológiáinak köszönhetően szó szerint képes bármilyen akadályt leküzdeni. Ugyanez a 80 évnyi dicsőséges, eredményes, innovációkkal teli múltra visszatekintő márka legfőbb erőssége, ami lehetővé tette, hogy létrehozzák minden idők legtöbb elismerésben részesített szabadidőjármű-palettáját.wrangler_4xe_3.jpg

A Jeep márka technológiai evolúcióját ma a 4xe modellek folytatják – a sort a Renegade és a Compass kezdte, most pedig a Wrangler veszi át a stafétát. Ezek a modellek egytől egyig kulcsszerepet játszanak a jövőbeli mobilitás új "területeinek" feltérképezésében.

A legújabb kaland hőse az új Wrangler 4xe plug-in hibrid, a legjobb terepalkalmasságú, legnagyobb teljesítményű, legtakarékosabb, legtisztább üzemű, műszakilag legfejlettebb Wrangler, amelyet Európa valaha látott.

A legendás Willys MA/MB, a legelső Jeep gépkocsi 1941-ben megismertette a világgal a 4x4 hajtáskoncepciót, és a felismerést, hogy a megfelelő járművel bármilyen terep leküzdhető. A Wrangler ennek a hagyatéknak a letéteményese. A modell története egybefonódott a márkáéval, megtestesíti és egyben tovább is fejleszti annak meghatározó értékeit - mindenekelőtt a szabadságot.rubicon2.jpgAz új Wrangler 4xe 2021-ben ismét megerősíti a szabadság fogalmát, amennyiben lehetővé teszi a márka ügyfeleinek, hogy bárhová eljussanak - beleértve a korlátozott behajtási övezeteket is. Az első Jeep modell természetes utódjaként és örököseként a Wrangler 4xe a legmagasabb színvonalú terepalkalmasságot a legkiválóbb villamosított hajtástechnológiával kombinálva erősíti meg a márka modellkínálatán belül elfoglalt, ikonikus pozícióját, miközben újabb fontos lépést tesz a fenntartható, tudatos jövő irányába. Mindeközben élő példája annak, hogy a terepjárás igenis összeegyeztethető a környezet védelmével, az érzelmek a takarékossággal, az elektromos mobilitás a vezetési élménnyel.

A mai napon Antonella Bruno, a Jeep márka európai igazgatója, Maria Grazia Lisbona, a vállalat vezető globális hajtástechnológiai főmérnöke, és Fabio Carli, a Jeep Wrangler márkaigazgatója elárultak mindent, amit a márka történetében fontos mérföldkőnek számító, az egész modellkínálat későbbi villamosításában szerepet játszó új Jeep Wrangler 4xe-ről tudni lehet.

A 4xe technológia lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a mindennapi városi ingázások során tisztán elektromos üzemben közlekedjenek, hogy az országúton takarékosan és élvezetesen autózhassanak, valamint, hogy terepen minden eddiginél hatékonyabban, ráadásul csaknem teljesen nesztelenül közlekedjenek.wrangler_4xe_2.jpgÁttekintés

Az exkluzív „Electric Blue” külső stíluselemekkel felvértezett új Wrangler 4xe plug-in hibrid modell hatékonyan társítja a legmodernebb technológiákat a Jeep szellemiségének legszabadabb, leghitelesebb megnyilvánulásával. Tökéletesen kielégíti az offroad-rajongók minden elvárását, hiszen a villamosított hajtáslánc még ütőképesebbé tette a modell eleve legendás terepalkalmasságát.

Ugyanakkor ideális megoldást jelent azon ügyfelek számára, akik mindennapi használatra keresnek szabadidőjárművet, de nem szeretnének kompromisszumot kötni a szabadság, a vezetési élmény és a környezettudatosság terén.

Így született meg egy különleges Wrangler modell, amely a Jeep legjobb hagyományait követve 100 százalékig megállíthatatlan, ugyanakkor soha nem látott funkciókkal bír: minden idők leginkább környezetbarát, egyben legjobb terepalkalmasságú Wrangler változata, amely ugyanakkor hiánytalanul nyújtja a Wrangler modellekre mindig is jellemző, nyitható tetős szabadságot.rubicon_s.jpgA menetteljesítmények is javultak. A Wrangler 4xe 6,4 másodperc alatt gyorsul 0 - 100 km/órára, maximális rendszerteljesítménye 380 LE, kombinált nyomatéki csúcsa pedig 637 Nm. Ezen túlmenően a modell tisztán elektromos üzemben is képes összkerékhajtással haladni. Ez soha nem látott pontosságú kissebességű manőverezési képességet tesz lehetővé, míg a modell a városi WLTP ciklus szerint több mint 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemben, ami tökéletes választássá teszi a mindennapi belvárosi közlekedésre. Az akkumulátor nem egészen három óra alatt teljesen feltölthető. A töltés időzíthető, illetve a beállítható mértékű fékenergia-visszanyerés funkciónak köszönhetően menet közben is növelhető az akkumulátor töltöttségi szintje.

A Wrangler 4xe plug-in hibrid két villanymotor/generátor egységből, egy nagyfeszültségű akkumulátorcsomagból, egy ultramodern, 2,0 literes turbómotorból, valamint a jól ismert nyolcfokozatú TorqueFlite automata sebességváltóból áll. A benzines turbómotor és a villanymotorok kombinációjából adódó, nagyobb motorteljesítmény és késlekedés nélkül rendelkezésre álló forgatónyomaték még jobb terepalkalmassággal ruházza fel, és a legtechnikásabb környezetben is megállíthatatlanná teszi az offroad-bajnokot. A 4xe technológiának köszönhetően az új Wrangler plug-in hibrid tisztán elektromos üzemben is képes összkerékhajtással közlekedni. Ez új szintre emeli a modell terepalkalmasságát: mostantól nem csupán tökéletes biztonságban, de zajtalanul is közlekedhetünk terepen, gyönyörködve a természet hangjaiban.rubicon_s.jpgMindemellett a Wrangler megőrizte az egyedülálló ‘Trail-Rated’ minősítést lehetővé tevő műszaki tartalmat. Ez felszereltségi szinttől függően olyan technológiákat foglal magában, mint a kétféle, fejlett 4x4-es rendszer, az aktív, kapcsolható és állandó rendszerek (Selec-Trac vagy Rock Trac), az új generációs Dana hidak, az elektromosan kapcsolható Tru-Lock első és hátsó differenciálzár, a Trac-Lok részlegesen önzáró differenciálmű, vagy az elektronikusan oldható elülső kanyarstabilizátor. A 4xe hajtástechnológia nem csupán a fenntarthatóság és a takarékos üzem záloga (a modell átlagos üzemanyag-fogyasztása hibrid üzemben hozzávetőlegesen 3,5 l/100km, míg a WLTP szerinti CO2-kibocsátás csaknem 70%-kal alacsonyabb, mint a benzinmotoros változaté), de egyszerű és kifejezetten élvezetes vezethetőséget is biztosít.

Az új Jeep Wrangler 4xe könnyen, ösztönös módon tölthető, hála a nyilvános, illetve otthoni töltési megoldásoknak, beleértve az easyWallbox fali töltőt, amely nem egészen 3 óra alatt feltölti a 7,4 kWh-os akkumulátort. Az easyWallbox a Free2Move eSolutions (a Stellantist képviselő FCA Italy S.p.A. és az Engie EPS közötti vegyes vállalat) és a Mopar® együttműködésében elérhető.rubicon_2_1.jpgKönnyen vezethető, könnyen választható

Az új Wrangler 4xe plug-in hibrid három felszereltségi szinten (Sahara 4xe, Rubicon 4xe, valamint az exkluzív 4xe “80th Anniversary” limitált kivitel), kétféle összkerékhajtási rendszerrel, valamint egyedi 17 és 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal elérhető. A Wrangler mindig is komolyan vette a testre szabhatóságot; a plug-in hibrid modell tízféle karosszériaszínben (Fekete, Fehér, Firecracker piros, Gránitkirstály, Gecko zöld, Ezüstmetál, Sting szürke és az újdonságok: Hydro Blue, Snazzberry bordó és Sarge zöld) rendelhető. Az összes választható karosszériaszín kombinálható a modellhez kínált összes tetőtípussal (ponyvatető, keménytető, elektromos vászontető, Dual top dupla tető), amelyek a Wranglerre jellemző stílusban utolérhetetlen nyitott tetős vezetési élményt kínálnak.

A modell technológiai alapfelszereltségének része többek között a 8,4 colos UconnectTM NAV rendszer érintőképernyővel, az Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráción és a jármű paramétereinek (a MY Uconnect alkalmazáson keresztül történő) felügyeletére szolgáló MY Uconnect alkalmazáson keresztül megvalósuló online kapcsolódás; az akkumulátor töltöttségét és a hatótávolságot (elektromos és hibrid üzemben) megjelenítő, 4xe-specifikus 8 colos TFT képernyő, vagy az 552W-os mélynyomóval szerelt, 9 hangszórós Alpine audiorendszer._afp0349.jpgA biztonság terén a Wrangler 4xe a legfejlettebb ADAS rendszereket alkalmazza, így hátsó keresztirányú forgalom-felügyelettel kiegészített holttér-figyelő rendszert, tolatókamerát, menetstabilizáló elektronikát (ESC), elektronikus borulásvédelmet (ERM), első és hátsó parkolóradart, valamint kulcs nélküli nyitás és indítási rendszert. Opciós szolgáltatás az adaptív sebességtartó automatika, a ráfutásos ütközésre figyelmeztető, továbbfejlesztett rendszer (FCW+), vagy az új, előre tekintő kamera (Rubicon szinten alapfelszerelés).

Az egyedi kialakítás lehetősége szintén fontos a Jeep Wrangler 4xe ügyfelei számára, akik a Mopar® jóvoltából több mint 100 tartozék közül választva fokozhatják a jármű funkcionalitását extra tartalommal. A modell nem csak a testre szabási opciók kibővített tárházát kínálja, de az ikonikus Wrangler terepalkalmasságot is még magasabb szintre emeli.

További információ:
Jeep Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!file_c0992f9536_original_1.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5916574626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása