Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A Land Rover támogatta Sir Richard Branson első űrrepülését

2021. július 14. - Antalfy Krisztina

A Land Rover közreműködésével a Virgin Galactic megvalósította első, teljes legénységgel végrehajtott űrrepülését, amelyen a cég alapítója, Sir Richard Branson is részt vett, mint kutatóűrhajós. A SpaceShipTwo Unity űrjármű két pilótával és négy kutatóűrhajóssal a fedélzetén tette meg az utat. A hatfős legénység az új-mexikói Spaceport America űrkikötőből szállt fel, és oda is tért vissza. Sir Richardot egy Range Rover Astronaut Edition szállította a ‘Unity 22’ felszállásának helyszínére, majd a sikeres leszállást követően az űrjárművet egy Land Rover Defender 110 vontatta vissza az ünneplő egybegyűltek elé.vg_land_rover_1.jpg

A vállalat negyedik, sikeres próbarepülésén először szállt fel teljes legénységgel az űrjármű. A fülkében utazók elhagyták ülésüket, és megtapasztalták a teljes súlytalanságot; az űrből a Földre visszatekintve pedig megbabonázó látvány tárult a szemük elé.

Az egész világ élő közvetítésben követhette nyomon az űrrepülést, tanújává válva annak a páratlan élménynek, amelyet a Virgin Galactic a jövő asztronautái számára kínál.vg_land_rover_5.jpgElképesztő műszaki és emberi teljesítménytől tett tanúbizonyságot a Virgin Galactic csapata, amint szó szerint új magaslatokba emelték az életre szóló kaland élményét” – mondta Joe Eberhardt, a Jaguar Land Rover North America elnök-vezérigazgatója. „A Land Rover büszkén támogatta ezt az izgalmas küldetést, és örömmel várjuk, hogy a jövőben is hozzájárulhassunk a repülések sikeréhez”.

A Virgin Galactic a világ első kereskedelmi „űrközlekedési társasága”, az első olyan magánvállalat, amely kereskedelmi célokra tervezett űrjárművel képes embereket juttatni a világűrbe. Mostanra mintegy 600 leendő asztronauta ügyfelet regisztráltak, akiket a Land Rover által biztosított járművekkel szállítanak majd a repülés helyszínére.vg_land_rover_2.jpgA Land Rover gépjárművek a legváltozatosabb területeken veszik ki a részüket a Virgin Galactic mindennapi tevékenységeiből, az űrjárművek vontatásától kezdve a felszerelések szállításán át a felszállópálya rajt előtti ellenőrzéséig.

A Land Rover 2014 óta velünk van, segíti munkánkat, és része mindennapi életünknek” – mondta Stephen Attenborough, a Virgin Galactic ügyfélkapcsolati igazgatója. „Ezek a kiváló közúti- és terepképességekkel bíró, ikonikus luxusjárművek központi szerepet játszottak ennek a történelmi jelentőségű napnak az előkészítésében és lebonyolításában. Terveink szerint hamarosan beindítjuk teljes körű kereskedelmi szolgáltatásunkat, és ennek kapcsán a lehető legnagyobb örömmel tölt el bennünket, hogy a minden elvárásunkat túlszárnyaló Land Roverekkel vállvetve léphetünk ki a világűrbe, hogy örökre megváltoztassuk a világot”.vg_land_rover_4.jpgA Virgin Galactic alapítója, Sir Richard Branson és a Jaguar Land Rover kreatív igazgatója, Prof Gerry McGovern OBE még 2019-ben mutatta be a Range Rover Astronaut Edition modellváltozatot. A Land Rover SV Bespoke csapata által megvalósított, különleges kivitelű luxus-szabadidőjármű kizárólag a Virgin Galactic leendő asztronauta ügyfelei számára elérhető. A limitált kiadású modellel az együttműködő partnerek közös értékrendje előtt tisztelegnek, megemlékezve arról, hogy a leendő asztronauták történelmi jelentőségű szereplőként járulnak hozzá a világűr demokratizálásához.vg_land_rover_3.jpgA Wallis Automotive Europe

A WAE Kft az AutoWallis csoport dinamikusan fejlődő tagja, közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. Jelenleg két ázsiai „4x4 specialista” gyártót képvisel, a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A Jaguar és Land Rover márkákat 2016-tól forgalmazza az adriai régió 8 országában, valamint 2020. április 1-től Magyarországon is.

Leányvállalata, a WAE CEE 2020 decembere óta látja el a komoly múltra visszatekintő német Opel személyautók és haszonjárművek importőri feladatait Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovina területén.

További információ:
https://www.wae.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2616627564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása