Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Percenként változó kiállítás nyílik a Balatonnál

2021. augusztus 02. - Antalfy Krisztina

Senki nem tudhatja majd előre, hogy meddig lehet a pillanatnyi vizuális élmény részese.

2021. augusztus 2. és szeptember 12. között a tihanyi Rege Galériában lesz megtekinthető a hazánkban egyedülálló The Frame digitális fotóművészeti kiállítás. A Bánhalmi Norbert fotóművész által megálmodott tárlat öt elismert művész életpályájának kiemelt alkotásait mutatja majd be egyedi módon. Egy állandóan változó világ leképezése ez a kiállítás: a kihelyezett digitális képkereteken random időintervallumonként cserélődnek majd a felvételek, így minden látogatónak más és más vizuális élményben lehet része.
pexels-photo-3778141.jpeg

Bánhalmi Norbert fotóművész évek óta gondolkozott egy digitális kiállítói tér megvalósításán, egyik nagy vágyát pedig 2021. augusztus 2. és szeptember 12. között valóra is váltja a tihanyi Rege Galériában.

A The Frame elnevezésű digitális fotóművészeti kiállításon négy fekvő és egy álló Art televíziót helyeznek majd el, amelyek kikapcsolt állapotban pontosan úgy hatnak, mint egy-egy valódi képkeret.

„Külön-külön lesznek elindítva, tehát nem egyszerre fognak majd váltani még akkor sem, ha egyezik az időzés. Senki nem fog kétszer ugyanazzal a kiállítással találkozni, mindig egyedi élményt fog kapni akkor is, ha a hat hét alatt többször is ellátogat ide” – magyarázta a fotóművész.

banhalmi_norbert_portre.jpgMinden képnek lesz érzelmi töltete

Mint fogalmazott, a koronavírus-járványt és a klímaváltozást mindenki a saját bőrén érzi, az ismerősi körben történt halálesetek és az időjárási viszontagságok mindenkit megviselnek, éppen ezért a művészettel ilyen különleges formában szerette volna leképezni és érzékelhetővé tenni, hogy egy állandóan változó világban élünk.

„A kiállításon mindenki a saját bőrén tapasztalhatja majd meg a folytonos változást. A kijelzőkön nem fogja tudni a látogató, hogy mennyi ideig lehet a vizuális élmény részese. Ez számomra is egyfajta terápia, hogy megtanuljak az adott pillanatnak élni, amit a páromtól próbálok már hússzú évek óta eltanulni. Mindenkinek mást üzennek majd a képek. Ezeket a legmodernebb technológiával, háttérvilágítással, 180 fokos betekintési szöggel tekinthetik majd meg, ami extra látványt nyújt” – fűzte hozzá.
foto_polonyi_istvan.jpgBánhalmi Norbert arról is beszélt, a The Frame kiállítás díjmentesen látogatható, kötelező fogyasztás és belépő vásárlása nélkül megtekinthető. A nyitvatartási idő is elég tág, így bárki részese lehet az élménynek, aki érdeklődik a művészet, a fotózás iránt.

A kiállításon Bánhalmi Norbert fotóművész alkotásai mellett Nagy Zoltán táj- és városfotós, Polonyi István reklámfotós, Berentés Ágnes barlangfotós, fotóművész és Szekeres János természetfotós, fotóművész különleges látásmódú alkotásai lesznek majd megtekinthetőek.
foto_banhalmi_norbert-_konyvborito.jpgBánhalmi Norbertről

Bánhalmi Norbert hivatásos katonaként kezdett a fotózással foglalkozni a Magyar Honvédség keretein belül, nevét leginkább akkor ismerhette meg az ország, miután Elek Erikával közösen kiadta, a mellrákkal műtött hölgyek aktfotóit és személyes történeteit tartalmazó első könyvét. A kötet 15 nőnek a rögös útját mutatja be a diagnózistól egészen addig, hogy hogyan kapta vissza az igazi életét.

Dolgozott többek között New Yorkban is, ő hazánk egyik első partifotósának egyike, a 2021-es részben hazai rendezésű Football Európa-bajnokságon pedig a Budapesten játszó holland válogatott őt választotta Budapesten hivatalos fotóművészének és reklámfotósának.

Jövő évtől a fotózás iránt érdeklődést mutató gyerekeket is szeretné támogatni, ezért nagy álma, egy digitális kiállító és közösségi tér megnyitása Budapesten.
theframe_all.jpg

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9816646508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása