Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál // Ruhamustra

2021. szeptember 06. - Antalfy Krisztina

Dupla vetítéssel és világhírű sztárokkal várták a közönséget múlt héten kedden, a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál megnyitójának előestéjén a mustra központjában, a Palazzo del Cinemában. S bár a filmfesztivál még javában zajlik: szeptember 1. napján, szerdán kezdődött a Lidón, és csupán jövőhét szombaton, szeptember 11-én zárul - már most érdemes végig nézni, hogy a sztárok milyen mesébe illő, káprázatos ruhakölteményekben tették tiszteletüket a rangos eseményen.palazzo.jpg

Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (olaszul: Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica) minden évben, késő augusztusban kezdődik és szeptember elején ér véget a velencei biennálé keretében. A Mostra az első filmfesztivál volt a filmtörténelemben és jelenleg az egyik legfontosabb „A” kategóriájú filmfesztivál a világon. Az elsőt 1932-ben rendezték meg.

A fesztivál fődíja a Arany Oroszlán (Leone d'oro). 2002-ben új díjjal gazdagodott a fesztivál, a San Marco-díjjal, amit a legjobb film kap a „controcorrente” (a. m. ellenáramlat, vagyis nem mainstream jellegű film) szekcióban.brigittebardot-vogueint-17aug18-gettyimages.jpgBrigitte Bardot, 1958  // kép: BETTMANN / Getty Images

Története:

A Velencei Filmfesztivál a filmtörténelem első filmfesztiváljaként az egyik legnagyobb filmes eseménynek számít a világon. 1932 óta a legszínvonalasabb és a legjobbnak ítélt alkotások vesznek részt a versenyen. A filmművészet egyik legnagyobb elismerésének számító Arany Oroszlánt 1954-ben adták át először Renato Castellani, Rómeó és Júlia című filmjéért.

Korábban a díjat Velencei Nemzetközi Nagydíjnak, majd Mussolini Kupának nevezték. A fesztivál jelenlegi fődíja, az Arany Oroszlán mellett kiosztásra kerül a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlán valamint a zsűri különdíja is. A filmek mellett a színészi alakításokat is díjazzák: a Volpi Kupa a legjobb színésznek és színésznőnek jár, melynek jelentőségét és értékét híven tükrözi, hogy olyan világhírű színészek érdemelték már ki, mint Jean Gabin, James Stewart, Hugh Grant, Jack Lemmon, Sean Penn, Brad Pitt, és olyan színésznők, mint Bette Davis, Sophia Loren, Shirley MacLaine, Juliette Binoche, Julianne Moore vagy Helen Mirren.kirkdouglas-vogueint-17aug18-gettyimages.jpgKirk Douglas and Mehtab, 1953. // kép: AFP / Getty Images

Mindezek mellett elismerik még a legjobb fiatal színészt vagy színésznőt a világhírű olasz színész, Marcello Mastroianni nevét viselő kitüntetéssel, valamint a legjobb operatőrt és legjobb forgatókönyvet az Arany Osella-díjjal. A fesztivál szervezői természetesen nem feledkeznek meg az első,- és rövidfilmesekről, valamint 2009-től a legjobb 3D-filmek is jutalomban részesülnek.

1969 és 1979 között nem adtak ki díjakat. Ernest Laura igazgató így próbálta meg a fesztivált a nagyközönség számára ismertebbé tenni. A rendezvény azonban érdektelenség miatt mégis éveken át hanyatlott, csak az 1980-as években köszöntött be történetében a reneszánsz, elsősorban Carlo Lizzani fesztiváligazgató (és elismert filmrendező) működésének köszönhetően.

nevtelen_101.png

Az én személyes nagy kedvencem Oscar Isaac és Jessica Chastain. Bár a két színész csupán a Jelenetek egy házasságból remake kedvéért alakított szerelmes párt, elnézve őket a Velencei Filmfesztiválon, simán el tudnánk róluk hinni, hogy a való életben is imádják egymást.

A közösségi oldalakon azonban a rajongók pillanatok alatt összezavarodtak egy videó láttán, amelyen Isaac minden figyelmét kolléganőjére fordította, és még a karját is megcsókolta. A videó megtekintése néhány órán belül meghaladta a 8,8 M megtekintést a Twitteren.

"Azt akarom, hogy Oscar Isaac így nézzen rám” - írta az egyik rajongó a Twitteren.

Egyébnként Jessica és Oscar az egyetem óta nagyon közeli barátságot ápolnak, így talán innen ez a belsőséges viszony és az a huncut mosoly...

Ingmar Bergman klasszikusának újragondolt változatát szeptember 13-tól láthatjuk az HBO-n és HBO Go-n  Jessica Chastain és Oscar Isaac főszereplésével.



Ki? Jessica Chastain és Oscar Isaac
Miben? 
Jessica Atelier Versace estélyiben
jessica-chastain-oscar-isaac-kiss.jpg
kép: M. Angeles Salvador/MEGA

Ki? 
Adriana Lima

Miben? Etro estélyiben
adriana-lima-etro-red-dress-venice-film-festival.jpg
kép: Getty Images

Ki? Kate Hudson
Miben? 
Valentino estélyiben
oooktkpturbxy9mmwu3odriogyznjmzmdqxnza1ntiwntq1nme2mtm3ys5qcgerlqlna8yawsm.jpg
kép: Getty Images

Kate Hudson új filmje, a fantasy thriller Mona Lisa and the Blood Moon bemutatójára érkezett. Bár ez a mesés, hímzésekkel díszített tüll Valentino kreáció már eleve megadta a sítlusos belépést a színésznőnek, az egészet csak még bájosabbá tette, hogy a vörös szőnyegen a színésznő egyszerűen képtelen voltt ellenállni a film rendezőjének, Ana Lily Amirpour kutyájának...

Ki? Ana Lily Amirpour
ana_lily_amirpour_lexus_78th_venice_film_festival_gtopxfwywj0x.jpg
kép: 
Getty Images

Ki? 
Palvin Barbara

Miben? Armani Prive estélyiben
barbara-palvin-armani-prive-venice-film-festival.jpg
kép: Getty Images

Ki? 
Lady Eliza Spencer és Lady Amelia Spencer
Miben? Alberta Ferretti estélyibenalberta-ferretti.jpgkép: Getty Images

Ki? Helen Mirren
Miben? Dolce & Gabbana estélyiben
gettyimages-1235005923.jpg
kép: Getty Images

Ki? Nilufar Addati
Miben? Rami Kadi Couture estélyiben
gettyimages-1337896067.jpgkép: Daniele Venturelli

Ki? Molly Sims
Miben? Pamella Roland estélyiben
gettyimages-1337952596.jpg
kép: Alessandra Benedetti - Corbis

Ki? Fahrana Bodi
Miben? Aden Fashion estélyiben
gettyimages-1337696740.jpg
kép: Getty Images

Ki? Penelope Cruz
Miben? Chanel Haute Couture estélyiben
gettyimages-1337703618.jpg
kép: Getty Images

Ki? Kristen Dunst
Miben? 
Armani Privé estélyiben
gettyimages-1338051942.jpg
kép: Elisabetta A. Villa

Kik? Sophie Hunter és Benedict Cumberbatch
Miben? Sophie Emilia Wickstead estélyiben
gettyimages-1338051971.jpg
kép: Elisabetta A. Villa

Ki? Zendaya
Miben? Balmain estélyiben
gettyimages-1338102988.jpg
kép: Getty Images

Ki? Greta Ferro
Miben? Giorgio Armani estélyibengreta-ferro-armani-prive-venice-film-festival.jpgkép: Getty Images

Neked ki tetszett a legjobban?

Forrás: 

Vogue.com

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

file_c0992f9536_original.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4616680958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása