Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Téged is vár a Mai Manó Ház rendhagyó tárlatvezetése

2021. szeptember 22. - Antalfy Krisztina

Fényterápia című kiállítás egy 21. századi, hosszúra nyúlt karanténkorszak epikus története, amely a változásról, a természetfeletti hatalmak elfogadásáról, az összefogásról, bizakodásról és megújulásról mesél az alkotó objektívén keresztül. A Mai Manó Ház első emeletén látható fotók anyaga a közelmúlt egy mindannyiunkat érintő, aktuális eseményére reflektál. A karantén időszakában született sorozat képei a mára szinte a feledés homályába merült helyzet letapogathatatlan bizonytalanságára reagálnak, hol metaforikus, hol absztrakt, hol pedig leíró pontossággal.
tombor-zoltan_-vanessa-torzo-new-york-2017-mai-mano.jpgTombor Zoltán: Vanessa torzó (New York, 2017). Forrás: Mai Manó Ház

Mai Manó Ház
Simon Márton rendhagyó tárlatvezetése Tombor Zoltán Fényterápia című kiállításán

2021. szeptember 30. 16.30

A Mai Manó Ház második emeletén az alkotó alkalmazott- és divatfotográfiáival találkozhatunk, amelyek az utóbbi öt év, főként New Yorkban készült editorial munkáiból válogatnak. Az anyagon keresztül jól látható kapcsolat rajzolódik ki Tombor alkalmazott és alkotóművészeti munkái között. Tombor Zoltán a kezdetektől fogva azon dolgozik, hogy alkalmazott fotóit mélyebbre hangolja a divatfotó egyszerű törvényszerűségeinél; a valóság megszépítésénél és a vágyakból és álmokból szőtt ruha bemutatásánál.39863515_66f8495611e6f9c29540b82f05caa5f3_wm.jpgFényterápia részlet / Fotó: Tombor Zoltán

Szeptember 23-án délután a látogatók Simon Márton felolvasását hallgathatják meg a költő új kötetének verseiből. A versek szervesen kapcsolódnak a kiállítás anyagához, mivel azokból inspirálódva készültek. Simon Márton a kiállítás képeihez írott, Tombor Zoltánnal közösen kiadott könyv szövegeit írta tovább, valamint ezekből emelt ki sorokat a tárlatvezetéséhez. A költő az esemény második felében mások verseiből válogat, így kommentálja az alkotásokat. A tárlatvezetés hossza kb. 50 perc.6124f1b2f562ea5824687386_maimano_tombor_fb_event_cover_1920x1080px.jpgTombor Zoltán (1973) jelenleg Budapesten élő és alkotó fotográfus. Autodidakta, tizenévesen ismerkedett meg a fotográfia alapjaival, 1995 óta fényképez hivatásszerűen. Karrierje Magyarországon kezdődött, majd 2003-ban Milánóba költözött, ahol főként divat-, reklám- és portré felkéréseket teljesített. 2011-ben New Yorkban telepedett le, ahol a legnagyobb magazinok számára készített divatanyagokat. 2015-ben megalapította saját, évente megjelenő kiadványát, a Supernationt, mely divat és dokumentarista sorozatait mutatja be. Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Sajtószövetségnek, a New York-I International Center of Photography-nak és a Professional Photographers of America szervezetnek. Legutóbbi magyarországi kiállítása Hazafelé címmel 2019 telén volt látható a Societé Budapestben.

A kiállítás megtekinthető:
2021. augusztus 31. – 2021. október 3.
Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.
Kurátor: Sárvári Zita

Tombor Zoltán Fényterápia című könyve megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban.unnamed_117.jpg

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5516697806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása