Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Csatlakozz Te is az idei DOGTÓBERHEZ!

2021. október 01. - Antalfy Krisztina

Október, vagyis DOGTÓBER, a menhelyen élő kutyák megsegítésének a hónapja. Hazánkban még kevésbé ismert kezdeményezés, de külföldön számos példát találunk arra, hogy a kutyák kerülnek a figyelem középpontjába ebben a hónapban.  A Duna Autó, csatlakozik ehhez a Kutyajó ügyhöz, és adománygyűjtést szervez a rászoruló négylábúak támogatására.
unnamed_118.jpg

A Fediaf adatai szerint Magyarországon több mint 2 millió kutya él, a kóbor kutyák száma pedig több százezerre tehető. Ezek begyűjtésük után gyepmesteri telepekre, majd jó esetben menhelyekre, ideális esetben -  örökbefogadás után - szerető családokhoz kerülnek. A felmérések szerint mintegy 30 000 kutya él menhelyen, és ezeknek csak 15-20%-a talál gazdára, közel 10 ezer kutya egész életét menhelyen tölti. Nap, mint nap kerülnek utcára sebesült, bántalmazott állatok.

„DOGTÓBER – Egy kutyajó ügy! Kezdeményezésünk kapcsán fontosnak tartottuk, hogy a felelős állattartás mellett – hiszen számos jó példát látunk ügyfeleink és munkatársaink körében – felhívjuk a figyelmet a rászoruló kutyusok megsegítésére is. Ezért döntöttünk úgy, hogy októberben minden készletről eladott autónk árából 1000 forintot felajánlunk egy állatvédő szervezetnek, ami a hónap végére több százezer forintos összeget jelenthet majd. Cégünk életében mindig is kiemelt szerepet töltött be a társadalmi felelősségvállalás és a lokálpatriotizmus. Ez utóbbi is indokolja azt, hogy egy III. kerületi állatvédő intézményt, az Elveszett Állatok Alapítvány tevékenységét támogatjuk felajánlásunkkal – mondta Markó Zoltán, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója. „A pénzbeli juttatás mellett adománygyűjtést is szervezünk ügyfeleink és munkavállalóink körében: 24 márkaszervizünk munkafelvételi pontjain várjuk a rászoruló kutyusoknak szánt adományokat – leginkább kutyaeledelt -, amit összegyűjtünk és a hónap végén eljuttatunk az alapítványhoz.”
unnamed_119.jpgAz Elveszett Állatok Alapítvány állatgyógyászattal és a felelős állattartást középpontba helyező edukációval segít, hogy minél kevesebb állat kerüljön gondozásukba. Tevékenységi körükbe tartozik a hontalan, elkóborolt, állatok befogadása és elhelyezése, sérült állatok ellátása, átmeneti őrzése, gazdátlanná vált állatok számára megfelelő új tulajdonos keresése, a befogott állatok kötelező védőoltással kapcsolatos ellátása.

Dr. Varga József állatorvos és alapítványvezető elmondása szerint az utcára kerülő, magára hagyott és sebesült állatok száma évről-évre nő, pedig az esetek nagy százaléka megfelelő oktatással megelőzhető lenne. „Azokat az állatokat, amelyeket elgázolva, félig megfagyva, kiszáradva, összetörve hoznak be hozzánk, ebből a pénzből gyógyítjuk, kezeljük, oltjuk, chippel látjuk el, és amíg nálunk vannak, gyógyszerezzük és etetjük. Még akkor sem engedjük el egészen mancsukat, amikor gazdát találunk számukra, mert ha szükség van ránk, a további oltásokat, esetleges gyógykezeléseket is adományokból próbáljuk meg a lehető legnagyobb mértékben fedezni.”
unnamed_1_73.jpgAz Elveszett Állatok Alapítvány iskolák és óvodák részére nyújtott oktatási programjában évente mintegy 15 000 gyermek sajátíthatja el a felelős állattartás fontosságát, és megtanulhatják, hogy az állatok is érző lények, nem eldobható játékok. A program célja, hogy minél fiatalabb korban ültessék el a leendő gazdik fejében az állatvédő szemléletet, így felnőve környezettudatos, felelős állattartóvá váljanak.unnamed_2_45.jpgAz ápolásra szoruló kutyák nagy százaléka közúton, közterületen szenved sérülést, sokszor cserbenhagyásos gázolás áldozatai, melyeket autóval követnek el. Ennek kapcsán az ország legszélesebb autómárka-kínálatát egy helyen értékesítő Duna Autó helyénvalónak érzi, hogy az autósok érdeklődését legalább ebben a hónapban a jobb sorsra érdemes négylábúak felé terelje.  A DOGTÓBER – Egy kutyajó ügy kampány célja az is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy bárki tud segíteni a rászoruló kutyákon adományozással, önkénteskedéssel, örökbefogadással, de már a szimpla odafigyeléssel is sokat tehetünk.

Bővebb infó az alapítványról: https://www.elveszettallatok.hu/
Bővebb infó az adománygyűjtésről: dunaauto.hu/dogtober

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5616705978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása