Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Helló Honda HR-V e:HEV 2021!

2021. november 07. - Antalfy Krisztina

A vadonatúj HR-V – pályafutása során először – kizárólag hibrid hajtáslánccal lesz elérhető, alapját ugyanis a vállalat erős és közvetlen, kétmotoros e:HEV platformja adja (Két villanymotor van – az egyik meghajt, a másik generátorként működik.). A Honda népszerű, kompakt szabadidő-autójának következő nemzedéke nem csak kimagasló helykínálatával, valamint átlagon felüli kényelmével és használati értékével nyűgözi le utasait, merész, kupészerű karosszériája, fejlett műszaki alapja és átfogó menetbiztonsági csomagja ugyancsak fokozza vonzerejét.
346741_2021_honda_hr-v_e_hev.jpg

Az európai márkakereskedésekbe 2021 év végén, a hazaiba 2022 év elején érkezik és éppúgy e:HEV-emblémát (HEV: hybrid electric vehicle azaz hibrid, elektromos jármű) visel majd, mint a modellfrissítésen átesett CR-V és a 2020-ban bevezetett, szintén teljesen megújult Jazz. A HR-V e:HEV leleplezésével tovább bővíti „elektrifikált” járműveinek választékát a Honda, egyszersmind újabb lépést tesz célkitűzése felé, miszerint 2022-ben már minden Európában eladott új, vezető Honda modell képes lesz elektromos üzemmódban (is) közlekedni. A következő generációs, kizárólag hibrid hajtáslánccal értékesített HR-V e:HEV a legújabb vásárlói elvárásokhoz is tökéletesen igazodik, így mindent megad korunk autósainak.346738_2021_honda_hr-v_e_hev.jpgA mérnökök felmérték, hogy napjaink – aktív életvitelt folytató, mobilkommunikációs eszközöket és platformokat használó – vásárlói milyen szempontok alapján választanak a nagy értékű termékek közül, s olyan kompakt szabadidő-autót alkottak, ami vonzó, könnyen kezelhető és funkcionális.

Yoshitomo Ihashi, a 2. generációs HR-V kidolgozásáért felelős csapat vezetője elmondta: „A HR-V fejlesztésekor csoportos megbeszéléseket folytattunk különböző korú, nemű, képzettségű és hátterű emberekkel, mert olyan autót szerettünk volna tervezni, ami örömöt okoz. Csak ezt követően készültek el az első skiccek, majd maga a koncepció, ami vidám és élvezetes autózást garantál minden utasnak. Azt szeretnénk, hogy vásárlóink lehetőségei egyre bővüljenek, ezért meghallgatjuk véleményüket, egyéni kívánságaikat, s olyan autókat tervezünk, amelyekkel valóban élvezhetik az életet.”

A mélyre ható piackutatás rámutatott, hogy a teljesítmény és a szépség korántsem elég. A vevők olyan közlekedési eszközöket keresnek, amelyek illeszkednek hétköznapjaikba és megfelelnek konkrét elvárásaiknak. Válaszként a kihívásra, a fejlesztőcsapat a „Villanyozd fel az életed!” jelmondatot tűzte zászlajára, és a munka minden egyes fázisában az aktív élet szerelmeseinek igényeit tartotta szem előtt. A cél az volt, hogy még több feladatra legyen alkalmas a legújabb HR-V és támogassa, kibővítse a felhasználók lehetőségét.

Az eredmény pedig egy kortárs stílusában fogant, kupékat idéző, emberközpontú szabadidő-autó, ami egyszerű, mégis vonzó formavilággal, valamint tágas, sokoldalúan variálható, kényelmes belső térrel kényezteti utasait.

Ez a különleges kompozíció nem jöhetett volna létre a Honda kompakt, integrált hajtáslánca nélkül, illetve, ha nem dolgozzák ki e speciális platformot, melynél a jármű középrészére kerül az üzemanyagtartály. Ezeknek hála az új HR-V is megkaphatta a Honda által fejlesztett Mágikus Ülésrendszert, ami a csomagtér – poggyászmérettől függő – bővítésével és felhajtható ülőlapjaival járul hozzá a modell sokoldalúságához.

A HR-V modern, minimalista irányzatot képviselő kabinja csupa kiváló minőségű, kellemes tapintású, modern anyagból épül fel. A letisztult felületetek és a könnyed, szellős egyszersmind látványos vonalak éppoly szemet gyönyörködtetőek, mint a vízszintesen osztott műszerfal.

A légiesség jegyében az egyedi megjelenésű, L-alakú levegőzőnyílások a műszerfal felső sarkaiba kerültek, ráadásul anélkül juttatják a levegőt a kabinba, hogy a légáram zavarná a bent ülőket. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a levegő nem az utasok között cirkulál körbe-körbe, hanem a szélvédő, a tető és az ablakok mentén, még kellemesebbé téve a környezetet.

A kezelőszervek elhelyezését ugyancsak alapos tervezés előzte meg.  A biztonságosan és ösztönösen kezelhető mobilkommunikációs eszközök és alkalmazások tökéletesen illeszkednek a fedélzeti rendszerbe, és új mércét állítanak a kompakt szabadidő-autók mezőnyében, különösképp, hogy érintőképernyővel és hangutasításokkal vezérelhetőek.

Az új HR-V fejlett menetbiztonsági és vezetéstámogató eszközök teljes garmadáját sorakoztatja föl. Ezek az aktív és passzív kiegészítők segítenek megelőzni a baleseteket és még könnyebbé teszik a jármű kezelését.

...

További információ:
Honda Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr916748638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása