Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Egy igazán inspiráló történettel kíván boldog karácsonyt a MINI!

2021. december 22. - Antalfy Krisztina

A karácsony a felemelő, inspiráló és szeretetteljes történetek időszaka.

Az ünnepek közeledtével az ikonikus karácsonyi dalok listáján rendre felbukkan a 'Driving Home for Christmas' című szám. A klasszikus ünnepi sláger Chris Rea 1978-es szerzeménye, azonban kevesen tudják, hogy a dal igazán különleges módon kötődik a MINI-hez. Úgy gondoltuk, tiszteletünk jeléül elmeséljük a teljes történetet, sőt, egy exkluzív videóklippet is készítettünk hozzá a MINI márka rajongóinak segítségével - és természetesen sok-sok MINI-vel. Videónkat hírlevelünk végén érheted el.
p90447262_lowres_driving-home-for-chr.jpgA legfelemelőbb történetek általában egy kilátástalan helyzetben születnek. Olykor épp karácsonykor.

Chris Rea, a mára már világhírűvé vált angol előadó még fiatal és viszonylag ismeretlen énekes-dalszerző volt, amikor 1978 telén egy meglehetősen szomorú karácsony elé nézett: lemezszerződése hamarosan lejár, menedzserével pedig külön utakra térnek. Kilépve a londoni Abbey Road Studios-ból Chris azzal szembesült, hogy még csak Middlesbrough-i otthonába sem tud visszatérni, mivel a lemezcég hazaútjáról már nem gondoskodott.

Tudomás szerezve Chris helyzetéről felesége, Joan egy percig sem tétlenkedett: nem kevesebb, mint 400 km-t vezetett le férjéért Londonig, hogy együtt ünnepelhessék otthon a karácsonyt. Útitársa pedig nem volt más, mint a családi kedvenc: egy klasszikus Austin Mini.p90447267_lowres_driving-home-for-chr.jpg

A hazafelé úton nagy havazás vette kezdetét, mely forgalmi dugóhoz vezetett. Az időt elütve Chris a szomszédos autók sofőrjeit mustrálva kapott ihletet a világhírű dalhoz. Bízunk benne, hogy a spontán született ünnepi számhoz az ikonikus Austin MINI-ben töltött hangulatos pillanatok is hozzájárultak.

Chris és felesége lélekben már a hazafelé úton szerény karácsonyra készült, mivel nem maradt pénzük. Otthon azonban egy levél várta őket egy kiadótól, amelyből kiderült, hogy Chris 'Fool' (If You Think It’s Over) című dala nagy sikert aratott az Egyesült Államokban. A levéllel együtt pedig egy busás összeg is érkezett, így 1978 karácsonya végül mégsem telt olyan szerény körülmények között a pár számára.p90447268_lowres_driving-home-for-chr_1.jpgA különleges úton íródott szerzemény, a 'Driving home for Christmas' évekig hevert a fiókban, mielőtt egy nap Chris Rea megmutatta bandájának a szöveget, melyhez egy tökéletes dallamot komponáltak együtt. A dal végül csak B-oldalas szerzeményként szerepelt egy kislemezükön. Néhány év elteltével azonban a 'Driving home for Christmas' teljesen spontán módon egyre nagyobb sikerré nőtte ki magát, és minden évben újra felkerült a slágerlistákra. Ma igazi karácsonyi alapműnek számít a MINI-ben született dal. A MINI közösség segítségével pedig egy igazán szívhez szóló videóklipp készült hozzá  - lássuk is! 

'DRIVING HOME FOR CHRISTMAS' BY MINI

Chris Rea soha nem szándékozott karácsonyi slágert írni, és B-oldalas szerzemény révén nem is készült hozzá videóklipp. Mi a MINI-nél úgy gondoltuk, hogy ez nem maradhat így!

Így idén egy exkluzív, kifejezetten erre a célra készített videoklippel ünnepeljük a karácsonyi klasszikust. A világ minden tájáról csatlakoztak MINI rajongók, hogy a legendás ünnepi dalt modern köntösben éljen tovább. A dalt, amely karácsony közeledtével évről évre összehozza az embereket, legyenek a világ bármely pontján. A 'Driving Home for Christmas' videoklipben a MINI rajongói országokon, régiókon és kontinenseken átívelve mutatják be karácsonyi utazásuk legszebb pillanatait - kedvenc MINI modelljük kormánya mögött ülve.

Épp útra készülsz szeretteidhez? Vagy csak szereted a klasszikus dalt? Nézd meg a 'Driving home for Christmas' MINI által készített klippjét!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9316793808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása