Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Megérkeztek a Magvető kiadó márciusi újdonságai

2022. március 03. - Antalfy Krisztina

Tavaszi könyvek 

Ki hinné, hogy máris beköszöntött a tavasz első hónapja? Bár a koronavírus és a február végén indított ukrajnai háború óta igazi érzelmi hullámvasúton éljünk az életünket, nem szabad átengednünk magunkat az állandó rossz hangulatnak, szomorúságnak.  Szerencsére 2022-ben sem maradunk jó könyvek nélkül, amik sokat segíthetnek abban, hogy kicsit kiszakadjunk ebből a bizontylana és stresszes helyzetből.pexels-photo-4376218.jpeg

Sándor Iván: Szakadékjátszma

Abban a reményben írtam ezt a könyvemet, hogy az olvasó választ talál benne a regény szereplőinek kérdésére: Mi van itt, mi ez az egész? Hová jutottunk? Miben élünk? Merre vezethet a sorsunk? A főszereplők: a gimnáziumi sakkcsapat három győztes játékosa 1980-ban. Történeteiket, sorskelepcéiket és útjaikat kísérem végig 2019-ig, egyetlen nap eseményeibe sűrítve, miközben feltárul fél évszázad magyar történelmének távolabbi múltja is.2844537.jpgMiféle választásokra kényszerülnek hárman? Tudnak-e dönteni? Mi lett a barátságukból? Milyen jövő várhat rájuk? Hová tarthatnak a földünket elárasztó sötétségben?

Könyvbemutató:

Sándor Ivánnal és Csuhai Istvánnal Szegő János beszélget a Szakadékjátszma című regényről március 17-én 17 órakor az Írók Boltjában. A könyvbemutatóról bővebb információ itt található.

Megrendelhető itt
Megjelenés: 2022. március 8.
Oldalszám: 196 oldal
Ár: 3699 Ft

 

James McBride: King Kong diakónus
Fordította: Pék Zoltán

Az Öt Cél Baptista Gyülekezet alkoholista diakónusának élete teljesen kisiklott a felesége halála óta. A 71 éves Sportzakó 1969 szeptemberében válik végleg halálra ítélt emberré: fegyvert ragad, és rálő a Causeway-telep legrettegettebb drogdílerére. Tette nem várt következményekkel jár, és nemcsak a telep, de egész Dél-Brooklyn életét felbolygatja. Miközben a helyi drogbandák megpróbálják kijátszani egymást a nagyobb haszon reményében, és egy botcsinálta verőember Sportzakó után ólálkodik, a diakónus megpróbálja kideríteni, hová dugta néhai felesége a gyülekezet karácsonyi pénzét. Aztán felbukkan egy titokzatos ír, és megkezdődik a nyomozás a kincs után, amelyet Isten hordoz a tenyerén.2844536.jpgMcBride fantasztikus humorral és egy bennfentes empátiájával rajzolja meg a környék afroamerikai, latin, olasz és ír közösségét, bemutatja az ügyre ráállított zsarukat, a fehér szomszédokat és a baptista gyülekezet tagjait is. A King Kong diakónus fordulatos, csupaszív történet egy sokszínűségében is összetartó közösségről.

Megrendelhető itt.
Megjelenés: 2022. március 8.
Oldalszám: 383 oldal
Ár: 4499 Ft

 

Patricia Lockwood: Erről nem beszélünk
Fordította: Morcsányi Júlia

Végre magyarul is olvasható a kortárs amerikai irodalom egyik legizgalmasabb, legprovokatívabb fiatal hangjának első regénye. Az Erről nem beszélünk főszereplője egy író, aki egy csapásra a közösségi média sztárjává válik, amikor felteszi a milliódolláros kérdést „a portálon”: Lehet-e a kutyáknak ikertestvérük? A tizenöt perc hírnév azonban egy pillanat alatt a háttérbe szorul, amikor kiderül, hogy születendő unokahúgánál súlyos rendellenességet állapítottak meg. Az író Ohióba utazik, hogy támogassa a nővérét, és felajánlja neki, hogy elviszi egy olyan államba, ahol legális az abortusz. Testvére végül megszüli a kislányt, aki néhány hónappal később meghal, majd megérkezik a hatalmas kórházi számla.2838938.jpgLockwood életrajzi elemeket is tartalmazó regénye a valódi emberi kapcsolatokat és az élet kiszámíthatatlanságát állítja szembe az internet gondosan megkonstruált alternatív valóságával. Az Erről nem beszélünk megrázó, éles hangú, briliáns humorú társadalmi és politikai szatíra, szerelmes levél az átnetezett éjszakákhoz.

Megrendelhető itt.
Megjelenés: 2022. március 17.
Oldalszám: 224 oldal
Ár: 3499 Ft

 

Békés Itala: Hogyan lettem senki?

Ha netán máshonnan nem, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Oscar-jelölt filmjéből mindenki ismeri Zsókát, a takarítónőt: ő Békés Itala, vérbeli színésznő, aki 75 éves pályafutása során a színpadon és a filmvásznon nyújtott emlékezetes alakításai mellett csaknem húszféle műfajban alkotott – megújította Magyarországon a pantomim-műfajt, társastánc-tanító hanglemezt adott ki, mestervizsgás női szabó és divattervező, aki létrehozta egyszemélyes színházát, Gondolatiskoláját, kabarét és revüműsort mutatott be, mindehhez pedig fáradhatatlanul írja több mint negyven éve emlékezéseit. Ez a könyv egy örökmozgó színésznő mozgalmas életének foglalata, tele képekkel és fordulatos történetekkel.2852108.jpgMegrendelhető itt.
Megjelenés: 2022. március 17.
Oldalszám: 560 oldal
Ár: 5499 Ft

 

Závada Pál: Apfelbaum. Nagyvárad, Berlin

 

Závada Pál új hősét Apfelbaum Ádámnak hívják, aki 1937-ben vesz búcsút családjától, szerelmeitől, addigi élete nagyváradi helyszíneitől, hogy a fenséges művészetek és eszmék csábítására zavaros vizekre evezzen a harmincas évek végének Berlinjében. Fölbukkan a század további időmetszeteiben – 1940-ben visszacsatolt városába látogat haza, ’44-ben a váradi gettóba jut, hogy rettentő korok múltán magasra kapaszkodjék majd a berlini Fal romjain. Ha eközben mindannyiszor Évát képzelnénk Ádám mellé, az nem volna rossz tipp. A válasz ennél mégis talányosabb – pedig még szóba se hoztuk Lilit figuráját. Rendre föllép viszont Lucifer „árnyvezérként” – s persze intrikus szerepeiben. A sorstörténetek strófái közt megszólal olykor az Úr – a kelleténél állítólag ritkábban –, és belekotnyeleskednek az angyalok, Orsi, Lenke és Charlie. A maga tradícióira is reflektáló regényt keresztszálakként szövik át a vonatkozó időkhöz és helyekhez kötődő emlékezetes események, eszmék és alakok – élükön például a legendás szerkesztővel, Réz Pállal.2902848.jpgZávada Pállal Karafiáth Orsolya beszélget az Apfelbaum. Nagyvárad, Berlin című könyvről március 21-én 18 órakor a Puskin Moziban. Jegyek március elejétől kaphatók a Puskin Mozi jegypénztárában és honlapján. A könyvbemutatóról bővebb információ itt található.

Megrendelhető itt.
Megjelenés: 2022. március 17.
Oldalszám: 264 oldal
Ár: 4499 Ft.

További információ:
Magvető Kiadó

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3517774416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása