Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Válogass kedvenc történeteid közül decemberben is

2023. december 05. - Antalfy Krisztina

Varázslatos ünnep a Menő Könyveknél

Az év végéhez közeledve összegyűjtöttük nektek 2023 Menő könyveit, amelyek közül bármelyik olvasó rajongó találhat kedvére valót. Vicces, komoly, elgondolkodtató, vagy szórakoztató olvasmányra vágysz, esetleg egy klasszikus regényben, romkomban, vagy egy borzongató történetben merülnél el szívesen? Segítünk választani, hogy megtaláld a tökéletes könyvet az ünnepekre.
paola-chaaya-qrbulft6ypw-unsplash.jpg

Király Anikó: Mamusz, bejgli, szerelem – Rólad-Neked könyvek

A nagy sikerű Strand, papucs, szerelem című könyv folytatása. A „Vadkacsa hadművelet" után pár évvel Bogi az édesanyja utazási irodájában dolgozik. Bár imádja mások utazásait szervezni, az adventi vásárokkal nincs kibékülve, sőt magával a karácsonnyal is hadilábon áll, mivel gyerekkorában éppen az ünnepek alatt váltak el a szülei.3831133.jpgRobi, Bogi főttkukorica- és fotóbolond barátja szeretné, ha a lány átérezné a karácsony szívmelengető hangulatát. Persze ezt nem egyszerű megvalósítani, ha Bogit Bugyinak hívja a féltestvére, édesanyja szerelmi élete rejtélyesebb, mint a hirtelen felbukkanó rokon, Ida néni múltja, az édesapja pedig életében először valódi majrézás tüneteit produkálja a közelgő osztálytalálkozója miatt. Mindennek a tetejébe maga Robi is furcsán viselkedik, ráadásul Boginak egy híres írót, és a nem híres, de annál idegesítőbb fiát kell kísérgetnie.

Két jegygyűrű, egy gimis fogalmazás, egy sorsdöntő kiállítás, egy guruló és egy sima étterem, egy kemping (ami már nem romos, de majdnem megint az lesz), háromszáz sima és egy jövendőmondó bejgli, egy régi és egy új szerelem, egy bolondos december, no meg egy felejthetetlen karácsony és egy szilveszteri buli a Balaton partján.

Sorozat: Rólad-Neked Könyvek
Oldalszám: 336 oldal
Ár: 3990 Ft
Korosztály: 18+

Charlotte Brontë: Villette

Lucy Snowe, az egyedülálló hajadon kihajózik Angliából, hogy egy bentakásos leányiskolában találjon munkát Villette kisvárosban, ahol az igazgatónő, Madame Beck ellenségeskedésével és saját összetett érzelmeivel kell megküzdenie - először az iskola angol orvosa, majd a szigorú professzor, Paul Emanuel iránt táplál vonzalmat.3833940.jpgCharlotte Brontë negyedik, önéletrajzi indíttatású műve, amelyben saját, boldogtalan brüsszeli nevelőnői élményeire támaszkodik, életében utolsóként jelent meg. A magány és elszigeteltség, valamint a viszonzatlan szerelem megindító regénye egy olyan hősnő tolmácsolásában, aki elhatározta, hogy a kedvezőtlen körülmények ellenére megőrzi függetlenségét.

Fordította: Róna Ilona
Sorozat: Örök kedvencek
Korosztály: 12+
Ár: 5990 Ft

Erdős Zsuzsanna: Engem válassz!

Milán lassan betölti a tizennyolcadik életévét, nincs sok barátja, de nem magányos, egy állatmenhelyen dolgozik, mert él-hal a kutyákért...

Nyugalmas napjait azonban hamarosan több esemény is megzavarja. Szinte egy időben két lány is betoppan az életébe, és az is egyre világosabb lesz számára, hogy valami nincs rendben az egészségével. A hetek óta tapasztalt tünetei kezdenek egyre ijesztőbbé válni, és mire elhatározza, hogy orvoshoz fordul, az egyik délután rosszul lesz a menhelyen. Majd sorra derülnek ki körülötte olyan titkok, amelyekről addig sejtelme sem volt, de pár hét alatt alapjaiban forgatják fel a mindennapjait.3284977.jpgKire támaszkodhat Milán a bajban? Az anyjára, aki ellátja ugyan bőven pénzzel, de érzelmileg nehezen elérhető számára? Miki bára, a menhely vezetőjére, aki az első perctől kezdve úgy bánik vele, mintha a saját fia lenne? Esetleg Diára, aki elhatározta, hogy megszerzi magának a „magányos farkast"? Vagy Adélra, a menhelyen önkénteskedő lányra, akivel az első perctől tökéletesen megértik egymást?

Oldalszám: 440 oldal
Ár: 3990 Ft

Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár

Egy száműzött hercegnő, egy alakváltó sárkány, hat elvarázsolt darumadár és egy irtózatos átok... Ez a mesék és mítoszok világából merítkező fantasy elvarázsolja az olvasóit.

Shiori'anma, Kiata hercegnője titkot őriz. Tiltott varázserőt birtokol. Rejtett képességére az eljegyzési ünnepség reggelén derül fény, mikor elveszíti az uralmát felette. Eleinte úgy tűnik, a véletlen a kezére játszik, hiszen lemondják az esküvőt, amit sosem akart, ám egyúttal magára vonja mostohaanyja, Raikama figyelmét is.
Raikama, aki ugyancsak varázserővel bír, Shiroi bátyjait darumadárrá változtatja, s megtiltja a lánynak, hogy bárkinek is szóljon erről; ha csak egy szó is elhagyja a száját, egy testvére meghal.3808335.jpgShiroi magára maradva, némán és nincstelenül bátyjai felkutatására indul, s eközben fényt derít az összeesküvésre, amely a trónt fenyegeti. Csakis ő mentheti meg a királyságot, ám ehhez meg kell ajándékoznia bizalmával egy papírmadarat, egy szeszélyes sárkányt és a fiút, akivel frigyre kellett volna lépnie. És ez még nem elég: varázserejét, amelyet egész életében titkolt, fel kell szítania, bármibe is kerül...

Élnyomtatott kiadás.
14 éves kortól
Fordította: Herman Alexandra

Oldalszám: 512 oldal
Ár: 5490 Ft

Julie Murphy: If the Shoe Fits – Én, a cipő meg a nagy Ő

Cindy imádja a cipőket, egy helyes masni vagy egy divatos sarok az önkifejezésének az eszköze. Divatmegszállottként és molett lányként sosem talál rá illő dizájner-ruhadarabokat, de a cipők sosem hagyják cserben.

Amikor megszerzi a tervezői diplomáját, nem tudja, mihez kezdjen, és hazaköltözik a mostohaanyjához, Erica Tremaine-hez, a világ legnagyobb párkereső valóságshowjának produceréhez. Amikor az utolsó pillanatban kiesik egy lány a műsorból, hirtelen Cindy kerül a rivaldafénybe. Talán ha megvillantja a tévében a menő cipőkollekcióját, akkor az lökést jelenthet a karrierjében is. És addig is miért ne randizgasson a partiképes nagy Ő-vel?3808519_1.jpgDe mivel ő az első és egyetlen plus-size versenyző a műsorban, egyik napról a másikra kész szenzációvá és a testpozitivitás ikonjává válik. És ami még elképzelhetetlenebb: valóban beleszeret a hercegbe! Cindy ad egy esélyt a sorsnak, hogy a kétértelmű bókok, az alattomos műsorkészítők és a kétszínű játékostársak ellenére végig tudja vinni ezt az egészet, úgy, hogy a szíve nem törik darabokra a kalandos út során.

Fordította: Balássy Fanni
Soroat: Disney – Meant to be
Korosztály: 18+
Ár: 3990 Ft

Adam Silvera - Becky Albertalli: What If It's Us? – Mi van, ha pont nekünk sikerül?

ARTHUR csak a nyarat tölti New Yorkban, de ha valamit megtanult a Broadwayen, az az, hogy az univerzum akkor is képes elsöprő románcot produkálni, amikor a legkevésbé számítunk rá.

BEN úgy gondolja, hogy az univerzum inkább törődjön magával. Ha az univerzum az ő pártját fogná, akkor most nem egy dobozt kellene cipelnie a postára tele a volt barátja holmijaival.3810373.jpgDe amikor Arthur és Ben csomagfeladás közben egymásba botlanak, akkor vajon pontosan mit is tartogat számukra az univerzum...?

Talán semmit. Végtére is, szakítanak.
Talán mindent. Végtére is, újra összejönnek.

De mi van akkor, ha háromszori újrakezdés után sem sikerül összehozniuk az első randit?
Mi van, ha Arthur túlságosan igyekszik, hogy működjön, Ben pedig nem eléggé?
Mi van, ha az élet tényleg nem olyan, mint egy Broadway-darab?

De mi van, ha mégis?
Mi van, ha nekünk sikerül?

A két, kritikusok által is elismert bestselleríró, Becky Albertalli és Adam Silvera egyesítette tehetségét ebben az okos, vicces és szívből jövő együttműködésben, amely két nagyon különböző fiúról szól, akik nem tudják eldönteni, hogy az univerzum összehozza őket - vagy szétszakítja egymástól.

18 éves kortól ajánlott
Fordította: Hartinger Emese

Oldalszám: 480 oldal
Ár: 4990 Ft

Krystal Marquis: Davenport család – Bátraké a szerencse

Romantikus történelmi fikció a Bridgerton és az Emily Párizsban rajongóinak! A Davenport család lány tagjai, szolgálójuk és legjobb barátnőjük egy forrongó időszakban próbálják megtalálni az útjukat az életben és a szerelemben.3345523.jpg1910-ben járunk, Chicagóban. A vagyonos és tekintélyes Davenport család rangját William Davenport, az egykori rabszolga harcolta ki. Fényűző körülmények között élnek, szolgákkal, ezüst étkészlettel és ragyogó partikkal, a szerelmet keresve - még ott is, ahol nem kellene. A gyönyörű Olivia az alkalmas férjjelöltet keresi, míg meg nem ismerkedik a karizmatikus emberi jogi harcos Washington DeWhight-tal, és fel nem szikrázik köztük a levegő. A fiatalabb lányt, Helent sokkal inkább az automobilok érdeklik, mint a szerelem - csakhogy rövidesen nővére udvarlójához kezd vonzódni. Amy-Rose, a szolgálójuk saját üzletről álmodozik, és egy olyan férfiról, aki sosem lehet az övé: Olivia és Helen bátyjáról, Johnról. A férfira Olivia legjobb barátnője, Ruby is szemet vetett, bár úgy tűnik, kevés sikerrel, míg családja nyomására flörtbe nem kezd, egy másik férfi érdeklődését felkeltve.

A Davenport család-sorozat első kötete az amerikai történelem és a fekete polgárjogi harcok egy kevéssé ismert korszakába vezet el, C. R. Patterson és családjának igaz történetére alapozva. A fordulatos, magával sodró könyvben négy elszánt fiatal nő küzd azért, hogy a saját útját járhassa és a szerelemre is rátaláljon.

Fordította:Balássy Fanni
Sorozat: Davenport család
Oldalszám: 432 oldal
Korosztály: 14+
Ár: 5490 Ft

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1. – Reloaded

A kamaszok élete igazi hullámvasút, főleg az ikreké, Dórié és Nórié. Képzelt és igazi szerelmek, dolgozatok, pattanások, kórusverseny és sminkparák tarkítják az életüket, ráadásul egy génkezelt szumós narancs is befigyel, miközben igyekeznek kiigazodni a mozaikcsalád és a randizás útvesztőiben.3814951.jpgÉs bár sok akadály tornyosul előttük, még arra is jut idejük, hogy szívmelengető barátságokat kössenek.
Végül pedig kiderül, hogy kavarások és veszekedések ide vagy oda, a tesók tűzön-vízen átmennek egymásért, ha kell.

Maros Edit népszerű Hűvösvölgyi suli-sorozatának új kiadása.
Sorozat: Sermann Eszter

Oldalszám: 336 oldal
Korosztály: 12+
Ár: 3990 Ft

Mészáros Dorka: A legnagyobb hülyeség, amit az életben csináltál

Szerelem, útkeresések, szövevényes kapcsolatok, rossz és jó döntések és huszonnégy óra, ami mindenki életét megváltoztatja. Átlagos nyári este. Dübörög a budapesti éjszaka, és hat fiatal a szórakozóhelyek kaotikus örvényében sodródik. Lassan már senki sem tudja biztosan, ki is ő valójában. Elszabadulnak az addig visszafojtott érzelmek, felkel a nap és lemegy újra, Mia, Dávid, Bambi, Kitti, Marci és Dénes bulitól buliig keresik önmagukat és helyüket a világban, közben pedig megállíthatatlanul közeledik a mindegyikük sorsát megfordító esemény.3810332.jpgHuszonnégy fejezet, huszonnégy óra, önmagunk megtalálása és felvállalása áll Mészáros Dorka legújabb, magával sodró regényének fókuszában, bevállalós témákat feszegetve.

Oldalszám: 304 oldal
Korosztály: 18+
Ár: 3490 Ft

Vay Viktória: Francba, francia! – Rólad-Neked könyvek

Mikor a nagymamája jelentős összeget hagy rá, Viki rögtön tudja, mit kezdjen vele: kiélvezi a szabadságot, és egy évet külföldön tölt cserediákként.3398384.jpgLetörve szülei ellenállását beleveti magát a kalandba, és hamarosan a francia kisvárosban, Saint-Brieuc-ben találja magát, a zajos Lavalette család otthonában, gyerekek, macskák, egy oldtimer-rajongó papa és egy művész mama társaságában. Viki lassanként magára talál az új életében, házibulik, tengerparti séták, kis és nagy barátságok, szerelmek forgatagában. Végre azt érzi, hogy él. Csakhogy előbb-utóbb vissza kell térni a saját életébe...

Vay Viktória egy tizenhét éves lány szemszögéből mesél a szabadságvágyról, elszakadásról és újra egymásra találásról.

Sorozat: Rólad-Neked Könyvek
Oldalszám: 248 oldal
Korosztály: 18+
Ár: 2990 Ft

Nógrádi Gergely: Brunar – Mortinfern alkonya

Mátyás király halála után káoszba süllyed a magyarok sokat szenvedett országa. A határokon túl idegen seregek gyülekeznek, a határokon belül a fellángoló trónviszály és a fenyegető éhínség jósol összeomlást.3436086_1.jpgBudától távol, a Pilis hegység mélyén eközben életre kel a Gonosz. A mortinferni várba új úrnő érkezik, akinek egyetlen célja: feltámasztani poraiból a sátáni Ardon grófot.

Ki veszi védelmébe a hazát? Ki óvhatja meg a magyarságot a pusztulástól?

Majd' háromszáz évvel azután, hogy utoljára látták az öles termetű táltost, a nép a legendás hős, Brunar visszatéréséről suttog. S ahol a rettenthetetlen időutazó felbukkan, ott előbb-utóbb a jövőlátó tükör, az ősi Mirrén is megmutatkozik.

Ádáz csaták, aljas cselvetések, királyságokon átívelő szerelem, káprázatos tündérvilág, lebilincselő izgalmak várják az olvasót a kiapadhatatlan mesélőkedvű szerző legújabb történelmi fantasyeposzában, melynek lapjain megelevenedik a sziklaszilárd jellemű Kinizsi, a könyörtelen Bakócz, a nyíltszívű Corvin János, a Pilis titokzatos törpenövésű szerzetei és a pálosok, a csuhás kémek, akik Mátyás király halálát követően a világ legféltettebb kincsének őrzőivé lépnek elő.A Mirrén titka című első kötet után ismét világteremtő mesterművel gazdagodik Nógrádi Gergely nagysikerű Brunar-sorozata.

Sorozat: Brunar
Oldalszám: 512 oldal
Korosztály: 16+
Ár: 4990 Ft

Mercedes Ron: Az én hibám

Nicholas Leisternek lehetetlen ellenállni. Kék szem, éjfekete haj, magas termet... minden stimmel, kivéve, hogy ő Noah új mostohatestvére, és megtestesíti mindazt, amitől a lány egész életében menekült.3025398.jpgÉs lassanként az is kiderül, hogy kettős életet él, és súlyos titkot rejteget milliomos apja elől...

Fordította: Sermann Eszter
Oldalszám: 480 oldal
Korosztály: 18+
Ár: 4990 Ft

Soman Chainani: Szörnyek és Szépek

Azt hiszed, hogy ismered a régi meséket? Tévedsz. Semmit sem tudsz róluk. A Jók és Rosszak Iskolája című népszerű sorozat szerzője, Soman Chainani ezúttal tizenkét klasszikus mesét írt át, úgy, hogy azok a mai fiatalokat is megszólítsák. A különleges hangulatú történetek mintha lelkünk legbelső zugait is ismernék, mintha közvetlenül rólunk és hozzánk szólnának…3824651.jpgA borzongató történetek lázadó főhőseit rejtélyes, varázslatos világ veszi körül. Mindegyikük azért küzd, hogy feltárja a szívében rejtőző igazságot, amely az élet titkát rejti… na meg a halálét.

A herceg, akit minden este meglátogat valaki… A szépséges lány, aki úgy küzd, mint egy szörnyeteg… A fiú, aki elhatározza, hogy nem lesz áldozat… A boldogsághoz vezető ösvény, amely eltűnik… és később újra előbukkan. Lapozz tovább, ha mersz…

18 éves kortól ajánlott
Fordította: Bozai Ágota

Oldalszám: 336 oldal
Ár: 6490 Ft

További információ:
www.lira.hu

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7918274225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása