Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Közel-Kelet színei keltek életre a Celeni tavaszi-nyári kollekciójában

2022. március 07. - Antalfy Krisztina

Kovács Margit műveit hívja életre Cselényi Eszter

Kovács Margit rendkívül gazdag életműve egy igazán egyedülálló hangot képvisel kortárs kerámia művészetben. Bensőséges, emberközpontúságot sugárzó művészete ezért több szempontból is egyedi. Mitológiákból, mesékből és mondákból merítve alkotta meg szerethető figuráit.birthday_present_tips_collage_13.jpg

A korongolt formáit ornamentális díszítésekkel gazdagította

A celeni 2022 tavasz-nyári kollekciója Kovács Margitra szeretne emlékezni és bemutatni azoknak, akik esetleg eddig nem ismerték. Úgy, ahogy Kovács Margit párosította a népművészeti élményeket az expresszív formákkal, állítja párhuzamba Cselényi Eszter ezt a magyar művészeti kincset a mostani trendekkel. A végeredmény egy szerethető kollekció, mely örömöt visz a mindennapokba.55.pngA kollekcióban Kovács Margit anyag és máz használata az egyik lefontosabb inspiráció. Nem csak a természetes színek választása által, hanem a fényes és a matt, az áttört és a selymes minták játéka által is. Eszter képzeletében kapcsolódtak a szülői házukban, a polcokon üldögélő szépséges szobrok, a Közel-Kelet színvilágával és hangulatával. Így született egy újabb celeni történet, mely életet lehelt egy elfeledett, de oly értékes művészetbe.
53.png42_2.png23_2.png7.png4_1.png2_2.png

További információ:
https://celeni.hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5217774028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása