Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Új látványműhelyben csodálhatjuk, hogyan készülnek a Tipton szemüvegei

2023. június 16. - Antalfy Krisztina

Magyarország elsőszámú és legnagyobb sszemüvegmanufaktúrája, mely világszerte 500 optikában is elérhető kereteivel, ismét beújít. A Tipton Eyeworks műhelye beköltözött az Erkel utcai showroomba, így már nemcsak a kész kereteket találjuk meg itt, de annak is szemtanúi lehetünk, ahogy a műhely dolgozói elkészítik azokat – minden egyes darabot kézzel.cr3a2237.jpg

Az új látványműhelyünkben zajlik a gyártási folyamat nagy része, köztük a talán legfontosabb befejezési fázis is, így a showroomba érkezők szemtanúi lehetnek annak, ahogy egy keret végső formát ölt” – mondja Zack Tipton, a Tipton Eyeworks alapítója.

„Egy séfasztalhoz tudom leginkább hasonlítani, ahol a vendégek láthatják, hogyan áll össze az előkészített alapanyagokból az étel. A látványműhelyünkben is ez történik: a különböző alkatrészekből itt szerelünk össze kézzel minden keretet. A műhelyben öten dolgoznak, havonta körülbelül 450 keretet készítenek el.”_dsc1200_copy.jpgA Tipton Eyeworks minden egyes szemüvegkerete egyedileg, kézzel készül. A keretek alapanyagaként újrahasznosított vinyl lemezek szolgálnak, és a lemezek barázdái adják a keretek jellegzetes designját. A gyártási folyamat során a vinyl lemezeket farostból kivont hipoallergén cellulóz-acetáttal vonják be, hogy a szemüveg- és napszemüvegkereteken a lemezek barázdái ne sérüljenek. Ezt követően ezen anyagokat hő, nyomás és ragasztás egyidejű alkalmazásával egyesítik. Az így elkészült anyagból a keret formáját precíziós CNC-gépekkel vágják ki.

Az ergonomikus orr-kialakítás érdekében azonban innentől minden formázási folyamatot kézzel végeznek, így tökéletesen az arcra tudják igazítani a keretet, és megszabadulnak minden felesleges anyagtól, ami a szemüveget kényelmetlenné teheti. Hogy a keretek simák és fényesek legyenek, a megmunkálást követően 72 órán át fakockákon forgatják azokat. Ezután ismét kézi megmunkálás következik: minden alkatrészt elkészítenek, megtisztítanak, szegecselik, vésik és lepecsételik azokat, majd összeállítják a keretet. Végül az összeállított keretet egyenként, kézzel polírozzák, újfent ügyelve arra, hogy a lemez barázdái meg ne sérüljenek. A Tipton szemüvegek kiemelkedő minőségét számos minőségi ellenőrzés biztosítja.cr3a1547.jpgEgy helyre került a showroom, a látásvizsgálat és a műhely, így minden folyamatot közelebb tudhatunk magunkhoz és a klienseinket is jobban bele tudjuk vonni a Tipton világába” – mondja Zack Tipton. „Láthatják, mennyi munka van egy olyan szemüvegben, amelynek a lencséje és a kerete is tökéletesen rájuk szabott, és mi is jobban rálátunk arra, hogy klienseink számára mi a fontos.”

A Tipton Eyeworks Erkel utcai showroomjába érdemes ellátogatunk, ha igazán egyedi szemüvegkeretet szeretnénk, modern gépparkjuk pedig az egyik legjobban felszerelt az országban, így a showroom szakértői átfogó és személyre szabott látásvizsgálatot tudnak biztosítani. _dsc1113.jpgA Tipton Eyeworks:

A Tipton Magyarország elsőszámú és legnagyobb szemüvegmanufaktúrája, mely világszerte 500 optikában is elérhető kereteivel. Olyan sztárok viselik, mint: Richard Branson, Elton John, Shawn Mendes, Ed Sheeran, Robbie Williams, Antonio Banderas, és még nagyon sokan mások.

A Tipton Eyeworks története 1998-ban kezdődött. Akkoriban márka alapítója, a magyar származású Zachary Tipton Milaskey még Seattle-ben, a grunge zenei irányzat egyik központjában élt, szemüveges lett, de nem találta meg a neki leginkább tetsző keretet. Első szemüvegét így kénytelen volt saját maga számára megalkotni. A tervezéskor már ekkor megjelent a márkát máig jellemző újrahasznosító szemlélet: a Tipton első darabját édesapja bakelitgyűjteményének egy darabjából alkotta. Így született meg a grunge bölcsőjében a Tipton azóta is legsikeresebb almárkája, a Vinylize, mely stílusosan a ’wear the music’ szlogennel robbant be a világpiacra.0j9a7746.jpgZack később Magyarországra települt, testvérével Zoltánnal pedig hosszú éveken át tartó közös munkájuk eredménye az, hogy a Tipton Eyeworks szemüvegkeretek Magyarországon, saját gyárban, kézzel, egyedi technológiával készülnek, világszerte több mint 500 optikában érhetők el. Ma már több mint 3 tonna hanglemezt, több ezer méter bowden kábelt és több száz kiló töltényhüvelyt hasznosítanak újra.

A Tipon A’ Design Award és Red Dot Design Award győztes brand, emellett megkapta az Optic for Good díjat is. Utóbbi a szemüveggyártás legzöldebb díjat, melyet egy francia látszerész és zöld aktivista, Carole Riehl alapított. Olyan márkák érdemlik csak ki, melyeknél szempont az, hogy az alapanyag legyen környezetbarát, a gyártás közben pedig fenntartható megoldásokat használjanak.

Minden fontos információ megtalálható a honlapon:
https://tiptoneyeworks.com/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8718147576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása