Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Virtuális utazás egy időtlen királynővel

2022. március 17. - Antalfy Krisztina

Kamaraszínház a Klebelsberg Kastélyban

A Tony című előadás az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek és mártírjainak, azon belül is egy példaértékű házaspárnak, gróf Zichy Antóniának és gróf Batthyány Lajosnak kíván méltó emléket állítani. Az egyszemélyes produkció egy végtelenül erős és erkölcsös, kitartó és intelligens asszony példáját bemutatva ad erőt, hitet és bíztatást mindannyiunk számára.tony_2.jpg

Időpont: március 25., péntek, 19:00 óra
Helyszín: Klebelsberg Kastély

A Tony irodalmi est című előadás az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek és mártírjainak, azon belül is egy példaértékű házaspárnak, gróf Zichy Antóniának és gróf Batthyány Lajosnak kíván méltó emléket állítani. A produkció „flashback” egy teljes életútra: gróf Batthyány Lajosné Zichy Antónia, akit társaságban Tonynak hívtak, emlékképekben meséli el életét. Az élő színészi játékot zenei betétek, rekonstruált hangbejátszások gazdagítják, melyek nem csupán hitelessé, de valóságosabbá teszik a virtuális utazást.zichy_antonia.jpgAz est egy modern királynőnek kíván emléket állítani, aki a megbocsátás jelképe. Tony számára a stabilitást a történelmi és a családi gyökerek adták: a nemzetvédő, nemzetépítő tettek, az alapvető emberi értékek szilárd képviselete mellett a gondoskodás, a felelősségvállalás, a helytállás. A keresztény értékek úgy fonták körbe személyiségét és cselekedeteit, hogy alakja a mai napig példaértékű a magyar történelem nőalakjai között. Egy nagyszerű és bátor nő szól az 1800-as évekből napjaink asszonyaihoz. Az egyszemélyes produkció egy végtelenül erős és erkölcsös, kitartó és intelligens asszony példáját bemutatva ad erőt, hitet és bíztatást mindannyiunk számára. Tony élettörténete, ez az időtlen női sors arra hívja fel a figyelmünket, hogy mindaz, ami vele történt, bármikor bármelyikünkkel megtörténhet.

Közreműködnek:
Tony – Horváth Lili, Jászai Mari-díjas színésznő
gróf Batthyány Lajos hangja – Barbinek Péter, Jászai Mari-díjas színművész
Produkciós vezető – Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány és a Magyar Női Unió elnöke
Dramaturg-rendező – Tollár Mónika
Látvány- és jelmeztervező – Vesztergombi Anikó
Zeneszerző – Grósz Arthur Valentin

További információ:
https://klebelsbergkastelybudapest.hu/hu/

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4917782232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása