Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Az utazás művészete: Magyarországon a DS 9 limuzin

2022. április 20. - Antalfy Krisztina

A DS 9 a már ismert EMP2 platform továbbfejlesztett változatára (EMP2 V2.3) épül. A platform ezen változata a rekord tengelytávnak köszönhetően rendkívül tágas hátsó utasteret eredményez. A DS 9 egyedi módon válaszol a prémium ügyfelek által támasztott magasabb igényekre. A hangszigetelt üvegezés és a speciális akusztikai megoldások tovább fokozzák a kényelmet. A teljes struktúra fokozott merevsége precíz irányíthatóságot biztosít.ds_9_etense_04.png

A bevezetéskor kétféle plug-in hibrid hajtáslánc választható a DS 9 modellhez. Az E-TENSE 225 változat hazai készletről rendelhető. 11,9 kWh kapacitású akkumulátora akár 48 km hatótávolságot biztosít tisztán elektromos üzemmódban. Hibrid módban átlagosan 1,5 l/100 km üzemagyagot fogyaszt 100 km-en 34g/km CO2-kibocsátás mellett (WLTP adatok).

A 2018 óta elnyert Formula E bajnoki címekhez kapcsolódó tapasztalat eredményeként létrejött E-TENSE 360 4x4 nagyteljesítményű változat összeszerelésének utolsó fázisa Poissy-ban, Franciaországban valósul meg.  Ebbe az intelligens összkerékhajtású változatba egy 110 és a 113 LE-s villanymotor, valamint egy 200 LE-s PureTech benzinmotor kerül.  A rendszerteljesítmény 360 LE, a maximális rendszernyomaték 520 Nm. Ez a kivitel megerősített fékrendszert, szélesebb nyomtávokat, nagyobb átmérőjű első féktárcsákat és speciális 20”-os MUNICH könnyűfém keréktárcsákat kap. A lengéscsillapítók, a rugók és a stabilizátorok szintén egyediek, illeszkedve a megnövelt teljesítményhez. A 21. század DS felfüggesztése, a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION szériatartozék annak érdekében, hogy ez a nagy, elegáns limuzin pihentető kényelmet nyújtson.ds_9_etense_01.pngA DS 9 E-TENSE 4x4 360 végsebessége elektronikus leszabályozással 250km/h, az elektromos üzemmódban elérhető végsebesség 140 km/h. 0-ról 100 km/h-ra 5,6 s alatt képes felgyorsulni. A DS 9 a bevezetéskor kétféle gazdag felszereltségű kivitelben érhető el: Performance Line + és Rivoli +.

A DS 9 Performance Line + fekete Alcantara® belsőt kap, ami az elegancia és a dinamizmus szimbóluma. Az első ajtókon krómozott DS PERFORMANCE LINE emblémákat találunk, a hűtőrácsot szegélyező DS WINGS és a hátfal szintén krómdíszítéseket kap. A külső megjelenést 19”-os fekete MONACO keréktárcsák teszik dinamikusabbá.

A műszerfalat szintén Alcantara® borítja kárminvörös és arany szegélyvarrással. A középső képernyő alatti vezérlőgomb valódi kristályberakásai, valamint a finom bőrrel bevont kormányközép a legkisebb részletekre történő maximális odafigyelésről tanúskodnak.
ds_9_etense_05.png
A párizsi Tuilériák városrész által inspirált DS 9 RIVOLI + kivitel a nemes anyagokat gyémánt-mintázatú kárpittal társítja. Ezen a szinten 3 különböző kárpitozás érhető el: Basalte fekete szemcsés bőr, vagy az emblematikus, óraszíj-mintázatú Nappa bőrkárpitot felvonultató OPERA enteriőr, amely rubinvörös, vagy fekete változatban érhető el. Az OPERA kárpitozás esetében a Nappa bőr az üléseken kívül a középkonzolt és a műszerfalat is beborítja. A hátsó ülések is fűthetőek, szellőztethetőek, kényelmüket masszázsfunkció növeli. Az exkluzív hangulatot a bőrrel bevont kapaszkodók és a teljes egészében Alcantarával borított tetőkárpit fokozza.ds_9_etense_02.pngA DS 9 a legmodernebb technológiákat kínálja:  DS DRIVE ASSIST 2-es szintű félautonóm vezetés, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION (kamera által vezérelt lengéscsillapítás, DS ACTIVE LED VISION fényszórók, FOCAL Electra® hangrendszer, PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START, DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, 140km/h sebességig aktív vészfékező rendszer…

Listaárak:
DS 9 PERFORMANCE LINE + E-TENSE 225: 20 090 000 Ft (készletről)
DS 9 RIVOLI + E-TENSE 225: 21 490 000 Ft (készletről)
DS 9 PERFORMANCE LINE + E-TENSE 4x4 360: 23 490 000 Ft (gyártásból)
DS 9 RIVOLI + E-TENSE 4x4 360 : 24 890 000 Ft (gyártásból)

Bővebb információ:
DS Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4017812459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása