Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ismerd meg a Hyundai és a Motional közösen fejlesztését!

2022. május 17. - Antalfy Krisztina

Megérkezett az IONIQ 5 alapú robottaxi

A Hyundai Motor Company a mai napon „Az innováció nagyon is emberi dolgokkal kezdődik” címmel globális programkampányt indított útjára, amely az önvezető robottaxik jövőjére vonatkozó elképzeléseit ismerteti. A vezető nélküli mobilitási technológiák globális piacának vezető szereplője, a Motional 2023-tól fuvarmegosztó szolgáltatókkal együttműködésben vezeti be 4. szintű autonóm mobilitási technológiáját az USA nagyvárosaiban.
photo_05.png

A tisztán elektromos IONIQ 5 modellen alapuló robottaxi (a továbbiakban IONIQ 5 robottaxi), amely először a 2021-es IAA Mobility kiállításon mutatkozott be nagy sikerrel, egy 4. szintű autonóm közlekedésre alkalmas gépkocsi, amely képes vezető nélkül, biztonságosan működni. A robottaxi valóra váltásához a Hyundai a Motional vállalattal lépett együttműködésre, akik a biztonságos vezető nélküli használathoz szükséges hardverrel és szoftverrel szerelik fel a díjnyertes IONIQ 5-öst.
photo_04.pngA Hyundai jövőképe a technológia és az ügyfélélmény terén összecseng azzal az ígérettel, hogy az IONIQ 5 robottaxi „olyan mobilitási megoldás, amely amellett, hogy nem igényel emberi sofőrt, tele van emberiességgel.” A Hyundai 'emberiséget szolgáló fejlődés' jövőképével összhangban a vállalat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a robottaxi teljes mértékben önvezető technológiája mellett is őrizze meg emberi jellemzőit. Ez az üzenet jelenik meg a most útjára indított kampány két rövidfilmjében.
photo_02.pngA két kampányvideó kiemeli a robottaxik emberi vonásait, bemutatva, hogy biztonságos stílusban közlekednek, és gondoskodnak utasaikról. Az első részben a robottaxi viselkedése az óvatos, megfontolt sofőrökét idézi, míg a második részben a robottaxi féltőn gondoskodik utasairól.

Az első epizódban az IONIQ 5 robottaxi autonóm laboratóriumában dolgozó mérnöknő felidézi gyermekkori emlékeit: édesapjára gondol, aki mindig óvatosan, figyelmesen vezetett. Ezután ugyanezeket az értékeket alkalmazva fejleszti a 4. szintű autonóm gépkocsi biztonsági technológiáit. Később látjuk, amit az autó megáll egy kerékpáros előtt, félrehúzódik a megkülönböztető jelzését használó jármű elől, és elengedi a szemből érkezőket, mielőtt biztonságosan nagy ívben balra kanyarodna.

A második film elején egy robotikai mérnöknek készülő tinédzser jön ki az iskolából, és barátaival együtt beülnek egy IONIQ 5 robottaxiba. Meglepődve tapasztalják, hogy az autó saját magát vezeti. Az egyik fiatal kicsatolja a biztonsági övét, az autó azonban figyelmezteti, hogy kösse be magát – pont, mintha vele volnának a szülei. A videó rávilágít arra, hogy az önvezető robottaxi olyan mobilitási megoldást nyújt, amellyel mindenki, minden helyzetben biztonságosan közlekedhet, a tinédzserektől kezdve a fogyatékkal élőkön át az idősekig.

A Hyundai és a Motional úgy tervezik, hogy már 2023-tól elérhetővé teszik a nagyközönség számára az IONIQ 5 robottaxit. A szolgáltatás elsőként Las Vegasban lesz elérhető, majd kiterjesztik azt az Egyesült Államok, illetve a világ más nagyvárosaira is.

A globális kampány része a Hyundai azon célkitűzésének, hogy minél több lehetőséget kínáljon a nagyközönség számára a 4. szintű autonóm járművek kipróbálására.

További információ:
Hyundai Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7317833655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása