Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A Pastorale családi előadássorozat megkezdi 2023-as évadát

2023. március 20. - Antalfy Krisztina

A mozdulatok költészete

A Pastorale családi előadássorozat a 2023-as évadban is a Pesti Vigadó Dísztermében, a Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös rendezésében valósul meg. Az egyedi szerkesztésű, minden korosztálynak élményt adó Pastorale családi hangversenysorozat 2023-as nyitókoncertje „A mozdulatok költészete” címmel ezúttal a Táncművészeti Egyetem közreműködésével mutat be különleges zenei világot.pastorale_foto_kredit_baranya_judit_1.jpg

Olyan világhírű zeneszerzők darabjai kerülnek műsorra – többek között –, mint Vivaldi, Ravel vagy Erkel, vezényel: Csányai Valéria. A Pastorale-sorozat házigazdái; Solymosi Tari Emőke Széchenyi-díjas zenetörténész, az előadások szerkesztője és műsorvezetője és Záborszky Kálmán Kossuth-díjas karmester, a Szent István Filharmonikusok művészeti vezetője.

A Pastorale-sorozat előadásai több mint negyedszázada varázsolják el a publikumot – gyerekeket, fiatal és idősebb felnőtteket egyaránt. A cél kezdetektől változatlan: kulcsot adni a művészetek kincsesházához, valódi értéket közvetíteni magas minőségben, közelebb hozni, érthetőbbé és átérezhetőbbé tenni a zenét és a társművészeteket, közösen megélhető, nemes örömet adni a családoknak. Az előadásokon a muzsikához kapcsolódva gyakran megjelennek a tánc, a képzőművészet, az építészet, az irodalom, a film- és fotóművészet alkotásai. Egy-egy szezon programja többféle tematikus hangversenyt, valamint operaelőadást és táncprogramot is kínál, így egyetlen bérlettel a közönség sokféle művészeti élménnyel gazdagodik.pastorale_foto_kredit_ne_meth_szabolcs_2.jpgA 2023-as Pastorale-sorozatot megnyitó márciusi előadáson a kiemelkedő eredményeket elérő, nemzetközileg is igen nagyra értékelt művészeti műhely, a Magyar Táncművészeti Egyetem a főszereplő. Korábban, 2013 tavaszán óriási sikert aratott a sorozatban az Egyetem pazar balettgálája, majd 2019-ben a Néptánc Tanszék fergeteges előadásától ámultak el kicsik és nagyok. A kezdetektől a legtöbb Pastorale-programot színesíti néhány elbűvölő táncprodukció, de most a közönség ismét egy nagyszabású, „csupa-tánc” előadást láthat.

Egyaránt gyönyörködhetünk a balett, a modern tánc és a néptánc szakirányokon tanuló ifjú tehetségek előadásában: megcsodálhatjuk a Coppélia és A bajadér című látványos, romantikus balettek részleteit, továbbá olyan izgalmas, új modern táncprodukciókat is felfedezhetünk, amelyek Vivaldi A négy évszak, illetve Ravel Bolero című, rendkívül népszerű muzsikáira készültek. A néptánc szakirányon tanuló ifjú művészek verbunkkal és palotással dobogtatják meg a szívünket. A Magyar Örökség Díjas zenekart, a Szent István Filharmonikusokat a sorozat történetében először a balettprodukciók avatott karmestere, Csányi Valéria vezényli.
pastorale_foto_kredit_baranya_judit_2.jpg

A Pastorale-sorozat házigazdái:

Solymosi Tari Emőke Széchenyi-díjas zenetörténész, az előadások szerkesztője és műsorvezetője és Záborszky Kálmán Kossuth-díjas karmester, a Szent István Filharmonikusok művészeti vezetője.

Pastorale 1

A mozdulatok költészete
Főszerepben: a Magyar Táncművészeti Egyetem

Műsor:

Erkel Ferenc – Molnár Ernő: Palotás
Léo Delibes – Harangozó Gyula – Kövessy Angéla: Coppélia – Órakeringő
Ludwig Minkus – Marius Petipa: A bajadér – Esküvő / Grand Pas d'Action
Antonio Vivaldi – Kulcsár Noémi: A négy évszak – Az ősz
Bihari János – Ónodi Béla: Verbunk
Maurice Ravel – Kulcsár Noémi: Bolero
Szent István Filharmonikusok
Vezényel: Csányi Valéria
Szerkesztő-műsorvezető: Solymosi Tari Emőke
2023. március 25. szombat 16:00 óra

További információ:
https://szentistvanfilharmonikusok.hu/esemeny/2023-03-25-pastorale-1.html

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4418073882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása