Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Te is tudsz életet menteni! Merj segíteni!

2023. március 29. - Antalfy Krisztina

Az elmúlt hónapokban több mint háromszáz cikk és interjú foglalkozott a Médiaunió Alapítvány „Mentés másként – Merj segíteni!” című kampányával, a médiumok által felajánlott felületek összértéke meghaladta az 1,6 milliárd forintot. Az alapítvány YouTube-csatornáján már megtekinthető a kampány werkfilmje.mediaunio_mentes_maskent.jpg

A Médiaunió Alapítvány társadalmi célú kampányának legfontosabb üzenete: a segítségnyújtáshoz nem kell fehér köpeny, hiszen bárki képes lehet életet menteni elsősegélynyújtással vagy véradással. A tíz hónapos kampány során a Médiaunió három tv-szpotot készített: Szabó Sipos Barnabás színművész a véradás, Szerdahelyi Roland civil életmentő a gyors és határozott fellépés fontosságát, Pásztor Zsolt pedig a stroke tüneteinek felismerését hangsúlyozta. A fő arculati elemek megjelentek televíziós és rádiócsatornákon, köztéri és digitális plakátokon, print- és online médiumokban, valamint a legutóbbi ARC plakátkiállításon is.

Az Ipsos-szal közös kutatás eredményeit több tucatnyi hírcsatorna vette át. Ebből többek között kiderült, hogy az ország véradásra alkalmas lakosságának mindössze 4-5%-a nyújtja a karját rendszeresen, holott szinte minden 18 és 65 év közötti, egészséges nő és férfi hozzájárulhatna a stabil vérkészlet biztosításához.

A kampány werkfilmje már elérhető az alapítvány YouTube-csatornáján. „A Médiaunió olyan témák propagálását végzi, amelyek a magyar társadalom egy-egy égető problémáját hozzák a figyelem középpontjába és mindannyiunk számára fontosak” – mondta Schmidt Mária, az alapítvány kuratóriumi elnöke. „Önmagán túlmutat ez az üzenet – tette hozzá Rudolf Péter, a Médiaunió kurátora –, figyelj a másikra, törődj vele, ne menj tovább, mert lehet, hogy ott valaki nagy bajban van!”

A kampány során a Médiaunió együttműködött a Magyar Bankszövetséggel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, a közösen szervezett plakáttervező pályázat legjobb alkotásait a Magyar Nemzeti Múzeumban, később a metróra várakozva is láthatták az érdeklődők. Európa-bajnok, olimpikon úszónk, Jakabos Zsuzsa is a kampány mellé állt, az általa megosztott posztokat több ezren látták. A „Mentés másként – Merj segíteni!” című kampány több mint háromszáz megjelenést ért el, a médiumok által felajánlott felületek összértéke meghaladta az 1,6 milliárd forintot.

A kampányt szakértő partnerként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Vöröskereszt, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Strokeinfó Alapítvány, az UNICEF Magyarország és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata segítette.

A kampányfilmek létrejöttét a MOL és az OTP Bank támogatta. A kampány kreatív és PR-feladatait az Open Communications ügynökség, a rendszeres médiaszemlét idén is az IMEDIA Kft., a médiatervezést az AdSol Media, a tv-szpotok és hanganyagok szerkesztését a Post Edison vállalta.

A Médiaunió Alapítvány idei kampánya májusban indul, fókuszában a digitális biztonság áll, amelyet a Magyar Bankszövetség javaslatára fogadott el az öttagú Kuratórium.

A Médiaunió Alapítvány 2023-ban is pro bono felületeket kér tagjaitól és médiapartnereitől, a szakértők, partnerszervezetek, illetve a tudományos élet képviselőinek segítségét társadalmi munkában kéri annak érdekében, hogy a lehető legtöbb helyre eljussanak a kampány üzenetei.

Fontos lenne, hogy minél többen álljanak be azon célok mögé, amelyeket a Médiaunió képvisel – mondta Schmidt Mária –, hiszen hogy milyen társadalomban élünk, milyen lesz az egészségünk, a közérzetünk, az elsősorban rajtunk múlik.”

További információ:
Médiaunió Alapítvány

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr3218084310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása