Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Pokróckoncert a Múzeumok Éjszakáján Martonvásáron

2023. június 15. - Antalfy Krisztina

Június 24-én a martonvásári Brunszvik-kastély megnyitja kapuit a látogatók előtt, a különleges esten tárlatvezetéssel és pokróckoncerttel várják a közönséget. A pompás parkban pokrócokon pihenve hallgathatják Vivaldi, Telemann és Beethoven műveit, majd játékos zenei kvíz is várja a vendégeket.bftz_brunszvik.jpg

A Múzeumok Éjszakáján Magyarország egyik legendás helyszínét fedezhetik fel a látogatók: a nagyközönség előtt máskor zárt Brunszvik-kastélyba invitálják az érdeklődőket. Június 24-én 19.30 órától a kastély bejárható tereiben a látogatók bepillantást nyerhetnek az egykori tulajdonosok, a Brunszvikok és a Dreherek legendáriumába, megismerhetik a Brunszvik-család és Beethoven zenével átszőtt barátságát, valamint a kastély későbbi lakóinak történeteit. Ezen az esten kivételes lehetősége lesz a látogatóknak: a kastély eredeti állapotban megmaradt, neogótikus lépcsőházán keresztül léphetnek be az emelet egyik legszebb, eredeti állapotát őrző, neogótikus stílusú helyiségébe.bft_botos_veronika_foto_nagybogi.jpg18 órától az idén 170. jubileumi évét ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara koncerttel várja a közönséget az árnyas fák alatt, ahol az együttes szóló brácsaművésze, Botos Veronika és pikoló virtuóza, Szűcs-Ittzés Zsuzsanna szólójával két barokk kompozíció hangzik el. Ezt követően Beethoven egyik legismertebb művének, a Holdfény szonátának nagyzenekari átirata csendül fel Dénes István átiratában és vezényletével Találkozás holdfényben címmel. A könnyed koncertélmény során rendhagyó módon, pokrócokon pihenve hallgathatja a közönség a varázslatos muzsikát, átélve természet és a zene különleges összhangját a csodálatos angolparkbanbftz_szu_cs-ittze_s_zsuzsanna.jpgAz est további részében Mona Dániel zenetörténész műsorvezetésével, a Budapesti Filharmóniai Társaság rézfúvós kvintettjének zenei aláfestésével különleges zenei kvíz várja az érdeklődőket 20.30-kor és 21.30-kor.

Az éjszaka során a különleges programok mellett folyamatosan látogatható az ATK Agroverzum Tudományos Élményközpont és a Beethoven Emlékmúzeum egyaránt.

Jegyvásárlási link:
https://bftz.jegy.hu/program/pokroc-koncert-149207/998164

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr118146762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása