Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Hasznos energiamenedzsment a professzionalitás jegyében

2023. június 20. - Antalfy Krisztina

Fedezd fel az EVERGY rendszerét!

A múltban az elektormobilitásra a jövő technológiájaként tekinthettünk. Az utóbbi években azonban Magyarországon is megnőtt a kereslet az elektromos autók iránt, amit jól követ a töltőállomások kiépítése.adobestock_219200517.jpeg

Az e-autó mellett leginkább a kedvezőbb fenntartási költségek és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátási értékek miatt döntenek a vásárlók. Noha évről-évre nő az áramkutak száma itthon, egyenetlen eloszlásuk továbbra is megnehezíti a villanyautósok közlekedését. Éppen ezért autóvásárlás előtt érdemes gondoskodnunk róla, hogy az újonnan beszerzett elektromos autónk töltése otthoni környezetben is könnyedén megoldott legyen. Erre kínál optimális megoldást az Evergy, amelynek a fixen telepített fali töltő berendezése lehetővé teszi az otthoni töltést a társasházakban élők számára.ge-wattstation-electric-car-charging-station_100356552_m.jpg

3 kocsi helyett akár 13 is tölthet egy időben, bármilyen túlterhelés nélkül

Energiamenedzsment nélkül töltés

Egy társasházban általánosságban 11kW energia marad használaton kívül, amit autó töltésre tudnak használni. Így egyszerre 3 autó tud tölteni 3,6 kW-os (1 fázis 16 A) konnektoros töltés esetén. Ha ennél többet kötnek a társasházi hálózatra akkor az áramkimaradásokat okozhat, ezért nem biztonságos.

Energiamenedzsment, mint lehetőség

Az energiamenedzsment, mint funkció megakadályozza az ilyen biztonsági problémák felmerülését, mert nem engedi, hogy a töltés túllépje a rendelkezésre álló kapacitást. Az energiamenedzsmenthez szükséges egy olyan okos eszköz ami képes nyomon követni a társasház fogyasztását minden pillanatban. Ennek köszönhetően mérhető, hogy mennyi energiát használnak a társasház áramfogyasztói (pl.: a liftek, folyósi világítás) valamint, hogy mennyi energia “marad felhasználatlanul”. Vagyis a rendszer a helyszínen, valós időben elemzi az autótulajdonosok töltési igényét és a szabad még kihasználható kapacitást, és ennek megfelelően osztja szét azt. Ez azt jelenti, hogy az autók csak annyival töltenek ami nem zavarja a társasház többi fogyasztóját.shutterstock_1067064806_edited.jpgTöltés energiamenedzsmenttel

Általános felmérés alapján egy Társasházban 11kW áll rendelkezésre az autó töltésre, amit a 12 óra alatt az okos rendszer folyamatosan el tud osztani az autók között (11*12/10=13,2). Ezzel a módszerrel összesen 13 autó tud tölteni a társasházban. Emellett a lifteknek, mint nagyobb fogyasztónak szánt energiát is tudja használni a rendszer, amikor azok nem működnek, ami további 11 kW-ot jelenthet. Ennek köszönhetően újabb 13 autótulajdonos élhet az otthoni töltés lehetőségével.

greenflux-charging-infrastructure.jpgBiztonsági szempontok

A töltés közbeni esetleges áramütések, tűzesetek, rövidzárlatok elkerülhetőek, ha egy kiépítésben jártas szakember végzi a telepítést a mindenkori szabványoknak megfelelően, a tűzszakaszhatárokat is figyelembe véve. A nem szabályszerűen vagy engedély nélkül történő telepítés azonban okozhat ilyen problémákat.

Emiatt érdemes az Evergy Kft. szakembereihez fordulni, akik rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal, engedéllyel és szaktudással a töltőinfrastruktúra biztonságos kiépítéshez. A jelenlegi országos tendencia azt mutatja, hogy egyre több villanyautó lesz hazánkban: néhány év múlva az autók 20%-a már elektromos lesz, vagyis egy 100 parkolóhelyes társasházban átlagosan 20 ilyen autó fog parkolni. Ezért a jövőben nem a villanyautók elkerülése hanem a biztonságos töltés kivitelezése kerül majd előtérbe.

További információ:
Evergy Kft.

greta_logo_png.jpg

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9018150206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása