Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Nincs mit tenni, időrablóvá vált az otthoni mosás

2023. július 20. - Antalfy Krisztina

Egyre tudatosabban végezzük már a házimunkát is

A magas beruházási és fenntartási költségek miatt egyre többen döntenek úgy, hogy nem vásárolnak mosógépet. Miklovicz Bertold elmondta, a statisztikák szerint egy héten akár egy-másfél napig is a lakáshoz láncolhatja a felhasználókat a ruhák és más textilek mosása, szárítása, ráadásul ez jellemzően hétvégére esik, így a házimunka a szabadidőből vesz el tengernyi időt. Ezt felismerve egyre többen választják a közösségi mosodákat, ami időtakarékosabb és költséghatékonyabb megoldás is az otthoni mosásnál.ricardo-gomez-angel-onkqxwxwyae-unsplash.jpg

Hamarosan elkezdhetünk hozzászokni országszerte a mosógép nélküli otthonokhoz, ugyanis számtalan háztartásban vált mumussá a mosás az elmúlt években. A piaci visszajelzések alapján egyre többen szabadulnak meg a mosógépüktől: ha elromlott, nem javíttatják meg azt a szerelővel, de új ingatlan vásárlása esetén sem költenek már sokan a háztartási gép beszerzésére.

Miklovicz Bertold, Magyarország legnagyobb önkiszolgáló mosoda-hálózatának társ-vezérigazgatója elárulta, a koronavírus-járvány elején döbbentek rá, hogy mennyien nélkülözik már az otthonukban a mosógépet.msu4nnvf.jpeg

„A kijárási tilalom és a nagy boltbezárások idején rengeteg telefonhívást és megkeresést kaptunk a pánikba esett ügyfeleinktől, hogy hol fognak tudni az elkövetkező időszakban mosni, mert a lakásban nincs nekik. Ez már egy erős jele volt a trendfordulónak, ami azóta csak tovább erősödött. A lakosság egyre nagyobb szelete kezdi felismerni a közösségi mosodák előnyeit”, fogalmazott.

Töredékére csökkenthető a mosással eltöltött idő

Az éves szinten több mint 100.000 embert kiszolgáló és közel 1 millió gépindítást jegyző Bubbles vezetője hozzátette, a felgyorsult világban sokaknak már nem fér bele, hogy egy héten akár másfél napig a lakáshoz legyenek szögezve a mosás és a szárítás idejére. Márpedig egy család esetében akár ennyi időt is elvehet ez a háztartási munka.


Példaként említette, hogy míg egy otthoni mosás átlagosan 90-120 percig tart, addig a Bubblesnél a speciális technológia miatt mindössze 30 percet vesz ugyanez igénybe. Egy otthoni szárítás esetén vagy napokig nézegetjük és kerülgetjük a kiteregetett ruhákat, vagy 90-120 percig dolgozik a szárítógép, ami a Bubbles-ben már 37 perc alatt végez. Mindezt úgy, hogy a gépek mérete duplája vagy a triplája az otthon használatos eszközökhöz képest, vagyis egy óra alatt akár több zsáknyi ruhát, vagy más nagyméretű textilt, például takarót, paplant, függönyt, matrachuzatot vagy párnát lehet kimosni és megszárítani.vjpezsas.jpegMint mondta, a carsharinghez hasonló modell alapján működő közösségi mosodákban egyre nagyobb számban jelennek meg a családanyák mellett az idősebbek is, akik a Bubblesnél pár gombnyomással el tudják indítani a készüléket. Emellett a szolgáltatás a nagytakarítások idején is rendkívül felkapott, hiszen egyszerre, egy időben lehet nagyon sok textilt kimosni.

Az országszerte 24 városban több mint 60 helyszínen elérhető közösségi mosoda által nyújtott szolgáltatások kifejezetten népszerűek a nyári időszakban a tópartokon és a fesztiválok környékén is, ahol az idelátogató turisták és az őket kiszolgáló szállásadók veszik előszeretettel igénybe a szolgáltatást. Mivel a rendszer a mosószer mellett automatikusan adagol minden programhoz fertőtlenítőt és öblítőt, a szezonális vendégek számára ez kifejezetten praktikus és kényelmes megoldást jelent.

A 11 éves Bubbles hamarosan a külföldi piacokon is terjeszkedni kezd, de a fejlesztésekkel ezzel egy időben Magyarországon sem állnak le. Tavaly szeptember óta öt budapesti helyszínen indult el az állatszőrös textilek mosása, és várhatóan az idei év végén behozzák a piacra a vegán mosószerrel történő BIO-VEGÁN mosási szisztémát is.

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, de az Instagram-on és aTikTok-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8118174352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása