Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Te ismered a Kis Fekete Ruha történetét?

2023. július 20. - Antalfy Krisztina

Little Black Dress by Sentiments

2023 nyarának egyik legtrendibb színe a fekete. Egy felmérés szerint, a feketét viselő embereket intelligensnek és megbízhatónak találják. De azt is sokan hangsúlyozzák, hogy ez az a szín, ami úgy teszi vonzóvá az embert, és úgy kelt figyelmet, hogy közben nem tűnik közönségesnek vagy olcsónak. A nők 66%-a és a férfiak 48%-a véli úgy, hogy az összes közül ez a legvonzóbb árnyalat.unnamed_135.jpg

A kutatás arra is rávilágított, hogy a fekete ruhadarabok rendkívül erőteljessé és pozitívvá teszik az első benyomást, és tökéletes választásnak bizonyulnak a fontos találkozókon, a randevúkon és az egyéb, különleges alkalmakon is.

A Kis Fekete Ruha története

Az 1920-as években a fekete szín szigorúan a gyász színének számított, visszataszítónak vélték, ha más alkalmakkor viselték. Mindez Coco Chanelnek köszönhetően változott meg 1926-ban, amikor a tervezőnő közzétette egyszerű, rövid fekete ruháját a Vogue-ban.

Az egyszerű eleganciát tükröző kis fekete népszerű maradt a nagy gazdasági világválság idején is, amikor a nők nem tudtak sokat költeni az öltözködésre. Hollywoodban a Technicolor őrületnek köszönhetően maradt divatban, mivel a fekete ruha a filmkészítők szerint passzol mindenhez.

unnamed_46.png

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, de az Instagram-on és aTikTok-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7718174346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása