Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

Milyen lehetőségeink vannak munkavállalóként koronavírus idején?

2020. április 02. - Antalfy Krisztina

INTERJÚ: Dr. Szikszai Márta ügyvédnővel

A vírus hirtelen megjelenése, majd gyors terjedése miatt sajnos Magyarországon is egyre több az elbocsátás, növekszik a csődbe ment cégek száma és vele együtt a munkanélküliek aránya is. Így természetes, hogy a járvány következményeként kialakuló helyzet miatt egyre több kérdés merül fel bennünk, mint pl. milyen legális megoldások léteznek arra vonatkozóan, hogy a munkavállalók otthon maradhassanak, mégis megtarthassák a munkájukat. Ennek érdekében a munkáltatóknak gyors, pontos, és bizony jogszerű döntéseket kell meghozniuk munkavállalóikat illetően. 

photo-1554200876-56c2f25224fa.jpg

Tovább

Karantén április a Partvonal Kiadóval

Ha már unod a kijárási korlátozást, már eleged van, hogy egész nap a konyhában töltöd a házi karantént a különböző kifli-kenyér receptek elsajátításával, akkor itt az ideje, hogy magad mögött hagyd a bezártságot, ülj ki a teraszra, a napsütötte udvarra, vegyél a kezedbe egy jó könyvet, és néhány fejezet erejéig felejtsd el a gondokat. Az alábbi posztban hoztam is néhány remek olvasnivalót a Partvonal Kiadótól. 

konyvajanlo_85.jpg

Tovább

Házi sütemények - Ahogy anyukánk készíti

A tökéletes ajándék húsvétra

Losonczi Zsuzsannáról, aki Mindszenten gyógyszerész, kiderült, hogy a szakmáján kívül mesterfokon tud még valamit, amit manapság egyre kevesebben tudnak: hagyományos magyar házi süteményeket készíteni. Olyanokat, amilyeneket cukrászdákban vagy szupermarketekben soha nem lehet kapni, amilyeneket csak anyák és nagyanyák generációi tudnak, amelyek bennünk, fogyasztókban a gyerekkori kényeztetést, a szülői, nagyszülői otthonok illatát, hangulatát idézik fel.

photo-1505934763054-93cd118ee9dc.jpg

Tovább

Red Dot díjat nyert az új MAZDA CX-30 és MX-30

’Red Dot: Termékdizájn 2020’ díjat kapott az új Mazda CX-30 és a piacra lépés előtt álló Mazda MX-30. A CX-30 kompakt szabadidő-autó és a Mazda első elektromos autója, az MX-30 olyan korábbi Mazda modellekhez csatlakozik ezzel az elismeréssel, melyek a ’KODO – A mozgás lelke’ formanyelvnek köszönhetik sikerüket.
mazda-cx-30-red-dot-design-pr_300.jpg

Tovább

A kijárási korlátozás ellenére még mindig százezrek kelnek útra

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint a kijárási korlátozás első hétvégéjén 60 százalékkal visszaesett a forgalom az előző naphoz képest, de még így is százezrek közlekedtek szombaton és vasárnap a hazai fő-, illetve gyorsforgalmi utakon. A NÚSZ Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet értelmében csak megfelelő indokkal lehet útra kelni.

photo-1563980714252-74345152712e.jpg

Tovább

Ingyenes üzemanyag új Peugeot tulajdonosoknak

Különleges akcióval népszerűsíti részben vagy teljesen elektromos típusait a Peugeot Európa egyik legnagyobb piacán: ügyfelei hat hónapon át ingyen használhatják a Brit-szigetek első számú elektromos töltőhálózatát. Ha a kezdeményezés sikeres lesz, várhatóan hasonló konstrukciót vezetnek be két további nagy európai piacon; Franciaországban és Németországban is.

2110013-8dn4p2k058_2.jpg

Tovább

Csatlakozz te is a #teddleakulcsot kampányhoz!

Összefogásra buzdító kezdeményezéssel járul hozzá a koronavírus járvány elleni védekezéshez a Fiat-Chrysler. A #teddleakulcsot címmel életre hívott akciójában az autógyártó óriás magyarországi képviselete arra kéri a Fiat, az Alfa Romeo, és a Jeep tulajdonosokat, illetve a felelősen gondolkodókat, hogy lehetőség szerint se gyalog, se autóval ne menjenek el otthonról.

Tovább

Vitamindús alapanyagokat kaptak a Szent László kórház hősei

A rendkívüli helyzet mindannyiunk életére hatással van, az orvosok és nővérek azonban jelenleg az egész ország hősei, akik minden nap saját és családjuk egészségét kockáztatva indulnak el dolgozni. A Bonduelle zöldségkonzervekkel segíti a véget nem érő feladatok miatt kimerült egészségügyi dolgozókat, hogy egészséges alapanyagot és vitaminforrást biztosítsanak nekik.

photo-1461354464878-ad92f492a5a0.jpg

Tovább

Öt géppel érkezett az újabb egészségügyi szállítmány

A hétvégén öt újabb Wizz Air-repülőgép hozta Budapestre a magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket Kínából. Szombat reggel három Wizz Air-különjárat érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a fedélzetén a hazai egészségügyi személyzetnek szánt 27 tonnányi védőfelszereléssel. A három Airbus A321neo még csütörtökön szállt fel, és miután leszállt tankolni Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban, az éjjeli órákban ért Sanghajba. A berakodás után irkutszki és nur-szultani tankolással repültek vissza Magyarországra.
photo-1579187825586-db476103bee8.jpg

Tovább