Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Nézz igazi HúsVér filmeket!

2016. szeptember 20. - Antalfy Krisztina

Budapesten a világ legjobb dokumentumfilmjei! Szombaton kezdődik a BIDF 2016! 22 ország díjnyertes dokumentumfilmjeit hozzák Magyarországra ezen héten a 3. alkalommal megrendezésre kerülő BIDF 2016  seregszemléjére.

bidf-2016-plakat_d4fcbffaddeabe6d34f68dac34be9c85.jpg

„ Az élet sokszor olyan dolgokat produkál, amihez a klasszikus filmkészítők hozzá sem mernek nyúlni, viszont a dokumentumfilmek készítői vállalják a fájdalmas valóságot”- mondta el Sós Ágnes a BIDF egyik ötletadója és főszervezője a keddi sajtótájékoztatón.

ourlasttango_still01_e568e157fe3aad32295d6d67539de5e0.jpg

A 9 napig tartó filmes fesztiválon több, mint 80 dokumentumfilmet vetítenek le, melyeket neves zsűritagok bírálnak el 3+1 szekcióban. Az ítészek közt ül majd Pogány Judit, Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Scherer Péter és Vecsei Miklós Hasi színészek, de szintén a vásznak előtt értékel majd az On The Spot stábja és Veiszer Alinda műsorvezető is. A zsűri azonban idén kiegészült egy politológussal, Lakner Zoltánnal is.

„A tehetség ünnepe ez a fesztivál”- nyilatkozta Hegedűs D. Géza, a BIDF egyik zsűritagja, aki azt is elmondta, hogy elfoglaltsága ellenére örül annak, hogy több tucat dokumentumfilmet kell végignéznie, ugyanis ebből még ő is tud építkezni színészi munkája során.

afamilyaffair_still01_ddaa60806d2584124e0b13cfabfed985.jpg

Duettel kezdenek szombaton!

Budapestre érkezik a nyitófilm amerikai főszereplője, akit amatőr énekesként fedeztek fel izraeli filmesek, majd a dokumentumfilm elkészítése után egy csapásra híressé vált. Az amerikai Youtube sztár hétvégén Budapestre érkezik, és együtt énekel egy hazai tehetséggel, Torres Danival. A velencei, amszterdami, kanadai és berlini filmfesztiválok győztes filmjeit a Premier Kultcaféban, az Ódry Színpadon, a Budapesti Olasz Kultúrintézetben és a Kazimír Étteremben lehet megtekinteni szeptember 24-től.

callmemarianna-w1.jpg
BUDAPEST INTERNATIONAL DOCUMENTARY FESTIVAL
SZEPTEMBER 24. - OKTÓBER 2.

nevtelen_3_54.pngFilmkereső oldal:
http://bidf.hu/hu/filmek/bidf-2016/bidf-2016-versenyfilmek.html

Részletek/információk:
www.bidf.hu

Facebook:
http://goo.gl/vmGiWb

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr511731331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása