Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ints búcsút kemény kávédnak!

2017. december 04. - Antalfy Krisztina

Ha tehetném, egy valódi kis kávébirodalmat tartanék a konyhámban. Mióta legelőször belekóstoltam a tejes kávé ízébe, rajongója lettem egy életre. Bár nem vagyok egy nagy kávé fogyasztó, a napi 2-3 kávé nálam is lecsúszik, vele kezdve, és persze vele is folytatva a napot. Eddig nem nagyon érdekelt milyen vízből főzöm le kedvenc kis feketémet, hogy az csapvíz a konyhából, vagy a maradék ásványvíz a műanyag flakonból, nem számított, mindaddig amíg meg nem kóstoltam barátnőm tanácsára a BWT szűrt magnéziumos vízzel készült lattet. Az íze sokkal erőteljesebb, hosszantartóbb, az illata pedig még aromásabb volt, mint eddig bármelyik kávémnak.

voilamode_bbovrcwhfpg.jpg

Nem vagyok barista, nem értek a kávékhoz, de azért én is különbséget tudok tenni a jó ízű és a silány italok között. Az igazán jó kávéhoz elengedhetetlen a megfelelő pörkölésű kávészem, a friss őrlés, és természetesen a rendszeresen karbantartott kávégép, és most már tudom, hogy a kávé és a tea élvezeti értékét jelentősen befolyásolja a víz minősége is, ezért fontosnak tartom, hogy mindig friss, tiszta, és lehetőség szerint lágy vizet használjak.

b52007ac0fcfc32cd65f05edc22ec9ea.jpg

Sokan azonban megfeledkeznek a jó kávé legfontosabb összetevőjéről, a vízről. Ez a színtelen, szagtalan folyadék ugyanis nagymértékben hozzájárulhat a kávé ízéhez, aromájához és illatához is.

Valóban jobb a kávé íze ha lágyabb vízzel isszuk?

A szakemberek úgy vélik, hogy a kávéból az a víz hozza ki a maximumot, amelynek összkeménysége 3-9 °nk  közötti, karbonátkeménysége pedig alacsony, 2-4 °nk közötti.

S bár a víz az élet elengedhetetlen eleme, a csapvíz jellemzően nem felel meg teljes mértékben a fenti állításnak, így érdemes olyan vízkezelő berendezéseket, eszközöket alkalmazni, amelyek kellően megszűrik a vizet, lággyá és klórmentessé teszik. A kemény, klóros víz ugyanis a kávé esetében kellemetlen mellékízt eredményezhet.

coffee-gifs.gif

Én pl. gyakran kesernyés, savas utóízt éreztem, ha kutyafuttában csaptam össze a reggeli kávémat, de a BWT vízszűrő kancsót használom, - amely többféle űrtartalommal és színben kapható – a kancsó semlegesíti a kellemetlen ízeket, szagokat, valamint eltávolítja a klórt és az esetlegesen előforduló nehézfémeket (pl. ólom, réz) a csapvízből, ezáltal különösen finom, tisztított víz kerül a poharamba, s ezáltal a reggeli kávés csészémbe is.

Lágyabb víz, finomabb ételek?

A válaszom egyértelműen igen. Gasztronómiai tehetségem napról-napra egyre jobban fejlődik, ami egyrészt annak is köszönhető, hogy az utóbbi időben bevetetettem nagyikám ezer éves receptfüzetét és a BWT szűrt, tisztított, magnéziumos vízet a levesek elkészítéséhez. Mióta nem sima csapvízzel főzök itthon, azóta érezhetően sokkal jobban ízlik kicsiny családomnak is, amit főzök. Na nem azért, mert végre nem égetem oda, hanem mert a szűrt vízzel valahogy jobban átjönnek, vagy inkább megmaradnak az ízek és az illatok.

22852021_1500546229981292_59182037890881013_n.png

Ha Te is élvezni szeretnéd otthonodban a  BWT Selyemvíz élményét, építsd be  BWT AQA perla vízlágyító család valamelyik tagját. Kényeztesd bőröd, óvd berendezéseid és kíméld pénztárcád a BWT vízlágyító rendszereivel.

További információ:
BWT Magyarország

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.pngHa tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6513497445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása