Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ezeket fogyaszd, hogy fokozni tudd a kollagén-termelést!

2021. június 30. - Antalfy Krisztina

Collagen Joints & Beauty: Ránctalanítás felső fokon

Fáradt vagyok, kimerül és gyakran ingerült. Az elmúlt közel másfél év, a covid-feszültség, az állandó bizonytalanság, a sok negativitás, amit magam körül tapasztaltam, akarva-akaratlanul is megbélyegezte a lelkemet. Valamiért mindig a rossz dolgok hagynak mélyebb nyomot az emberben. De ebből elég! Itt a nyár, a várva várt napsütés, a vakáció és mindaz a sok kollagénban gazdag finomság, amit ha rendszeresen fogyasztasz, kisimulnak a ráncaid és megnyugszik a lelked.pexels-photo-6476119.jpeg

Mi is az a kollagén?

A kollagén az emberi testben legnagyobb arányban előforduló fehérje. Nélkülözhetetlen a bőr, az ínak, a szalagok, a csontok, a vénák és az ízületek rugalmasságának megőrzéséhez. Az életkor előrehaladtával sajnos fokozatosan, átlagosan 40 éves kortól jelentősen csökken a termelődése.

A kollagén kiemelt szerepet játszik a bőr szépségének megőrzésében is...

Mi történik, ha csökken a kollagén mennyisége?

- a bőrben zajló élettani folyamatok lelassulnak, a bőr struktúrája meggyengül,
- a bőr elkezd ráncosodni,
- megereszkedik és szárazzá válik,
- lassabban és nehezebben újul meg, 
- könnyen fakóvá válik,
- idővel az arc minden részén finom barázdák és pigmentfoltok jelenthetnek meg.photo-1454875392665-2ac2c85e8d3e.jpgDe mire jó a kollagén?

A bőrben levő kollagén mennyiségének növelésével az öregedés jelei csökkenthetőek és kevésbé lesz fakó, durva a bőr. Képes a ráncokat csökkenteni, és az újabb ráncok kialakulását lassítja. A kollagénszint növelése fokozza a bőr rugalmasságát.

Ne feledd!
Az életmód függvényében a kollagénszint még gyorsabban csökkenhet...

Az alábbiakban összegyűjtöttem neked néhány kollagén tartalmú ételt, melynek rendszeresen fogasztásával sokat tehetsz bőröd gészségéért és szépségéért.

// Kollagénban gazdag finomságok //

#1 Csontleves

A Csontleves gyógyító hatásait már a nagymamáink is ismerték. A titok nyitja először is abban rejlik, hogy milyen csontból készítjük el a levest és mennyi ideig főzzük. A jó minőségű csontokból ugyanis zselatin, kollagén, hyaluronsav, ízület- porcvédő gluküzamin-szulfát és kondroitin-szulfát is kioldódik. A bőröd ettől feszesebb, rugalmasabb lesz, mert az így nyert kollagén képes lelassítani a bőr öregedését.
husleves.jpeg
#2 Halfélék

A hal kollagén könnyen emészthető, kíméli a gyomrot, aminosav összetételében pedig szinte a megszólalásig hasonlít az emberi szervezetben lévő kollagénhez. Ha a téli időszakban nem is, legalább a nyári hónapokban próbáld beiktatni az étrendedbe. 
photo-1517115358639-5720b8e02219.jpg#3 Tojás

A tojás hasonló a csontleveshez, önmagában tartalmazza a kollagént. Mindemellett kén tartalmának köszönhetően támogatja a kollagén szintézist és a máj méregtelenítését is elősegíti. A tojás sárgája tele van hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Érdemes vele indítani a reggeleket! 
photo-1509479100390-f83a8349e79c.jpg
#4 Zöld levelű zöldségek

Ilyen a spenót, a saláta és a kelkáposzta, amelyek elősegítik a kollagén szintézisét a szervezetben. Az ezekben található C-vitamin nem csak antioxidánsként szolgál a szabad gyökök káros hatásainak megóvására, hanem az I. típusú kollagén előállításához is szükséges, amely a szervezetben a leggyakoribb kollagén. Szóval egyél sok salátát! photo-1596830266970-d0b3fb3b2b3e.jpg#5 Citrusfélék

Mint a citrom, a lime, a narancs és a grapefruit nagyon táplálóak. Ezeknek a gyümölcsöknek különösen magas a C-vitamin tartalma, amely fontos vízoldható vitamin, és központi szerepet játszik a kollagéntermelésben. Megfelelő mennyiségű C-vitamin nélkül a test nem képes a kollagént tárolni vagy formálni.photo-1525610268297-344cdb8dc9af.jpg#6 Aloe Vera

Ennek a bőrt javító nedvdúsító anyagnak az elfogyasztásával elősegítjük az egészséges bőr, haj, körmök és a kollagén növekedését is. Az aloe vera gazdag specifikus poliszacharidokban, amelyek szerepet játszanak az aminosavak összeállításában, amelyek fontos szerepet játszanak a kollagén képződésében.
aloe-vera-cover-1.jpg
#7 Eper

Hiszed vagy sem, de az eper több C-vitamint biztosít a szervezeted számára, mint a narancs. De a málna, áfonya és szeder is meghatározó mennyiségű adagot kínál. Mindamellett, hogy az eper kiváló C-vitamin forrás, az egyik legfontosabb kollagénépítő étel, mivel olyan fajta antioxidánst is tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy véd a kollagén lebontásával szemben.photo-1591271300850-22d6784e0a7f.jpg

Ha azonban ezeknél is egyszerűbb és gyorsabb megoldásra vágysz, akkor itt van a Collagen Joints & Beauty, kollagén tartalmú étrend-kiegészítő...

Miért egyedülálló a prémium kollagén formulája?

Mert kimagasló minőségű tengeri kollagént tartalmaz, amelyet a Rousselot szállít az Olivita számára (a Rousselot a kollagén alapú megoldások globális vezetője, nem csak az élelmiszer és tálálékkiegészítők piacán, de az orvosbiológiai és gyógyszeripari ágazatokban is).

A Peptan I típusú kollagén peptidek azonosak a bőrünkben és a csonjainkban található típusokkal. A Peptan nagy tisztaságú, természetes termék, amely több, mint 97% fehérjét tartalmaz (száraz tömeg alapján). A hidrolizált kollagén peptidek könnyen emészthetők és a szervezet számára hasznosíthatók. Mindemellet C-vitaminnal, hialuronsavval, cinkkel és biotinnal egészül ki ez az egyedülálló termék.203035689_3009240772645901_8636279379454831550_n.jpgBár egyelőre még csak a napokban kezdtem el a szedését, nagyon szeretem. Kifejezetten finom gyümölcsös, íze van, semmi utólagos mellékíz, szuper összetételének köszönhetően pedig már most érzem a pozitív hatását: javított a bőröm rugalmasságán, növelte a bőröm hidratálását, arcbőröm sokkal élettel telibb, rugalmasabb és ragyogóbb lett tőle.

Itt tudjátok megremndelni:
Olivita

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

PosterStore.jpg

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @antalfykrisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4416608826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása