Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Divatdiktátor nagymamák

2012. január 24. - Antalfy Krisztina

A stílus ötven felett születik

A Divat nem válogat, kortól, nemtől függetlenül bárkit utolérhet, hogy megfertőzzön egy jó adag exhibicionizmussal. Stílusod lehet akár divatkövető, egyéni, bohém, klasszikus, vintage, vagy mindez egyszerre, az biztos, ha egyszer elkapod ezt az őrületet életed végéig megfertőz.

Sokan úgy vélik, hogy minden hülyeség Amerikából származik, de mi van azzal, ami jó és követendő? Ilyen szerintünk az egyenlőre még csak nyugaton felkapott „nagyi street style”. Az egyik kitalálója és hódolója ennek  a stílusnak  egy bizonyos Ari Seth Cohen street fashion fotós és blogger, aki New Yorkban él és kapja lencsevégre az idős, sőt gyakran a századik életévüket is betöltött, divatos hölgyeket.

Ari blogjában (Advanced Style) megmutatta, hogy a valódi stílus nem tini korban alakul ki, hanem jóval később, ötven, vagy akár hatvan év felett. A honlapon szereplő nénik bebizonyították, hogy a különleges, divatos öltözködéshez sosem lehetünk elég idősek. Igaz ezek a nők nem a mai kor szépségideáljait testesítik meg, nincs hamvas arcbőrük, dús keblük, vagy hatalmas hajzuhataguk, de jól érzik magukat, ami tükrözi stílusukat is.

A legtöbb modell kiegészítő darabja a sétabot, de mit számít a sok ránc, az ősz haj és a fejük felett elszállt több évtized, ha valakinek ilyen egyedi stílusérzéke van, mint nekik. Mi csak egyet sajnálunk ebből az évek óta, az USA-ban felkapott trendi őrületből, hogy hozzánk még nem jutott el. Valljuk be, ha ilyen és ehhez hasonló nagymamákat látnák a buszmegállókban álldogálva, mi magyarok inkább őrültnek tartanák az illetőt, mint stílusosnak.

Amíg mi alig néhány ötven év feletti igazán divatosan öltözködő divat dívát tudunk felmutatni (pl. Medveczky Ilona), addig Amerika csak úgy ontja magából az idős divatikonokat. Az egyik leghíresebb közülük Iris Apfel. Az 1921-ben született lakberendező hölgy nap, mint nap megmutatja a fiataloknak, hogy bizony a stílus nem függ össze az életkorral. Stílusa megdöbbentően egyedi, amint a képek is bizonyítják:


Iris Apfel otthonában

Egy másik ilyen stílusikon Ruth Flowers, aki Párizs legkeresettebb DJ-je. Az ősz hajú lemezlovasra nem csupán zenéje, de stílusa miatt is felfigyeltek. Ruth korát meghazudtolva bulizza végig a párizsi éjszakákat, flitteres outfit-jeiben, tűzvörös rúzzsal a száján.


Ruth Flowers

A mi személyes nagy kedvencünk a 80 éves még mindig aktív Carmen Dell’Orefice modell. Carmen nincstelen bevándorlók, egy magyar balerina és egy olasz hegedűművész gyermekeként látta meg a napvilágot New Yorkban. Az ősz hajú szépség káprázatos alakját és külsejét balett múltjának köszönhette, bár őszinte vallomása szerint ma már a botox injekciók is sokat dobnak külsején.


Carmen Dell’Orefice

Ti mit gondoltok ezekről a szenior korú, divat dívákról? Szerintetek csak a fiatalok lehetnek egyediek és stílusosak? Szerintünk egyáltalán nem törvényszerű, hogy az első ráncaink megjelenésével lemondjuk a divat iránti szeretetünkről. Szóval csak annyit mondhatunk: Divatnagyik előre!

Miyano Haraki, 82 és Debra Rapoport, 66

nevtelen_3_80.pngForrás: http://advancedstyle.blogspot.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr9912093391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása