Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

ÁLOMGARDRÓB pár lépésben

2012. augusztus 02. - Antalfy Krisztina

Vigyázz, kész, rendrakás!

Ruhásszekrényed előtt állva, mint minden nőnek a világon, neked is mindig ugyanaz jut eszedbe: “Nincs egy ruhám, amit felvegyek!”. A legalapvetőbb kérdés indulás előtt: „Mit vegyek fel ma?” Gardróbod tartalmát lassan már csak lábbal tudod maradásra kényszeríteni? Mindig ugyanaz a darab kerül elő a fogasról, és ezt már nagyon unod? Több órás gondolkodás után sem találsz rá az igazi összeállításra? Akkor bizony Neked is szükséged van egy kis rendszerezésre.

Mi nők egyszerűen imádunk vásárolni, ami azt jelenti, hogy idővel óriási mennyiséget halmozunk fel ruhákból, szoknyákból, cipőkből és táskákból, a kiegészítőkről már nem is beszélve. Most őszintén, ha most erőteljesen rázod a fejed, közben arra gondolsz, hogy a vásárlás csak a plázacicák kedvtelése, tévedsz. Te talán nem csábulsz el egy kirakati darab, esetleg egy használt üzlet vintage kreációja láttán? Akkor csak nézz szét a szekrényedben! Ugye, hogy nálad is akad jó pár haszontalan gönc?

Ruhásszekrényed mélyén hánykolódó, rég elfelejtett cuccokra egykor úgy tekintettél, mint a szerelemre első látásra. Néhány hét, hónap, alig egy év és máris elfelejtkezel róluk. Nem lenne jó, ha az egykor áhított darabjaid ismét a középpontba kerülnének, de legalább is szem elé? Sajnos nem sok lánynak adatik meg Carrie Bradshaw álom penthouse, álom gardróbja, így a kis tereket kell kreatívan kihasználnunk. Nem számít, mekkora a gardróbod, használata az elrendezéstől függ.

Szortírozz, de okosan!

Végy egy mély levegőt és szekrényed minden egyes lakóját szedd elő, borítsd a földre, dobd az ágyra. Igaz, a renderezéshez nem elég pár perc, de hidd el, megéri. Rég imádott ruháid is megérdemlik az odafigyelést, az ápolást és a kellő helyet. Először is készíts három kupacot a toalettedből: első a kedvenceid, második a néha előkerült ismerősök, és harmadik, a több mint egy éve fel sem bukkantak. Ezek után szortírozzminőség alapján is!

Tüzetesen nézd át a kupacokat, próbálgass, hogy megtudd, melyek azok amik már biztos nem kerülnek vissza eddigi „otthonukba”, mert kihíztad, lefogytad, szakadt, vagy túl bolyhos. Sokszor azért nem férünk el az egyébként megfelelő nagyságúszekrényünkbe, mert vannak ruhadarabjaink, amiktől egyszerűen képtelenek vagyunk megszabadulni. A szortírozás legnagyobb nyertese ilyenkor lehet az anyukád, a legjobb barátnőd, vagy egy szegényeket segítő központ.

Próbálj, kombinálj

Megmaradtak a kedvenceid? Jöhet a rendrakás, így átláthatóvá teszed a káoszt. Megfontolandó lépésnek tűnik, hogy összeválogasd, és tetszésed szerint kombináld a darabokat, így kitűnik, melyek azok a ruhák amik feleslegesen foglalják csak a helyet. Ekkor rádöbbensz, hogy hány egyforma fazonú, színű szoknyád, felsőd, cipőd is van.

Ne sajnáld kirakni a szűrüket, hisz ami neked a sokadig gönc, az másnak egy valóra vált álom lehet. Ezzel jót teszel mással és még a kiadásaidat is csökkentheted(legközelebb nem veszel egy újabb kék cipő, vagy egy újabb piros szoknyát). Ez már csak rajtad áll.

Tárolás, ahogy Neked tetszik

Pakolás ide vagy oda, elsődleges célunk ilyenkor mindig az legyen, hogy a ruhákat a legkönnyebben átláthassuk, elérhessük és minőségüket még hosszú ideig megóvjuk. Én személy szerint még mindig tárolok a nagyimtól megörökölt táskát, stólát és ruhát. Te talán nem szeretnéd egyszer viszontlátni legszebb öltözetedet kislányodon, vagy a kisunokádon?

Dobozolj!

A drágább, jobb minőségű cipődet nem árt, ha átlátszó, ún. ablakos dobozokba helyezed. Ha igazán különleges cipődobozokkal szeretnéd kitömni a szekrényedet, fotózd lekedvenc lábbelidet, a képet ragaszd fel arra a dobozra melyben épp tárolod és így mindig tudni fogod, hogy mit is rejt pontosan a kis ládikád.

Nem akarsz dobozolni? Pakold topánjaidat nyitott polcokra, melyen majd könnyedén elérhetőekké vállnak.

A vállfa különleges felhasználása is jó megoldás, ha papucsokról, szandálokról van szó.

Rend a lelke…télen nyáron

A legalapvetőbb rendszerezés, a ruháid évszakok szerint csoportosítása. Helyszűkében nyáron pakold egy óriási dobozba az őszi-téli darabokat és a hideg napokbeköszöntével tégy így a nyári-tavaszi outfitjeiddel.

Színre színt

A nehezén túl vagy, külön választottad a télieket a nyáritól. A következő lépés, hogy színek, fazonok, anyagok alapján rendszerezz. Nézd meg, hogy mely színek illenek a legjobban a szemedhez és a hajadhoz, természetesen mindezt természetes fénynél. A legjobban hozzád illőket helyezd előre, a kevésbé tetszetősöket, melytől még így sem szeretnél megválni, tedd hátrébb. A szélesebb, vastagabb darabokat pakold legalulra, a vékonyabbakat értelemszerűen legfelülre.

A vasalást nem igénylő, mindennapi viseletre szánt darabokat egyszerűen hajtogasd össze és pakold be a polcaidra. Az egyedi, különleges minőségű kelmékkel viszont bánj úgy, mint ahogy Te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. Kényeztesd el és válassz számára egy szép vállfát a szekrényedben, így kevésbé gyűrődik, és nem süllyed el a gardrób mélyén.

Akaszd fel őket!

El sem hinnéd, hogy egy fogas mi mindenre jó. Akaszthatsz rá kabátot, nadrágot, blúzt, de cipőt, ékszert sőt még újságot is. Csodálkozásra semmi ok, csak légy kreatív és hadd szárnyaljon a fantáziád.

További ötletes megoldások gardrób frissítésre:

Magazinjaid számára:

Havilapok mindennapi tárolására:

Nem csak kiegészítőidnek:

Különleges tárolás legszebb ékszereidnek:

Csillogó tálalás:

Gardróbfrissítésre fel! 

Forrás:
http://weheartit.com/
http://stylingatelier.com

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4414195313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása