Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Dallas, ahol az olaj mindennél fontosabb // SOROZAT

2012. augusztus 07. - Antalfy Krisztina

Valami sosem változik

Amerika legerősebb és legbefolyásosabb családja június 13-án ismét hatalma alá kerítette a nézőket. Több mint húszévnyi szünet után újra útjára indult, új titkokkal, új intrikákkal és összekuszált szerelmi viszonyokkal a világsikerű Dallas sorozat. Vajon az új generáció is a tévé készülékek elé ülteti majd a fél világot, ahogy az tette a régi generáció?  

Az amerikaiak számára szerda esténként csendül fel a már jól ismert Dallas-zenéje, nyár végétől pedig az RTL Klub is műsorára tűzi. Mindez felidézi bennem a gyermekkori emlékeimet, amikor otthon még a megterített asztaltól is képesek voltunk berohanni a szobába, hogy le ne maradjunk az izgalmas sorozat legújabb részéről. Mindenki tagadta, hogy nézi, mégis mindenki tudta mi történik kedvenc karakterével. Ti emlékeztek még a Ewing-okra?

A Dallast a tengerentúlon 1978. és 1991  között vetítették, míg nálunk enyhén megkésve, 1990.  december 28. tűzték először műsorra, és 1997-ig izgulhattuk végig a texasi olajmágnás család, a Ewingok mindennapjait. Hosszú idő telt el az újabb sorozatig, mely ugyan olyan, de mégis más. Hosszú évek teltek, az emberek és a stílus változott, így kicsit igazítottak a Dallas fazonján is. Rengeteg intrika, hazugság, szex és gyilkosság jellemzi az új epizódokat, melyből kint már 9 rész ment le.  Az új generáció mellett régi, nagy szereplők is feltűnnek majd, mint Bobby, Jockey, Samantha, Cliff Barnes, Lucy és Ray, akik bizony nem csak külsőleg változtak.

Legfontosabb karakterek (akkor és most)

JR/Jockey (Larry Hagman)

A Dallas egyik legmegosztóbb és egyben leggonoszabb főszereplője. Ördögi mosolya mögött csak is rosszra lehet számítani. Igazi aljas férfi, az intrikák és zsarolások mestere, ő a megtestesült gátlástalanság. A családjáért mégis mindenre képes. Öregségére elveszíti hatalmát, óriási olajcégét, és egy öregek otthonában tengeti mindennapjait.

Bobby / Robert James (Patrick Duffy)

A helyes arcú srác bátyjának szöges ellentéte: kedves, visszafogott, szerény és a becsület márványszobra, ő a család támasza. Első felesége Pamela Barnest (Victoria Principal) volt, akit végül filmbéli, halálos betegség miatt eltávolítottak. Második felesége a tragikus véget ért, April Stevens (Sheree J. Wilson) volt.

A sorozat készítői azonban az új évadra sem hagyták magára Bobbyt, harmadik feleségként a Született feleségekből, főleg hangjáról ismert Brenda Strongot választották.

Samantha /Sue Ellen (Linda Gray)

Jockey felesége, egykori szépségkirálynő, aki kezdetben imádja férjét, azonban amikor rádöbben férje aljas hűtlenkedéseire, hirtelen minden megváltozik, egy határozott és sikerorientált nővé válik. Az új Dallasban óriási hatalommal bír, befolyásos politikus lett belőle.

Meg kell hagyni, Linda Gray vadonatúj külsejével még a fiatal generációt is felülmúlja. A 71 éves színésznő talán most jobban néz ki, mint fénykorában. Mit nem adnék, ha ennyi idősen én is ilyen bőrben riszálhatnám a hátsómat.

Lucy Ann Ewing Cooper  (Charlene Tilton)

Az elkényeztetett, nyafogós tinilány, a család szeme fénye. Szülei Gary Ewing és Valene Ewing elváltak, és magára hagyták.

Rengeteg szerelmi csalódás éri mire rátalál Mitch Cooper-re, akivel egymásba szeretnek és összeházasodnak, majd Kaliforniába költöznek. Az új részekben a szerető nagynéniként tűnik fel Ray oldalán.

Ann Ewing / (Brenda Strong)

Első komoly szerepét 2004-ben a Született Feleségekben kapta, 2004-ben. Mary Alice Young karaktere meghozta számára a világsikert. Igaz az első részben fejbe lőtte magát szegény, de továbbra is született feleség maradt, a befejező részig narrátora volt a sorozatnak.

Brenda a Lila akác közből áttette székhelyét Dallasba, ahol Bobby harmadik felesége lett. Kedvességével és jószívűségével igazi támasza férjének és az egész családnak. Ahol lehet ott és olyan módszerrel segít, amivel csak tud. Titkokban  bizony nála sem lesz hiány. A bájos mosoly mögött ott lappang a sötét múlt.

Christopher Ewing / (Jesse Metcalfe)

Pamela és Bobby adoptált fia. Vér szerint nem rokonok, mégis ugyanolyan jólelkű, becsületes és hihetetlenül jóképű, mint az apja.

Az 1978-ban született, kaliforniai szépfiú sokak kedvence lesz a Dallasban. Eddig olyan alkotásokban láthattuk, mint a Dögölj meg, John Tucker, Szanatórium és A megkínzott. Mi nők talán leginkább a Született feleségek sorozatban vettük őt igazán észre, melyben Gabrielle Solis egyszemélyes kertészét játszotta, aki olykor Gabi ágyába is bemerészkedett.

Rebecca Sutter / (Julie Gonzalo)

A fiatal lány egy igazi argentin szépség, Buenos Airesben született 1981-ben. Juliet eddig nem sok filmben láthattuk itthon. Feltűnt néhány NCIS részben, a Los Angeles-i tündérmesében, a Kutyátlanok kíméljenekben, és 2006-ban a Veronica Marsban. A Dallas sorozatban Christopher Ewing felesége, akiről szép lassan lehull a lepel.

John Ross Ewing / (Josh Henderson)

Jockey és Samantha ambiciózus fia, aki mindent elkövet, hogy felnőjön az apjához. A dögös, amerikai srác legtöbbünknek a Született feleségekből lehet ismerős, ahol igazi bajkeverőt alakított. Úgy tűnik ez a karakter nagyon is jól áll neki.

Elena Ramos / (Jordana Brewster)

A Ewing família mexikói bejárónőjének lánya, akiért John Ross Ewing és Christopher Ewing is megőrül. Jóravaló, tanult és naiv lány. Az 1980-ban született Jordana, mielőtt beköltözött volna Southforkba, olyan filmekben tűnt fel, mint a Texasi láncfűrészesmészárlás: A kezdet, Halálos iramban, és Halálos iramban-Ötödik sebesség.

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket. Ugye Ti is várjátok már Őket?

Forrás:
http://www.dallastnt.com
http://www.tntdrama.com/
http://www.fanpop.com
http://www.facebook.com/DallasTNT

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

nevtelen_3.png

Ha tetszett a poszt, gyere a VoilaMode Facebook oldalára, és az Instagram-on is megtalálsz: @voilamode_

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8614195299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása