Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Itt a kedd, fánkra fel!

2013. február 12. - Antalfy Krisztina

Mivel is érhetne véget ez a mai nap, mint egy kis farsangi fánkmajszolással? Ez a nap azonban egy kicsit más, mint a többi, ma ünnepeljük ugyanis a farsang utolsó napját, ismertebb nevén húshagyó keddet. Hogy ez mit jelent? Fussuk át röviden!

Farsangi fánk

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyomány szerint a finom lakomák, a fergeteges bálok és hagyományos népünnepélyek jellemeznek.

Farsangi fánk A farsang csúcspontja a karnevál. Ez a farsangvasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette zajlik le. Az emberek hangos csörömpöléssel, énekléssel, tánccal, sőt sok helyen a telet jelképező szalmabábu elpusztításával üldözik el a hideg, fagyos évszakot és várják a tavaszt.

Farsangi fánk A farsangi mulatságok egyik legismertebb és egyben legfinomabb étele a farsangi FÁNK. Tudtátok, hogy benyomott közepe valójában egyértelmű szexuális jelentéssel bírt?  Farsangkor tehát alap, hogy még az örökké fogyókúrázók is fánkot kell egyenek.

Farsangi fánk Ha szerencsénk van kéznél van a nagyikánk, vagy az édesanyánk aki házilag elkészíti nekünk ezt a finomságot. Persze Te is bátran nekiláthatsz a farsangi fánk elkészítéséhez, nem olyan bonyolult, mint amilyennek gondolod. Végső megoldásként még kiugorhatunk a legközelebbi hiper és szupermarketbe, ahol az év minden napján csemegézhetünk az édes finomságok közül.

Farsangi fánk Irány a konyha!

Farsangi fánk

Farsangi fánk Farsangi fánk
Forrás:
wiki, ezenanapon
Képek: http://weheartit.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr8712171754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása