Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Magyar innováció a növényi italok piacán

2024. augusztus 19. - Antalfy Krisztina

Adagonként, villámgyorsan elkészíthető zabtej, fenntartható módon

A zabtej az egyik legnépszerűbb tejalternatíva, jótékony hatásai miatt bármilyen egészséges étrendbe beilleszthető. Allergiások, tejcukor érzékenyek, vegánok is előszeretettel választják a mindennapokban. Utazás, táborozás idején azonban sok esetben nem olyan egyszerű hozzájutni a jól bevált termékünkhöz. Ezekben a helyzetekben jelenthet megoldást egy különleges és praktikus, hazai újdonság.
4pmvlirg.png

Szerencsére számtalan lehetőség közül választhatnak már azok, akiknek bármilyen okból le kell mondaniuk a tejfogyasztásról vagy egyszerűen csak nem szeretik a tejet. Mandula-, kókusz-, zab-, vagy rizs itallal is helyettesítő a tehéntej, a különböző növényi italok elérő tápanyagprofillal rendelkeznek.

„Amikor növényi tej alternatívát keresünk, az íz mellett sok egyéb szempontot is érdemes figyelembe venni a kiválasztáskor, végig kell böngészni a termék összetevőit, az alapszabályt, hogy minél rövidebb a lista, annál jobb” – hangsúlyozta Farkas Éva élelmiszermérnök. „Az igazi tápanyagbomba, és az egyik legjobb választás lehet a zabital, amely fehérjében, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, teljeskörűen biztosítja a szükséges tápanyagokat, csökkentheti a koleszterinszintet, a csontok egészségére is jótékony hatással van, és - szemben más tej alternatívákkal - szóját, mogyorót és dióféléket sem tartalmaz.”

x_bz8fnq.jpegHeySmoothie márka megálmodója felhívta a figyelmet arra is, hogy a növényi alapú tejek cukortartalma márkánként nagy mértékben eltérhet, ezért mindenképp ellenőrizni kell, hogy van -e az adott növényi italban bármiféle édesítő és ha igen, milyen fajta.

Fenséges zabtej tasakba zárva

„Magyarországon óriási választék a növényi tejek piacán, zabitalból is számtalan alternatíva áll rendelkezésre, de akár, ha csak valamelyik szomszédos országba is ugrunk el, már nehézségbe ütközhet ezek beszerzése” – mondta el a szakértő.


A kis tasakokba zárt instant smoothie-jairól ismert erre a problémára talált megoldást, a technológiájuk praktikum egyedülálló a magyar piacon.milkpowder_oat.jpg

„Az instant zabtejport egyszerűen csak fel kell hígítani, de közvetlenül a kávéba is keverhető, így akár már az első külföldön elfogyasztott kávénk is olyan lesz, amilyet megszoktunk. A gyerektáborokban sem jellemző mindenhol, hogy gondoskodnak tej alternatíváról, a tasakos zabtejpor azonban könnyen elfér a gyerek hátizsákjában, akár egy heti adagot is könnyen bepakolhatunk” – adott ötleteket Farkas Éva.

Egy tasak HeyVegan instant zabtejporból 5 liter krémes zabtej készíthető, csak vizet kell adni hozzá, az összetevői megegyenek a normál zabital komponensekkel, főzéshez, sütéshez is használható, akár por, akár tej változatban.

„A praktikus csomagolással olyan megoldást kerestünk, amivel csökkenthető a hulladékmennyiség. A növényi tejek igen nagy része víz, így ezek extra csomagolásától is megszabadulhatunk, nem kell dobozokat cipelni, tárolni, ezzel kell spórolhatunk, kényelmesebbé téve a mindennapokat – fogalmazott a HeySmoothie tulajdonosa.

További információ:
Heysmoothie.hu

Ha tetszett a poszt, itt is megtalálsz:
Facebook: VoilaMode
Instagram: @antalfykrisztina
Tik-Tok: @krisztinaantalfy
360_f_159911443_nyhydzktchhojef4zbgcrq4ib1wsu3zx.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6718471959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása