Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Au Bonheur des Dame – Sentiments 2013. tavasz/nyár

2013. június 19. - Antalfy Krisztina

Nagyító alatt Joó Beatrix, a Sentiments Houte Coutre divatmárka tervezője

Helyezd magad kényelembe, mert most elviszlek egy olyan korba, ahol a nők még Hölgyek voltak, a férfiak pedig igyekeztek Úriemberhez méltóan viselkedni, ahol a fűző mindennapi viseletnek számított és egy kivillanó boka megbotránkoztatta a járókelőket, ahol a pompa és a nyomor egyszerre volt jelen az emberek életében, és ahol a lányok vagy jól házasodtak, vagy keményen meg kellett dolgozniuk a mindennapi betevőért.

A 19. század második felének egyik legnagyobb francia krónikása Emile Zola pontosan ezt a korszakot mutatja be a Hölgyek öröme című regényében. Ez a magával ragadó, varázslatos párizsi áruház adta az ihletet Joó Beatrixnak, a Sentiments tervezőnőjének, aki 2013-as tavaszi/nyári kollekciójában összegyűjtötte számunkra mindazt mely a mai Nők hiúságának legfőbb forrásait jelenti.


Péntek délután kapkodva siettem randevúm helyszínére. Amikor egy számomra kedves és szívemhez közel álló divattervezővel találkozom, valamiért mindig 10 centivel a föld fölött járok. Így volt ez most is, amikor Joó Beatrix szalonjába igyekeztem. Egyszerre voltam boldog és izgatott, ahogy közeledtem az V. kerületi műhelybe, úgy nőtt a vágyam, hogy mielőbb bejussak és végre közelebbről is megérinthessem az Au Bonheur des Dames, Hölgyek öröme! névre keresztelt kollekciót, melyet a híres Zola regény inspirált.


És nem, most ne valami kacér huncutságra gondolj, a Hölgyek öröme a Paradise egy fényes divatáruház, mely egyes hölgyeknek munkát adott és reményt, más gazdag nőknek pedig kiszolgálta minden egyes szeszélyét. De most joggal kérdezheted, hogy mégis mi a hölgyek öröme? A válasz Te magad vagy és mindaz mely a vágyaidat megtestesíti: virág, ékszer, táska, cipő, édesség, tánc, szépség és a Férfi.

Beatrix káprázatos ruhái ehhez a koncepcióhoz készültek, a kampányban szereplő lány minden képen Sentiments ruhában, míg a Férfiak ruha nélkül, az öröm forrásaként, ha úgy tetszik, tárgyaként vannak megszemélyesítve. Minden egyes képen egy-egy különleges téma jelenik meg. Az én személyes nagy kedvencem a Tánc, amelyen a szexi, kidolgozott testű modell srác nem visel semmi mást, mint egy pár balettcipőt.

Bea fantasztikusan ráérzett arra, hogy a Nők valójában a legjobb vadászok, ha vásárlásról van szó, és a legravaszabb csábítók, ha vágyaik eléréséről van szó, míg a Férfi nem más, mint az örök éhező telhetetlen étvággyal, melyet csak egy gyönyörű Nő tud csillapítani.

A képeket Beatrix először fekete – fehérben mutatta be, de a Sentiments közösségi oldalán a mesés képek később színesre változtak. 

944609_413784698729144_758677579_n
A mesés kollekció után hamarosan közelebbről is megismerkedhettek  Joó Beatrix tervezővel, mert már készül vele az interjú is… 

nevtelen_3_27.png

Sentiments Couture
A Nőknek, akik viselik az érzelmeiket!

 

További információ:
http://www.sentimentscouture.hu/
https://www.facebook.com/pages/SentimentsCouture/130132990336673

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr918852576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása