Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ilyet még nem láttál! // Táncmesék Felnőtteknek

2014. április 08. - Antalfy Krisztina

ütü, tűsarok, és bőrkabát

Egy ártatlan lány, egy szerelmes ifjú, és a gonosz cselszövő. Valahogy így írhatnám le röviden és tömören a Táncmesék Felnőtteknek exkluzív előadássorozat legelső bemutatóját. Ezen a varázslatos estén olyan oldaláról ismerhettük meg Csajkovszkij: A hattyúk tava darabját, ahogy talán még soha sem láthatta a nagyközönség. Gyertek most velem, és hagyjátok, hogy a varázslat Titeket is magával ragadjon!

Táncmesék felnőtteknek

Időpont: 2014. március 28.
Helyszín: Budapest, Mai Manó Ház.

Táncmesék felnőtteknekA hattyúk tava Pjotr Csajkovszkij színdarabja, melyről nem kis túlzással lehet állítani, hogy a balett irodalom egyik legismertebb remekműve, amelynek címét meghallva még egy laikus ember is azonnal tudja, hogy miről van szó.

Március 28-án azonban egy picit más szemszögből is megcsodálhattuk A Hattyúk tavát. Ezen az estén belecsöppenhettünk egy új, átdolgozott mesevilágba, ahol kísérőink, a Magyar Nemzeti Balett táncművészei voltak, Simon István, Felméry Lili és Koháry István. Segítségükkel olyan ajtók nyíltak meg előttünk, amelyeknek eddig még a létezéséről sem tudtunk, és ahol a kérdésekre végre megszülettek a válaszok.

Azt pl. tudtátok, hogy a hattyúkat annak idején még férfiak játszották? És azt, hogy milyen mozdulatokkal, tánclépésekkel lehet a balettben kifejezni a szerelmet, a félelmet, a fájdalmat, a magányt, a dühöt, vagy a féltékenységet? Az előadás varázslat volt a javából…

Mi csak ámultunk és bámultunk, miközben a művészek minden egyes kérdésünket igyekeztek megválaszolni.  Azt hiszem még sosem voltam ennyire közel, ilyen nagyszerű művészekhez, akikkel úgy beszélgethettem, mint egy régi ismerős.

A darab vezérfonala, pedig maga a döntés, a jó és a rossz között, az ember küzdelme önmagával, a helyes és a helytelen között, amely még napjainkban is nagyon aktuális téma. A figyelem középpontjában álló szépséges hattyú jelmezét Fink Evelin divattervező álmodta meg és készítette el, mely egyszerre volt ártatlanul nőies, és lélegzetelállítóan dögös, erőt és egy csipet erotikát sugárzó.

Ha még így sem győztelek meg Titeket arról, hogy érdemes jegyet foglalni a következő előadásra, akkor további információért látogassatok el:
https://www.facebook.com/Tancmesek oldalra!

nevtelen_3_97.png
Ha tetszett a poszt, gyere a
VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr1812367803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása