Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Interjú: Lengyel Zsuzsival

2015. október 26. - Antalfy Krisztina

“…a kérdés inkább az, miért lettem közgazdász”

Mi az, amiből a cipők mellett sosem lehet eleget vásárolni, amiből nekünk nőknek szüksége van  különböző méretben, és fazonban? Igen, ez bizony a táska. De olyan kellemetlen, amikor a szükséges dolgainkat újra és újra át kell pakoljuk abba a táskába, ami épp illik a napunkhoz, vagy a hangulatunkhoz. Az ilyen esetekre kínál tökéletes megoldást Lengyel Zsuzsi – legújabb interjú alanyom – aki egy táskában ötvözi mindazt, amit több darabtól is elvárunk, hisz legújabb kollekciójában csupán egy CLICK választ el minket egy másik színtől, vagy stílustól.

Lengyel Zsuzsi

Kérlek, mesélj kicsit magadról, végzett közgazdászként mégis hogy kerültek képbe a számok után a táskák?

Igazából szüleimtől örököltem művészi beállítottságomat. Anyukám grafikus, apukám iparművész… a kérdés inkább az, miért lettem közgazdász! Matematika tagozatos gimnáziumba jártam, nagyon szerettem, egyenes út vezetett onnan a Közgázra.

Mikor alapítottad meg a márkát, mit jelent számodra a Lengyel Zsuzsi márka?

2011-ben debütált az első textiltáska kollekcióm. Aztán szépen lassan fejlődött, alakult a márka, s vele együtt én is. A márkám egyértelműen az önmegvalósítást jelenti számomra.

Lengyel Zsuzsi

Hol robbantál be először a divat világába, hol árultad legelőször a táskáidat?

Először a meska.hu-n kezdtem árulni az általam készített textil táskákat. Aztán vettem egy nagy levegőt, és összeszedtem minden bátorságom, pályáztam a WAMP-ra. Először nem sikerült, de a következő próbálkozással bekerültem. Nagyon sokat köszönhetek Nekik. Igazából egy ugródeszka volt ahhoz, a saját showroomhoz.

Mi az, ami megfog a hétköznapokban és inspirál a munkád során?

Folyamatos inspiráció a tervezéskor a variálhatóság, a funkcionálitás és persze a színek. A hétköznapjaim ez mind alátámasztják, praktikus táskákat tervezek, amelyek megállják a helyüket minden helyzetben.

Lengyel Zsuzsi

Melyek azok az anyagok, amiket a legszívesebben használsz a táskáid elkészítésénél?

Alapvetően bőrrel, szőrrel dolgozom, de használok különleges textileket is. A legújabb tervek között pedig a kötött anyag és a farmer szerepel.

Amikor Rád nézek, egy visszafogott stílusú nőt látok magam előtt, a táskáidon viszont mégis erős, élénk színekkel találkozunk. Ekkora éles kontraszt lenne közted, és nő között, akinek tervezel?

Igaz, hogy a ruhatáram leginkább visszafogott színekből áll, de éppen ezért saját táskáim is élénk színűek. Sokféle nőnek tervezek. Vannak olyan vásárlóim, akik már önmagukban is figyelemfelkeltő jelenségek, nem nehéz kitalálni, ők miért választják a táskáimat. És van egy másik típus, akiknél a szolid öltözködés mellett egy feltűnő kiegészítő adhat magabiztosságot.

Milyen stílusú darabokat találunk Nálad, főleg a hétköznapokra álmodsz meg táskákat, vagy elegánsabb, exkluzívabb darabokat is találunk a kollekcióid között?

Tervezek hétköznapokra és alkalmakra is. De mindenképpen hordható praktikus darabokat álmodok meg. A különleges alkalmakra szánt táskáink is olyanok, hogy egy kisebb átalakítással, akár egy új fedéllel, egy-két patentolással máris a hétköznapokra is tökéletes társunk lehet.

Lengyel Zsuzsi

Első sorban kiknek készíted a táskáidat, ki a te célcsoportod, ha van ilyen?

Olyan nők, akik szeretnek kicsit kilépni a komfortzónájukból. Vállalják azt, hogy az általam tervezett táskával nem maradhatnak láthatatlanok. Ugyanakkor mindennapi életükben kulcsfontosságú, hogy táskájuk kiszolgálja őket. Akkor találta meg a táska a megfelelő gazdáját, ha a vásárló azonnal szerelmes lesz az új szerzeménybe!

Mit érzel, amikor az utcán szembe jön veled egy általad készített táska?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyre többet fordul elő ilyen helyzet. Bevallom, nagyon jó érzés, legtöbbször megfigyelem, milyen az illető hölgy, aki viseli, és találgatok, vajon milyen lehet a kapcsolata a táskájával!

Lengyel Zsuzsi

Mit gondolsz a hazai divatszakmáról, van jövője itthon egy fiatal divattervezőnek, merjen belevágni valaki itthon ebbe a munkába?

A jó termék alapvető, és az még csak a nulladik lépcsőfok. Kitartás, bátorság, szerencse, alázat ez mind-mind kell hozzá… és végtelen sok türelem!

Itthon, vagy külföld? Esetleg tervben van a külföldre értékesítés?

Jelenleg Prágában, Firenzében és Bolognában vagyunk jelen kisebb-nagyobb kollekciókkal. Természetesen szeretnénk egyre több helyen megjelenni még külföldön.

Édesanyaként hogy tudod összehangolni az anyaságot, a feleség szerepet, ill. a munkádat, a tervezést?

Két kisfiam van, most negyedikesek, mindent hozzájuk igazítok. Az iskola kínjai-örömei, a különórák és a napi teendők után következik az “énidőm”, azaz a munka. Egyébként a férjem mindenben a támogat, közgazdászként tömegével gyártja nekem az Excel-táblázatokat. Van egy szuper segítségem a boltban, a húgom időnként a beszerzésekben, kisebb dolgokban besegít, anyukám pedig a grafikusi munkákban. Nélkülük nem menne.

Lengyel Zsuzsi fiai

Hol találkozhatunk veled, ill. a munkáiddal?

Februárban megnyitottam saját üzletemet a belvárosban, a Galamb utca 5.-ben. Keddtől péntekig 12-től 19 óráig várunk szeretettel mindenkit! Folyamatosan jelen vagyunk a facebookon, és a www.lengyelzsuzsi.hu oldalon is megtalálhatóak vagyunk. 

Mik a jövőbeni terveid, céljaid?

Nagy változások előtt állunk, rengeteg tervem van. Szeretnénk egyre több helyen megjelenni külföldön és itthon is. Meglátjuk, mit hoz a jövő!

Sok sikert Neked, és köszönöm az interjút!

nevtelen_3.png

Lengyel Zsuzsi CLICK kollekció darabjait megvásárolhatod
az V. kerület, Galamb utca 5. szám alatt található Showroomban, vagy online a www.lengyelzsuzsi.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr358584396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása