Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

A cipő, ami a te gardróbodból sem hiányozhat

2016. június 05. - Antalfy Krisztina

Nőnek születtem, így a génjeimből kifolyólag imádom a cipőket, képtelen vagyok ellenállni nekik, legyen szó lapos, magas, pántos, vagy egyszerű belebújós fazonról. Ilyenkor a forró nyári hónapokban persze inkább az egyszerűbb, kényelmes darabokat preferálom, amihez nem kell túl sok kiegészítő, mert önmagukban is tökéletesen feldobják a szettemet, legyen szó sortról, maxi ruháról, vagy farmerról.

bgm6gguncpf.jpg

Bevallom őszintén, képtelen vagyok hosszabb ideig tűsarkúban meglenni, ezért gyakran tartok a táskámban lapos talpú, kényelmes cipőt is, amolyan vésztartaléknak. Eddig a balerina cipőkre esküdtre, míg meg nem szereztem első espadrilles, vagy más néven alpagrata fazonú szépségemet, amelyet a Paez cipők is képviselnek.

Ha te is szereted a kényelmes, színes és a vidám darabokat, akkor a Paez lábbeliket tuti imádni fogod. És ami a legjobb benne, hogy a férfiak sem maradnak vidám cipők nélkül, számukra a márka többek között farmer hatású darabokat is kínál.

13383502_1022406127827964_585760455_o.jpg

A Paez cipők Buenos Aires-ben születtek, az argentin alpargata típusú nemzeti lábbelik újragondolásából, és mára már az egész világot meghódították.

A Paez márka 2006-ban született Argentínában azzal a céllal, hogy a nemzeti alpargata cipőt újragondolja színesebb és stílusosabb formában. A könnyű vászoncipők, azaz az alpargatas 1830 körül, a vidéki munkások viseleteként jelentek meg először Argentínában, akik Patagónia körüli utazásaik során hordták a lábbelit. Idővel az alpargatas már elengedhetetlen részét képezte az argentin gardróbnak, a mindennapos öltözék részévé vált.

13396620_1022406191161291_1563933773_o.jpg

Sokáig a kényelem felülírt mindent, így a divatos kinézettel nem foglalkoztak a gyártók, és csak fekete és fehér színben volt kapható. Ekkor jött három fiatal vállalkozó és tette fel a kérdést: miért ne lehetne a tradicionális alpargatas színes, mintás és divatos is, miközben megmarad a tradicionális forma és kényelem? Mindezt felismerve Pando, Murray és Piasentini egy kreatív csavarral megújítottaák az egyszerű és kényelmes alpargata cipőket, és ezáltal világszerte ismertté tették a tradicionális argentin lábbelit.

Minden darab a klasszikus espadrilles fazont követi számos kreatív megoldással, formabontó színvilággal fűszerezve. A cipők a vidámság jegyében születnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a felhasznált minták kavalkádja:

Tudtad, hogy kezdetben csak a munkás emberek és a katonák hordták ezeket a strapabíró lábbeliket?

13383901_1022406164494627_1851872847_o_1.jpg

Számtalan mintázatot találsz a Paez cipők kínálatában, de én végül ebbe a madárkás változatba szerettem bele, egyszerűen imádom.

nevtelen_3_22.png

Ha neked is megtetszett ez a cipő, itt éred el a legnagyobb választékban.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr528776340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása