Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ginkgoside - az Archaikus geometria jegyében

2016. június 15. - Antalfy Krisztina

Ambrus Zsolt ötvös-aranyműves a tájépítészet és a restaurálás, a képzőművészet után fordult az ékszerek felé. Munkáira jellemző egyfajta archaikusság és modernitás izgalmas elegye. Szívesen nyúl vissza a kezdetekhez – mind alapanyagban mind technikában. Vörös- és sárgaréz, valamint ezüst és ezüstözött darabjai elkészítésekor szívesen meghagyja az emberi kéz, a művész manuális védjegyét a munkáin: a megmunkálás során a szerszámok keltette rezgésszerű, finom vagy akár határozott jelek, vésetek az ékszerek felületének végső textúráját nyújtják, meghagyásuk a tökéletes befejezettség érzését keltik.

ambrus_zsolt_5.jpg

A Ginkgoside márka megalkotója ihletért szívesen nyúl a természethez és mesterien játszik egyfelől a tökéletes szimmetriával és a mértani geometriával, másfelől azzal, hogy akár a természetben „sincs két egyforma”: ezek a különbségek akár egy pár fülbevalón belül is megjelennek. Ékszerei esetében szívesen kombinálja a különböző fémeket csiszolt vagy éppen csiszolatlan ásványokkal, drágakövekkel. Amellett, hogy a művész egyfajta világtól elzártságban alkot, ékszerei közt számos olyan darabot találunk, amik tökéletesen megfelelnek az aktuális trendeknek, viszont két ugyanolyan darab semmiből sincs, így a vásárló biztos lehet abban, hogy az az ékszer, amit a Ginkgoside-tól választott, nem köszön vissza az utcán és hogy a művész kezei közt – szakértelme nyomán – öltötte fel végleges formáját.

ambrus_zsolt_13.jpg

Idei első kollekciója, amely az Archaikus geometria nevet kapta, habár a tavaszi-nyári szezonban debütál, mégis időtlen, nem köthető évszakhoz vagy szezonhoz. A kollekcióban helyet kaptak az olyan geometrikus, letisztult formák mint a téglalap és a négyzet, melyekből „mozaik” állt össze, a kúp és a gömb izgalmas találkozása valamint a henger. A sík- és térbeli, egyszerre mérnöki és artisztikus játék pedig karakteres gyűrűkön, nyakláncokon és karpereceken jelenik meg. A művész nem nélkülözte a természetet sem: az ókori görög „győzelmi jelkép”, a babérlevél karkötő és nyaklánc formájában érzékien öleli körbe a nyakat és a csuklót, egyszerre sugározva viselője törékenységét és hatalmát.

ambrus_zsolt_18.jpg

A Ginkgoside-ékszerek megtalálhatóak a MESH Designer Store-ban (Budapest V. kerület, Párizsi utca 6/b.)

ambrus_zsolt_24.jpgambrus_zsolt_27.jpgambrus_zsolt_29.jpgambrus_zsolt_34.jpgambrus_zsolt_41.jpgambrus_zsolt_44.jpgambrus_zsolt_50.jpgnevtelen_3_25.pngFacebook: https://www.facebook.com/Ginkgoside/?fref=ts
Kredit:
fotó: Boglár Peruzzi Oláh
smink: Varga Alíz
haj: Ivan Lazarciuc
modell: Kiss Bettina
ruha: Fibula

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr338812298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása