Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

5 lépés a tökéletes sminkhez

2016. július 19. - Antalfy Krisztina

Belátjuk vagy sem, napjainkban mindennek alapja a megjelenés. Nem szükséges azonban tökéletes arcbőrrel rendelkezzünk ahhoz, hogy ragyogó, gyönyörű külsőt varázsoljunk magunknak, elég néhány jól megválasztott kozmetikai terméket lekapni a boltok polcairól, melyek segítségével pillanatok alatt hibátlan, makulátlanak arcbőrt varázsolhatunk magunknak. Itt az ideje hát, hogy átválogasd a sminkcuccaidat és csak azt tartsd meg, amire valóban szükséged lehet. Hisz tudod, a kevesebb több, ami bizony a sminkedre is igaz!

8c8ce3ec0a882e5ea19d910665a79119.jpgKép

Mert hát mi a smink, ha nem a legjobb eszköz a belső szépségünk megvillantására?

8db620bfb9f853a6f40cde0a6b2df0e2.jpg

1. Tisztíts, tonizálj, hidratálj!

Ha hozzám hasonlóan neked is zsírosodásra hajlamos a bőröd, az alapozó felvitele előtt tisztítsd meg az arcod, hisz minden smink alapja a tisztítás. Majd használj tonizáló, zsírtalanító készítményt. Végül az arcbőrödnek megfelelő hidratáló krémet, mely kiegyensúlyozza arcbőröd textúráját.

cassie-washing-face-in-shower-skins.gif

Tipp: Nyáron vigyél fel egy kevés napvédőt is az arcodra, mely megvédi bőröd a káros sugaraktól.

Tizenegy és három között ne napozz, és ez nem vicc!

2. Korrigálj, alapozz!

Bár gyerekjátéknak tűnik, a megfelelő alapozó kiválasztása nem is olyan egyszerű. Van, hogy túl sötétet viszünk haza, melynek eredménye egy rémes maszkhatás, máskor pedig túl világos, szinte fehér alapozót vásárolunk, aminek következtében gésává alapozzuk magunkat.

tumblr_mzmp7ccdbj1r04xe5o1_500.gif

Fontos, hogy év során is változtassunk a már jól bevált alapozónk színén, hisz bőrünk színe is megváltozik év során, míg nyáron barnábbak vagyunk, ősszel lekopik a barnaságunk, és ha csak nem vagyunk megrögzött szoliba járók, akkor télen teljesen kifehéredünk.

Az alapozó lényege, hogy tökéletesen elfedje a bőrhibákat, kitöltse az apró redőket, barázdákat, s tegye mindezt észrevétlenül, mintha fent se lenne az arcunkon. Színének kiválasztásakor válassz olyat, mely megegyezik az állad, ill. nyakad színével.

Tipp:

Igaz, hogy nem mindig megoldható a mai neonlámpáktól csillogó plázák fényénél, de ha van rá lehetőséged, az alapozó színét nézd meg természetes fénynél.

white-chicks-powder.gif

Az alapozás után mindig használ mattitó púdert, ami eltünteti a csillogó bőr fényességét.

 

3. Dúsítsd az ajkaid!

Ha rúzsról van szó, nálam csak az élénk színek jöhetnek szóba, imádom a dögös, vöröset, a drámai burgundit és a csókolni való bordót, pedig keskeny, vékonyka ajkaim vannak.

Ahogy az alapozónál, fontos, hogy a rúzs/szájfény felvitele előtt is radírozd át, majd hidratáld az ajkaid, hisz csak a szép és ápolt ajkakon mutat jól a rúzs.

giphy_14.gif

Tipp:

A megfelelő kinézet érdekében ecsettel vidd fel a rúzst, a felesleget pedig itasd fel egy papír zsebkendővel.

Tudom, hogy viccesen hangzik, de ha nem szeretnéd, hogy a dögös ajkaid mellet a fogaid is vörösek legyenek, kapd be a mutató ujjad, majd húzd ki, és ezzel máris eltűnt a többletet, ami később a fogsorodra vándorolna.

4. Erősítsd a szemöldököd!

Az arc egyik éke a tökéletesen megformázott szemöldök. Egy smink sem mutat igazán szépen, ha a szemöldök íve és színe nincs jól kialakítva.

Tini koromban még nem volt gondom sem a szemöldököm színével, sem annak formájával, de ahogy teltek az évek, az éveim számának növekedésével egyre vékonyabbá vált a szemöldököm. Ezért igyekszem havonta legalább egyszer eljutni a kozmetikusomhoz, aki formára szedi és befesti a kis bestiát, ami néha még ezek után sem áll úgy ahogy azt szeretném.

tbymuxr.gif

Ilyenkor előkerül a világos barna szemöldök ceruzám és szemhéjpúderem, amivel vastagabbá, formásabbá, tehetem a formáját, így tökéletes keretet adva az arcomnak.

Tipp:

  • Az orrtő vonalához tegyél egy hosszú ceruzát! Ez a vonal mutatja majd, hogy itt kell kezdődnie a szemöldöknek.
  • A ceruza maradjon az orrtőnél, és keresztezze a pupillát, ebben a vonalba fog esni a szemöldök legmagasabb pontja.
  • Végül az orrtő és a szem legszélső pontjának vonala adja meg a szemöldököd végét.

5. Dúsítsd a tekinteted!

Szempilla spirál nélkül sehová! Jöhet bármi, ami fekete, könnyen felvihető, íveltebbé, dúsabbá és hosszabbá varázsolja a szempilláimat.

Az igéző női tekintet a csábítás legnagyobb fegyvere, így fontos, hogy olyan spirált válassz, ami nem visz fel a kelleténél is több festéket, amitől nem ragadnak össze a pillái és így nem lesz pókhálós tekinteted.

tumblr_m9sq29nhwq1rdtv8to1_500.gif

Tipp:

A hollywoodi sztár tekintet elérése érdekében bátran használj egyszerre több spirált is, egyet ami hosszabbít és egyet ami dúsít.

Remélem tudtam segíteni!

taylor-swift-makeup-gif.gif

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr78900818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása