Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Könyvbemutató // Réti László: Falak mögött

2016. november 27. - Antalfy Krisztina

Hogyan változtatja meg a bevándorlási hullám a világot 2033-ra? Erre a kérdésre is választ ad többek között Réti László új akcióregénye, a Falak mögött. November 28-án hétfőn, 16 órakor ünnepélyes könyvbemutató keretében lehetőség nyílik találkozni a szerzővel, aki ezúttal korunk kiemelten aktuális témáját helyezte egy letehetetlenül izgalmas, a jövőben játszódó történetbe.f90fa2d60c91d18f5c36465969ba5fbe.jpgKép

Magyarország, mint a terror célpontja?

A Könyvmolyképző kiadó gondozásában megjelent Falak mögött azon kevés művek egyike, ami egyrészt akciódús, másrészt viszont komolyan elgondolkoztatja olvasóját a körülöttünk zajló folyamatokról és annak lehetséges következményeiről. Réti László könyvében a világ közel két évtized alatt gyökeres változásokon megy át és ez a változás Magyarországot is eléri. A napjainkban még csak a nyugat-európai országokat érintő tragikus események már ugyanúgy bekövetkeznek nálunk is, 2033-ra hazánk is a terroristák célpontjává válik. Szórakozóhely, közlekedési csomópont vagy egy felkapott nyaralóhely – bárhol lecsaphatnak ránk.

falak_mogott.jpg

Emberkereskedelem és erőszak

Európa déli és keleti határát hat és fél méteres fallal veszik körbe, hogy megvédjék a kontinens lakóit az illetéktelen behatolóktól. Aki mégis megpróbál áthatolni rajta, az szinte biztosan a vesztébe rohan, a katonai ellenőrzőpontok emberei gondolkodás nélkül tüzelnek rájuk. A Falon kívül embertelen állapotok uralkodnak, az ott összegyűlt tömeg hazáját hátrahagyva, szabályok nélkül, csak az ösztönöktől vezérelve él és küzd a célért, hogy átjusson a túloldalra. Emberkereskedelem, nemi erőszak, gyilkosság, aki a Falon kívülre merészkedik, az könnyen válhat áldozattá… Az Európai Unió még létezik ugyan, de nem tudja kezelni a helyzetet, a korábbi szemlélet és a módszerek már hatástalanok, így alkalmazkodni kell a kialakult állapotokhoz és más eszközökhöz nyúlni.

Négy mindenre elszánt ember

A Falak mögött négy főszereplője, a Bevándorlási Hivatal különleges ügynöke, a kalandvágyó New York-i sztárriporter, egy hidegvérű muszlim terrorista és egy radikális elveket valló budapesti egyetemi tanár, két nő és két férfi. Életmódjuk, munkájuk, motivációjuk különböző, de mindannyian mély meggyőződéssel küzdenek a maguk (vélt) igazáért, saját életüket is újra és újra kockára téve. Hitüket és elszántságukat eközben még magánéleti események, érzelmek is próbára teszik, így mindannyian súlyos döntésekre kényszerülnek. A szálak egy idő után összeérnek, és a történet egyre sebesebben robog a riasztó végkifejlet felé.

Bűnügyi információk első kézből

Az akciójelenetek hitelességére jobb garancia nem is lehetne, mint az író, Réti László 20 éves rendőrnyomozói múltja, így a fegyverekről, bűnözőkről, különböző hatósági módszerekről, visszaélésekről, és nagy bevetésekről olyasvalakinek a szavait olvashatjuk, aki maga is aktív szereplője volt a leírtakhoz hasonló akcióknak. Legújabb könyve a kilencedik akcióregényei sorában, melyek közt a Célpont Párizsban címűben az író már egyszer előrevetítette a tragikus jövőt, ami tavaly novemberben valósággá vált, kérdés, hogy vajon ezúttal is reális képet festett arról, ami ránk vár?

Réti László Falak mögött című regényének ünnepélyes könyvbemutatója 2016. november 28-án, 16 órakor a Premier Kultcaféban (1085 Budapest, Baross utca 2-4.) lesz, melyre a Könyvmoly kiadó és a szerző szeretettel várja az olvasókat.nevtelen_3_70.png

További információ:
Réti László író

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr4912005870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása