Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

100 éve született Szabó Magda

2016. december 08. - Antalfy Krisztina

Ünnepi est a New York Művész Páholyban

 

2017. fontos év lesz - 100 éve született hazánk egyik legfontosabb, kultikus írónője, Szabó Magda. A centenáriumi ünnepségek a New York Művész Páholyban kezdődnek - a tavalyi nagyszabású estet megkoronázva - az immáron posztumusz Törzsasztallal is tisztelt írónőt, Szabó Magdát elevenítik meg - szövegben, képben, filmen - tisztelőkkel, barátokkal, kollégákkal. Bemutatkozik egy különleges kötet, ami még sosem került az olvasók kezébe: Egy meszely az fél icce címmel Szabó Magda recepteskönyve. A program ezúttal is a New York Palota ROMA termébe kerül megrendezésre, így a fellépő művészek ötszáz Látogató előtt emlékezhetnek Szabó Magdára!

15326342_995820080522987_1581246999542060786_n.jpg

 

"Mindannyian tudjuk, hogy az otthon nemcsak négy falat, tárgyakat jelent, az otthon menedék. Az az ember, akinek van hová - és van kihez - hazamenni, mindenkor könnyebben viseli az élet konfliktusait, csapásait. Az otthon számomra azt is jelenti, hogy valaki meghallgat" – ennek a gondolatnak a jegyében tartják meg a Szabó Magda Centenárium küszöbén nagyszabású emlékestet a szervezők, hogy a New York Palotában hazatalált írónőre közösen emlékezzünk és páratlan alakját idézzük meg. Az est és a centenárium közös célja szélesíteni az olvasótábort.

szabo_magda_est_2.jpg

Az emlékező vendégek közt barátokat, író-társat, az egykori debreceni iskola vezetőit, színművésznőt, a hagyaték gondozóját és hazánk egyik legsikeresebb divattervezőjét is köszönthetjük majd az est folyamán, melynek keretein belül megmutatkozik:, hogy az írónő hatása, ereje, munkássága generációkon és művészeti ágakon keresztül is nagyon erős – a XXI. században.

A Jaffa Kiadó gondozásában már eddig kilenc könyv jelent meg Szabó Magdától, a legfontosabb és a leginkább hiányzó regények: Az ajtó, Disznótor, Freskó, Für Elise, Mózes egy, huszonkettő, Ókút, Az őz,  Pilátus, A pillanat. A kiadó készül továbbá egy különlegességgel is:  Szabó Magda hagyatékában talált receptes könyvvel, mely nem az ő alkotása, hanem valószínűleg egy barátnőjéé, de híven tükrözi, mit fogyasztottak, hogyan főztek és vezettek háztartást ott, ahol az írónő felnőtt. A könyv címe Egy meszely az fél icce és a december 12-i estre már megvehető lesz.

b289612.JPG
A v
endégek közül:

Gergely Ágnes költő, író, fordító
Vathy Zsuzsa író, újságíró, szerkesztő
Térey János költő, író, fordító
Tasi Géza jogörökös, a Szabó Magda hagyaték gondozója
Prőhle Gergely, a Petőfi irodalmi Múzeum 2017.januártól kinevezendő főigazgatója
Bánfalvy Ágnes színművész
Náray Tamás divattervező, író
Jolsvai Júlia, a Jaffa Kiadó szerkesztője
Ilyés Ilona, a Debreceni Református Kollégium Dóczi Gimnáziumának igazgatója

Az idei év utolsó estjén gyere el Te is, ahol a szervezők új könyvekkel, na meg egy igazi kuriózummal várják a vendégeket.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet. Belépőjegy: 1800 Ft

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a CempX Média Csoport, az események háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Esemény a facebookon:
https://www.facebook.com/events/1015808301899419/

nevtelen_3_73.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr6112033589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása