Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Megváltozott munkaképességűek a divat világában

2016. december 16. - Antalfy Krisztina

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kiemelt feladatának tekinti állami tulajdonú társaságainak támogatását. Szívügyünk a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató cégek segítése. Hisznekk abban, hogy a fenntartható jövő záloga a társadalmi felelősségvállalás – gyártói, tervezői és fogyasztói oldalon egyaránt.

juhasz_dora.JPGJuhász Dóra

A projektben részt vevő állami gyártók, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft., az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szegedi SZEFO Zrt. célja és küldetése, hogy a megváltozott munkaképességű emberek számára értékteremtő, egészségi állapotuknak és képességeiknek megfelelő munkalehetőséget biztosítson, sikeresen és tartósan integrálva őket a munka világába, segítve ezzel társadalmi beilleszkedésüket. A társaságok Magyarország legnagyobb, 80%-ban – közel 6.000 fő - megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztató állami tulajdonú társaságai.

konsanszky_dora.JPGKonsanszky Dóra

Az Erzsébet téren kiállítás keretében került ma bemutatásra a program fotókampánya. A Teisfontosvagy-kampány hat, a gyártásban részt vevő megváltozott munkaképességű munkavállalóról készült fotót mutat be, akik saját arcukat és élettörténetüket adták a kezdeményezéshez. A róluk és a prémium divattermékekről készült képek mellett az esemény keretében létrehozott pop up store-ban meg is tekinthetők és vásárolhatók ezek a nemzetközi színvonalat képviselő darabok, melyek kiváló példái annak, hogy a dolgozók egészségügyi állapotuk mellett is magas minőségben teljesítenek, munkájukkal pedig a divatmárkák sikerének részeseivé válnak.

becker_gyorgy_kezmu.JPGBecker György KÉZMŰ

Az üzletben való vásárlással nemcsak a tudatos vásárlók segítik a jó ügyet; a közreműködő tervezők bevételük jelentős százalékát ajánlották fel a társaságok alapítványai részére, így támogatásuk ténylegesen a leginkább rászoruló megváltozott munkaképességű emberekhez jut el.

Az eseményt Becker György, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. és az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Ezt követően Konsanszky Dóra, a Konsanszky márka tervezője beszélt a Szegedi SZEFO Zrt.-vel való új együttműködés pozitív tapasztalatairól, majd Juhász Dóra táskatervező (juhaszdora.com) mesélt a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal való együttműködés előnyeiről.

fashion_csr_kiallitas_es_pop_up.JPG

A példaértékű kezdeményezés a hazai divatipar szereplőinek jó alkalom nemcsak arra, hogy társadalmi felelősségvállalásukkal támogassák a jó ügyet, de megtalálják azt a felkészült, minőségi munkát végző gyártó partnert, akivel közös sikereket érhetnek el. 

Előzmény:

2016. október 14-én a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szakmai eseményt szervezett a Mercedes Benz Fashion Week keretében, melynek célja a magyar divattervezők és a hazai állami tulajdonban lévő, megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató gyártók közelítése, egymásra találásuk segítése. A projekt keretében – a kapcsolatteremtésen túl - létrejött egy szakmai riport (www.mnv.hu/CSR) az iparág jelenlegi helyzetéről, melynek elkészítéséhez 10 magyar márka képviselői nyújtottak segítséget. Az anyag a magyar tervezők és a gyártók helyzetét, lehetőségeit, nehézségeit és a gyártást érintő problémákat tárja fel és kínál egyfajta megoldási javaslatot.

 A Design Terminállal való szakmai összefogás eredményeképpen közös platform született a gyártó társaságok és a hazai divatmárkák részére, hogy megismerjék egymást, és a tehetség találkozzon a lehetőséggel.

A rendezvényen debütált Tomcsányi Dóri új almárkája, a TOMCSANYI FineKnitwear, melynek első kollekciója a Szegedi SZEFO Zrt-vel együttműködésben készült. Abodi Dóra is az esemény keretén belül mutatta be a WINNERSPORT X ABODI kollaborációt, melyben partnere a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. volt.nevtelen_3_76.png

A program Facebook oldala:
https://www.facebook.com/fashioncsr

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr5912052119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása