Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

KATTI ZOÓB FASHION SHOW a Tavaszi Fesztivál kifutóján

2017. április 07. - Antalfy Krisztina

A Katti Zoób Divatház idén is varázslatos kollekcióval vonult fel a Tavaszi Fesztivál kifutóján – a Ház legújabb különleges képzőművészeti üzenete a kiegyezés kori öltözékelemek egyedülálló, modern újraértelmezéséből született. A nemzetközi trendekkel is párhuzamot teremtő, kortárs öltözéksor sorsfordító történelmi pillanatról emlékezik meg, így a múltat és jelent egyesítő ruhák még erősebb divatüzeneteket közvetítenek.
fotorcreated_437.jpg

Az ámulatba ejtő bemutatón az előkelő viseletektől a mindennapok divatos alapdarabjaiig minden alkalom viseletei főszerepben, izgalmas összeállításokban tündökölhettek. Az inspirációt Andrássy Gyula gróf, Ferenc József és Erzsébet királyné viseletei jelentették Zoób Kati számára. A tradicionális öltözékek díszítőelemei geometrikus formákká tisztultak a katonai sikket megtestesítő kabátokon és bőrdzsekiken. Korabeli bélyegek köszöntek vissza modern nyomatokként a kötött pulóvereken és pólókon, a Divatházhoz ugyanis partnerként csatlakozott a Bélyegmúzeum, és a Magyar Posta engedélyével lehetővé tette számára, hogy felhasználja a Ferenc József arcképével ellátott, 150 éves bélyeget, amelyből a tervező inspirációja származik. A nyomatok, feliratok mellett a finom művű hímzések is meghatározó díszítőelemmé váltak, például egy hófehér, hátán arany címerrel díszített farmerkabáton, vagy a Divatház jelképével, a hatalmas Art Deco rózsa hímzésssel ellátott bomber dzsekin.

_dsc3112-77.jpg

Andrássy Gyula ikonikus díszmagyarjának mai változatán a zsinórkötésből Zoób Kati a vízszintes csíkozottságot tartotta meg, ezt a formát vitte végig a különféle kabátokon, köztük a kollekció egy jellegzetes darabján, egy karcsúsított, kortárs eleganciájú, fekete bőrdzsekin. Egy finom organza blúz is jól példázza a kortárs koncepciót: ebben a zsinórhimzés emlékét egy keresztcsíkos betét idézi fel. Ferenc József viseleteinek katonai hangulata is meghatározza a sokarcú kollekciót: olyan határozott, modern nőiességet megtestesítő darabokon is visszaköszön, mint a katonai zöldet autentikus piros szegéllyel párosító, duplasoros gombolású, ujjatlan selyemruha. A császári viselet törtfehérjének, izzó vörösének és aranyának pompája új és rendhagyó értelmezést kapott, stílusos nőiességgé változott.

_dsc3133-78.jpg

A korabeli érdemrendek, a csillag és kereszt forma ruhadíszek és övcsatok formájában születtek újjá - az aktuális nemzetközi divatban is kedvelt a rendszalagos nadrágok meghatározó elemmé váltak. Újraéledtek a tiszti zubbonyok, felidéződött a „póstatiszt“viselete is – az egyenruha hangulatú, mégis finoman nőies darabok egysége friss harmóniát teremtett.

_dsc2956-68.jpg

Sissi ruhatárának kifinomult csipkéi is új életre keltek, nagyobb léptékű, modern csipkéből és intarzia mintákból, figurájának kecsessége pedig törtfehér, álomszerű alkalmi viseletekben is megelevendett a kifutón. Zoób Kati számára alapvető ihletforrás volt a királynéhoz kapcsolható biedermeier stílus, amelynek hosszanti csíkozottsága is végigvonul a rakott szoknyákon és teljes outfiteken. Ragyogó türkizek,határozott királykékek, frissességet árasztó égkékek, élettel teli sárgák és zöldek, mondén vörösek és nyugalmat árasztó földszínek is életre keltek a légies szépségű, csíkozott ruhákon.

_dsc3339-85.jpg

A különleges alkotói koncepció részeként – rendhagyó módon – ezúttal gyerekek is bemutattak néhány összeállítást – ők jelenlétükkel a múltból az új korba való átlépést is szimbolizálták, mint  tradícióink és történelmünk örökösei.

A Divatház nem csupán egy korszak előtt tiszteleg: minden egyes darab más-más téma keretében ünnepeli a nőiességet is  – a közös nevezőt az a kifinomult, királynői méltóság jelenti, amely végigvonul ezen a rendkívüli, kortárs öltözéksoron.

_dsc3416-86.jpg

Zoób Kati kollekciója egyszerre képviseli az ünnepélyességet és a mindennapok könnyed eleganciáját – egyetlen művészi gesztussal képes múltba, jelenbe és jövőbe tekinteni, a tegnap hagyományaiból a holnap szépségét és stílusát megteremteni.

További információ:
Zoób Kati

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a
VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr7012414271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása