Az oldal, ahol Te vagy a divat közepe

VoilaMode

VoilaMode

Ismerd meg a Kamchatka design Birdy kollekcióját

2017. május 18. - Antalfy Krisztina
A Kamchatka design Birdy kollekciója ezúttal idegen tollakkal ékeskedik. Szabó Ágnes festő képeit felhasználva egyfajta crossover a dizájn és a képzőművészet között. A klasszikus technikával, olajjal vászonra készült képek digitális nyomás segítségével hernyóselyem alapra kerültek. Nagyon minimális szabással, öltözködési textillé válva „teleportálódtak”. Így került a kép elbitorolva a vászonról funkcionális közegbe. A légies alapanyag új karakterekkel erősíti a képi tartalmat: három-dimenzióba repíti, mozgatja a térben.
temesi_kamchatka_birdy_2_1.jpg

A ruhák antik kimono anyagú szegélye adja a szó igazi és átvitt értelmében a tradicionális keretet. A bordűr, mint a festménynél, keretet ad a kompozíciónak, egyúttal nehezebb selyemként súlyánál fogva a „földön” tartja azt. A kép eredeti léptékében jelenik meg a ruhán, felöltve azt, benne leszünk a képben.
temesi_kamchatka_birdy_1_1.jpg
Ez mégsem szendvicsemberség, hanem annál egy magasabb szintre emelt egyfajta „cinetrip”, a kép kivetítése a testre, mint formára – ezt az alapanyag finomsága garantálja. Az öt különböző ruhához Temesi Ádám fotós társít tökéletes helyszíneket, ahol a ruhák, mint kép a képben jelennek meg. A képből a ruha – majd ruhából újra kép egy urbánus közegben, így rétegződnek egymásra a kompozíció tartalmai. Rezes Judit színésznő profi modellként van újra a Kamchatka segítségére, hogy megszülessen a tökéletes kép, amely a mozdulat pillanatnyi lenyomata a benne rejlő tánc lehetőségével.
temesi_kamchatka_birdy_4_1.jpgtemesi_kamchatka_birdy_5_1.jpgtemesi_kamchatka_birdy_7_1.jpg

Birdy kollekció

Modell: Judit Rezes
Fotó: Adam Temesi
Smink: Agnes Pataky Makeup artist

További információ:
Kamchatkadesign

nevtelen_3.png
Ha tetszett a poszt, gyere a
VoilaMode Facebook oldalára, és természetesen az Instagram-on is követhetsz: @voilamode13.

A bejegyzés trackback címe:

https://voilamode.blog.hu/api/trackback/id/tr2012518481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása